Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači sve zemlje koje imaju sezonske uragane, tornada i ostalu papazjaniju greše što evakuišu ljude kad se formira opasnost?
Greše oni koji prave podzemna skloništa da se sakriju dok to ne prođe, treba ostati u kući od dasaka?
Čemu strah od malo vetrića koji duva brzinom od 200km na sat, ajmo u šetnjicu, čist vazduh, ovo, ono?
Munje su oduvek bile opasne i kad krene da prašti i svetli ljudi su se uvek sklanjali, nisu se utrkivali sa njima i naravno ne pod drvo.
Normalna doza straha je pozitivna jer služi da ti spasi život, ne vidim problem.
Zato se to zove elementarna nepogoda jer se ne možeš zaštiti na otvorenom.
Pa ok, ja ću hrabro da sedim u sred stana jer sam prepadnuta da me ne skrši neka grana ili saksija sa nekog od spratova dok šetuckam po ulici.
To što mi nismo naučili na takvu vrstu nevremena znači da ćemo morati da uvedemo nova pravila ponašanja za takve situacije a ne da razmišljamo
ko upravlja HARPom i kakav mu je danas dan.

Znači sve zemlje koje imaju sezonske uragane, tornada i ostalu papazjaniju greše što evakuišu ljude kad se formira opasnost?
Greše oni koji prave podzemna skloništa da se sakriju dok to ne prođe, treba ostati u kući od dasaka?
Čemu strah od malo vetrića koji duva brzinom od 200km na sat, ajmo u šetnjicu, čist vazduh, ovo, ono?
Munje su oduvek bile opasne i kad krene da prašti i svetli ljudi su se uvek sklanjali, nisu se utrkivali sa njima i naravno ne pod drvo.
Normalna doza straha je pozitivna jer služi da ti spasi život, ne vidim problem.
Zato se to zove elementarna nepogoda jer se ne možeš zaštiti na otvorenom.
Pa ok, ja ću hrabro da sedim u sred stana jer sam prepadnuta da me ne skrši neka grana ili saksija sa nekog od spratova dok šetuckam po ulici.
To što mi nismo naučili na takvu vrstu nevremena znači da ćemo morati da uvedemo nova pravila ponašanja za takve situacije a ne da razmišljamo
ko upravlja HARPom i kakav mu je danas dan.
pa ako se nastavi morat cemo mijenjati navike, da

IMG_20230722_215941.jpg

IMG_20230722_215936.jpg

Pa nije ovako, da se sećam, neobično je - krene oluja, onda liči na letnji pljusak, pa onda se ukurvi, ni daška vetra, pa opet pičvajz u naletima. Lete krovovi, fasade. Mi smo super prošli. Nemam ni na vikendaji neku štetu. A tamo duva vetar kad ga nigde nema, pa opet ništa strašno.

Nije isto ni zbog toga što
protivgradna ne deluje protiv ovakvih oluja.imali smo i žrtve, što ljudske što materijalne; zaj ebancija nije i eto, dešava se, iako sam ja juče otvorio sve što nam je pod lođom u stanu. To što sam ja ušuškan, ne znači da nije naebao neko u Vrbasu.

Poslednja izmena:
A tema... Danima ne spavam kako treba, nerviranje na maximum, juce kad nisam zadavila skotinu sto mi pije krv na slamcicu... Neispavana sam, smorena, nervozna, tuzna.... ne znam sta jos ima na meniju od negativnih osecanja

Idem na adu da legnem pod neko drvo i da hejtujem sve.... Doci ce i drugari pa da probam da se malo zezam i skrenem misli....

Управо тако.
Ја не причам о страху који је продукт медијског пумпања већ о реалном, на бази доживљеног. Нису медији измислили ове олује које се дешавају последњих дана.
Оне су реалност. У Италији, Србији, Хрватској, Мађарској.
И није их измислио чувар српског логора Прворођени.
i da limunu odgovrim na ciji si post i ti ovo pisala

naravno da je bilo i ranije ovakvih oluja samo se nije pisalo kao sad o tome i zato ne znate.

ja dah primer od pre 30 godinma za koji niko od vas ne zna a onda je odogor, eto deilo se jednom i naravno u nastavku kazes "pre se ovo nije desavalo" a ja ti pokazah da se pre 30 godina desilo
pisem o poplavama od pre jednog veka odgovor je..jedno je poplava , drugo je vetar

dajte ljudi..kako padate na fore televizije.

secam se mom pradedi njiva bila poplavljena jos pre vek ipo
onda je on jedini napravio nasip oko njiva drugi su mu se smejali i par godina kasnije opet udarila poplava, svi polavljeni osim njega.

ono sta jeste cinjenica je da je sad napravljena veca steta.

za to postoje dva razloga
prvi, manje je bilo nekad stvari da se polome
drugi i vazniji, nekad se kvalitetnije zidalo i pravilo... sto procitah na jednoj temi i slatko sam se nasmejao ali je istina.. "od tita nije napravljena kvalitetna zgrada u beogradu"..ove nove zgrade se prave od losih materijala da bi se povecao profit a smanjili troskovi.. belvil je odlican primer toga.

kako to jednom komsiji odnese vetar crep , drugom pored njega ne odnese, mikro vetar bas udario u njegovu kucu?
daaaj
nego je ovaj imao vise para i solidnije je napravio.

a ovo oko drveca..i pre su orkani cupali drvece, nista novo, a ovo sto je sad pocupano je i dokazano bilo trulo.

sto se tice kranova lepo su rekli..nebriga na gradilistu, kranovi su ostavljeni zakoceni, da su ih otkocili to se ne bi desilo.

Poslednja izmena:
У Новом Саду и Београду није дувао исти ветар.
Regularno imaju isti vetar - košavu.
Vetar sa Karpata, biće.

Grada je bilo samo u manjim mestima, na obodu Beograda, a useve oplevio I plastenike po selima. Baš zanim.

Meteorolozi i sektor za van.situacije je i naglašavao da protivgradna neće delovati. I nije. u svim ostalim sl.deluje.

Чији циљ?
globalni cilj stvaranja psihoze
da se ljudi opterecuju nebitnim stvarima da bi one bitne zivotne pored njih zavrsavali drugi kako zele od politike do zivotnog standarda..opsti cilj je zaglupljivanje ljudi da bi se lakse vladalo jer se najlakse vlada gloopom masom.
evo ti vreme za primer
postali smo oprtereceni vremenom
na mobilnom imas aplikaciju u kojoj svaki dan gledas kakvo ce vreme biti danas i u narednim danima i vec pocinjes da se nerviras ako vidis da ce za vikend kisa a ti si htela na izlet
secam se nekad samo uvece u dnevniku pogledam da li ce sutra biti kise da znam da li da nosim kisobran i nista vise. kisa mi nikad nije smetala da se setam a sad se nerviram ako vidim 7 dana unapred da ce biti kise..dajte ljudi..ovo se i ranije desavalo ali vas sad okupiraju da o ovome mislite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back