Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Htela sam reći da se to "ne" na sudu ne može dokazati ukoliko nije bilo fizičkog nasilja i tragova istog. Jer da može, onda bi optužba za silovanje mogla biti način za osvetu zbog nečega drugog (raskida, neuzvraćenih osećanja...)

Lažnih optužbi za silovanje ima koliko hoćeš. Imaš jedan odličan film na tu temu po istinitom dogadjaju, sa onim Medsenom, gde je lik osudjen ni kriv ni dužan samo zato što je neka klinka imala bogatu maštu.

Dokazati silovanje sa jedne strane je jako, jako teško, a sa druge dokaze možeš da fabrikuješ (flim koji je Bogi okačila). Amerikanka, patolog i sudski veštak, neka njihova od najboljih je govorila na tu temu i pričala je o takozvanom vaginalnom satu (zna se gde ostaju modrice na vagini prilikom nasilne penetracije) i kaže da je on jedino validan ako je žrtva mrtva jer tada nema obnavljanja tkiva. A prokrvljeno tkivo valjda kreće odmah da se obnavlja, pa onda se gleda boja modrice da bi se odredila starost...

Jako komplikovano svakako.

Pre se prijavi silovanje od strane potpuno nepoznate osobe nego kada to učini neko poznat i blizak. I zavisi i od godišta žrtve, socijalnog miljea, odnosa u porodici, bla bla... Imaju moji postovi kad je Mika bio aktulean, mrzi me da pišem ponovo.
Znam.
Niti ljudi isto reaguju ako dobiju samar od oca/majke/muza ili od nekog potpuno nepoznatog. U drugom slucaju se vecinom reaguje odmah, glasno, javno, ide se u policiju, a u prvom slucaju bas i ne, jer izmedju zrtve i nasilnika vec postoji emotivna povezanost.
Zato zrtve silovanja cesto pokusavaju da od silovatelja „koje poznaju“ dobiju i emocionalni odgovor na ono sto se dogodilo. Emocionalni, ne u smislu ljubavi, vec objasnjenja, kajanja. Zbog toga i ostanak u kontaktu, koji im zapravo samo steti.

Lane Gutović o tvrdnjama da je Lečić silovao Danijelu, a njegove reči će naljutiti mnoge​

Lane Gutović, Branislav Lečić
SRBIJA
Glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela je da je glumac i bivši ministar Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, a sada se povodom ovih tvrdnji oglasio i njihov kolega Milan Lane Gutović.

Branislav Lečić
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Branislav Lečić
- Meni se čini da su optužbe za silovanje u glumačkoj industriji postale moda i način za privlačenje pažnje. Ne znam da li je tako u ovom slučaju, niti sam čuo šta se desilo - rekao je Lane Gutović.

Lane Gutović
FOTO: SNEŽA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Lane Gutović
Prema njegovim rečima, nije čuo za mladu koleginicu niti za navode koje je iznela.
- Ne poznajem koleginicu Danijelu, ali Branislava Lečića naravno poznajem duži niz godina i imam lepo mišljenje o njemu kao kolegi i čoveku. On nije neko ko je ikada bio u situaciji da ženama "otima ljubav", to je sigurno. Ne znam šta se desilo, neka dokaže sud ako je zaista tako - dodao je Gutović za "Mondo".

Danijela Štajnfeld

Danijela Štajnfeld
Podetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu "Zaceli me" izjavila je da je silovana.
PROČITAJTE I:

- Posle silovanja poveravala sam se jedino svom laptopu. Snimala sam male video-zapise, koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas jedan dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva ponaša nakon zlostavljanja - rekla je Danijela tom prilikom.
Zbog ovog događaja Danijela je rešila da se preseli za Ameriku.

Danijela Štajnfeld najpoznatija je domaćoj javnosti po ulozi Mariole u filmu Ivkova slava Zdravka Šotre.
Aha, pa sad nema udri po Leki...
I Vida Ognjenović i sva ta klika iz DSa javnih ličnosti stvoriće odijum da je u pitanju ispravan čovek koji to ne bi uradio.
Opet, bačena je ljaga, ma kako bilo.

A sudi se na os ovu svih okolnosti slučaja. I isto bi bilo svuda u Evropi, ne sudi se na osnovu DNK u ovom slučaju i američkih filmova..loll

Poslednja izmena:
Htela sam reći da se to "ne" na sudu ne može dokazati ukoliko nije bilo fizičkog nasilja i tragova istog. Jer da može, onda bi optužba za silovanje, koje se nije desilo, mogla biti način za osvetu zbog nečega drugog (raskida, neuzvraćenih osećanja...)
Moze se dokazati u nekim posebnim slucajevima. Setimo se samo Bill Cosby-slucaja, gde zrtve nisu ni mogle reci „ne“ jer su prethodno bile drogirane, a neki slucajevi su bili stari i preko 20 godina.

