Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takvim tempom ja živim zadnjih 2 nedelje, sinoć sam se isključila u 9, prava sam domaćica 😆

Što se tiče intoleracije, ne tolerisem srpske jogurte, nijedan, sto je steta jer bas volim, balans mi je još i najbolji, od njega mogu ko čovek da stignem do wc-a.
A ništa drugo mi ne smeta, ni mleko ni kiselo ni ovdašnji jogurti.

Ne kapiram sta fali inicijalnim testovima
Ja to shvatam kao proveru znanja koja znaci samom nastavniku da vidi gde se deca trenutno nalaze i na sta da obrati paznju
Не фали ништа, све док је само то. Јер је тако и замишљено.
Али, ако служи као полазна основа за оцену у тој години, онда је проблем.

Moje vunderkind dete je jutros u 15 do 8 radilo domaći 😆
Koliko je on nezainteresovan za školu i koliko bolenje one stvari gaji za istu, neverovatno.
Nije problem učenje, on voli da uči, već mu je valjda dosadno, ne shvata zašto mora sad da ispisuje silne stranice i da izvodi neke silne repetativne radnje kad on vec zna da piše, ožvalavih pričajući zbog čega je ovo konkretno bitno (iako njemu i dalje nije 😆)

Ne kapiram sta fali inicijalnim testovima
Ja to shvatam kao proveru znanja koja znaci samom nastavniku da vidi gde se deca trenutno nalaze i na sta da obrati paznju

Ne fali im ništa, ali u školskom sistemu koji zaista funkcioniše i služi da učenici steknu znanja i veštine. Naši učenici su oterećeni prvo brojem časova u danu, drugo obimom gradiva i treće ne traži se da uključe mozak nego da reprodukuju. Najbolji učenik nije onaj koji ume da dođe do logičkog rešenja problema, nego onaj koji je memorisao najviše činjenica. I onaj čiji su roditelji neke face, to sam zaboravila.

Koliko je on nezainteresovan za školu i koliko bolenje one stvari gaji za istu, neverovatno.
Nije problem učenje, on voli da uči, već mu je valjda dosadno, ne shvata zašto mora sad da ispisuje silne stranice i da izvodi neke silne repetativne radnje kad on vec zna da piše, ožvalavih pričajući zbog čega je ovo konkretno bitno (iako njemu i dalje nije 😆)
moja je prosle godine izgubila svesku iz digitalnog svijeta dan prije ocjenjivanja
i sjednem je...i u razgovoru skapiram da nikad nije ni imala integralnu svesku vec je pisala papiricima i stranicama drugih sveski...pa zaboravljala da prepise
samo je cudo spasilo i preskocila je uciteljica u tom ocjenjivanju
al od tada ima sve sveske
i treci razred, a jos ne kapira sto mora da piskara toliko : ))))

ne traži se da uključe mozak nego da reprodukuju
Moje mlađe dete ne razmišlja na način koji je većini logičan i koji se uči. Pa je često gubio na testovima poene baš zbog toga. Recimo, tekstualni zadatak iz matematike, dobio je tačno rešenje, ali ne na naučen način koji je u knjizi. I sad je četvrti razred i tek je ove godine učiteljica prihvatila da je to tako i priznala mu zadatke kao tačne. A ja sve ove godine probam da joj objasnim, ali ona neće da shvati.

"popravila" štampač...u stvari malo promućkala toner i on proradio.
A to po savetu majstora iz servisa koji je insistirao da donesem ceo štampač dok nije čuo da je kupljen kod njih i da je pod garancijom.
Što bi se reklo, da nije tako, popravka bi koštala ko zna koliko.

Moje mlađe dete ne razmišlja na način koji je većini logičan i koji se uči. Pa je često gubio na testovima poene baš zbog toga. Recimo, tekstualni zadatak iz matematike, dobio je tačno rešenje, ali ne na naučen način koji je u knjizi. I sad je četvrti razred i tek je ove godine učiteljica prihvatila da je to tako i priznala mu zadatke kao tačne. A ja sve ove godine probam da joj objasnim, ali ona neće da shvati.
a nisu ni svi ucitelji za ucitelje
to je doslovno lutrija
al lutrija koja nekoj djeci obiljezi citav skolski period
stvarima koje ne bi trebalo da prolaze
ili bi zapravo trebalo
jer vrlo rano skapiraju koliko su nebitne

A kakav je sa brojevima? Jel zadrzao strast?:D

a nisu ni svi ucitelji za ucitelje
to je doslovno lutrija
al lutrija koja nekoj djeci obiljezi citav skolski period
stvarima koje ne bi trebalo da prolaze
ili bi zapravo trebalo
jer vrlo rano skapiraju koliko su nebitne
E ali njemu je sve to bitno. Voli da bude najbolji, ali mu je mnogo važno da budu ista pravila za sve. Nepravda ga ubija, a ima je svuda.

Moje dete je imalo sreću sa učiteljicom.
Naučila ih je kako da uče s razumevanjem, da razmišljaju.
Bili su najbolje odeljenje sve do kraja osnovne zahvaljujući njoj i njenim naporima.
Ovo pamtim jer je u startu pokazalo kakva je osoba.
Prvi roditeljski, upoznajemo se, ona priča o planu i između ostalog ubaci 8.Mart.
Nema poklona, nema cveća, nema ničega, totalna zabrana. Ne voli to.
Naravno stigne i taj dan i nađe se par njih koji daju deci poklone za nju.
Ona sve to vrati, sazove hitni roditeljski i natrlja uši pametnjakovićima.
Evo i sad dok ovo kuckam smejem se kad se setim pocrvenelih mamica.

E ali njemu je sve to bitno. Voli da bude najbolji, ali mu je mnogo važno da budu ista pravila za sve. Nepravda ga ubija, a ima je svuda.
pa vjerojatno bolje za njega da skapira da je to cesta situacija
sada nego kasnije
ne znam, nemam pojma
moja to nekako instinktivno kapira i totalno je prilagodljiva
makar na vani
samo me brine koliko toga uopce dijeli s ostalim ljudima i imali smo prvu bitku oko odustajanja po defaultu, al djeluje mi da smo je dobili
i to ne u skoli nego zahvaljujuci sportu pa se se preslikalo i na skolu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back