Inace mi je neverovatno da se kao argument da neko nije pocinio cin silovanja i dalje uzima ono „On je toliko dobar frajer da bi mu svaka rado dala, nije morao da otima ljubav“.
Procitala sam ovaj tekst sa izjavom Laneta Gutovica, pa...
pa to je ustaljeni nacin razmisljanja i ponasanja
kao analiza sta je zrtva obukla
dal je glupa
moze biti i polugola i glupa, a ti ako si frajer
kad ti kaze ne lijepo se pokupi i idi svojim putem
osim ako si i ti zapravo priglupi sivonja
koji onu vecu glavu i ne koristi

Moze se dokazati u nekim posebnim slucajevima. Setimo se samo Bill Cosby-slucaja, gde zrtve nisu ni mogle reci „ne“ jer su prethodno bile drogirane, a neki slucajevi su bili stari i preko 20 godina.
Može, i toga će biti sve više. Time se provlači mogućnost da će stradati i nevini, sve se pretvara u hajku, gde se javno sudi pre suđenja u sudnicama.

Sve mi to liči na javni linč, a znamo da rulja ume da pogreši, prvo seče pa posle meri. Ko je kriv neka bude kažnjen, ali to nije posao za masu ljudi na internetu, nego za sud.

Znam.
Niti ljudi isto reaguju ako dobiju samar od oca/majke/muza ili od nekog potpuno nepoznatog. U drugom slucaju se vecinom reaguje odmah, glasno, javno, ide se u policiju, a u prvom slucaju bas i ne, jer izmedju zrtve i nasilnika vec postoji emotivna povezanost.
Zato zrtve silovanja cesto pokusavaju da od silovatelja „koje poznaju“ dobiju i emocionalni odgovor na ono sto se dogodilo. Emocionalni, ne u smislu ljubavi, vec objasnjenja, kajanja. Zbog toga i ostanak u kontaktu, koji im zapravo samo steti.
Има и онај неки назовимо комплекс, када жртва почне да штити насилника, стаје му у одбрану, брине за њега, заборавила сам како се то зове, можда ће Регина знати.

Ja sam sigurna da će silovanje postati novo žensko oružje protiv nekoga ko im je zbog nečeg mrzak,što je strašno zbog žena koje su doživjele tako nešto. Leka me i nije naročito iznenadio, ima taj stav ,ja sam najbolji i svi treba da mi ispunjavate želje. Nije mi jasan snimak uopšte. Zašto piješ kafu s nekim od koga imaš traumu? On na snimku govori potpune idiotluke,kao da mu je kita zlatom optočena.Sve manje shvatam šta nas je snašlo.
Meni djeluje da je snimak I nastao kao njen pokusaj da izvuce priznanje. Razgovor tako tece.
Mozda I postoji problem sto termin silovanje ljudi povezuju sa napadom I fizickim onesposobljavanjem, pa situacije koje to ne sadrze negiraju kao silovanje. Ali kategorizaciju ce svakako pravosudje izvesti I kaznu odrediti spram toga. Tako da ni Lecic nece lezati koliko onaj 'berberin', mozda bude morao samo da plati novcano.
Strasno bi bilo da lazne optuzbe postanu trend potkusurivanja. Jedan poznanik advokat je jednom prokomentarisao da zivi od slucajeva nasilja u porodici, I da je ono sta Bekvalceva radi postao trend kod modernih zena.
Lecic je ljigav do povracanja na snimku. Kakav kompleks boga. Al izgleda poceli I bogovi da padaju.

Svi se raumemo u viruse, vakcine, sada i u silovanja...i donosimo olako javne presude. Bez ikakve stručnosti i odgovornosti.
Ako nećeš da se baviš time, dolaziš u situaciju da ti oni kojima je to posao rade šta hoće. Imamo sad i slučaj dede, bivšeg policajca koji je upucao provalnika koji je zamahnuo sekirom na njega. I sad će neki majmuni veštaci i policajci da mu otimaju pare zbog nakaznog zakona.

Inace mi je neverovatno da se kao argument da neko nije pocinio cin silovanja i dalje uzima ono „On je toliko dobar frajer da bi mu svaka rado dala, nije morao da otima ljubav“.
Procitala sam ovaj tekst sa izjavom Laneta Gutovica, pa...

Ima žena koje tako razmišljaju, ništa se ti ne brini...
Meni i Lane deluje kao ljiga...

Има и онај неки назовимо комплекс, када жртва почне да штити насилника, стаје му у одбрану, брине за њега, заборавила сам како се то зове, можда ће Регина знати.
mislis na stokholmski sindrom
to je samo mehanizam samoodrzanja na djelu
to zrtva radi instinktivno da si povecala izglede za prezivljavanje

Opet smo kod prevencije, šta smatramo prihvatljim a šta ne, koji način ponašanja i izražavanja pali lampice za oprez. Kako razlikovati predatora od iskrenog čoveka.
pa koji iskren covjek od pet banki vozika klinke po shumama na obodima grada ili ih prepipa tokom neke nevezane komunikacije
to s marsa vidis s kim imas posla

mislis na stokholmski sindrom
to je samo mehanizam samoodrzanja na djelu
to zrtva radi instinktivno da si povecala izglede za prezivljavanje

Imaš slučajeva da su žrtve kasnije branile svoje krvnike na sudu i to najiskrenije ne iz straha ili zato šro je taj neko manipulator i poznata ličnost.
Najčešći je u slučaju otmica, pogotovo onih koje traju duži vremenski period.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back