- Poruka
- 17.475
Ne vjerujem ni ja. Neke žene vole tako bahate muškarce,misle da su osvojile neosvojivo. Poslije se probude.Ne verujem da je samo tada pričao tako, ima ko pada na takve priče, pa se posle iznenadi šta ga je snašlo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne vjerujem ni ja. Neke žene vole tako bahate muškarce,misle da su osvojile neosvojivo. Poslije se probude.Ne verujem da je samo tada pričao tako, ima ko pada na takve priče, pa se posle iznenadi šta ga je snašlo.
Htela sam reći da se to "ne" na sudu ne može dokazati ukoliko nije bilo fizičkog nasilja i tragova istog. Jer da može, onda bi optužba za silovanje mogla biti način za osvetu zbog nečega drugog (raskida, neuzvraćenih osećanja...)
Znam.Pre se prijavi silovanje od strane potpuno nepoznate osobe nego kada to učini neko poznat i blizak. I zavisi i od godišta žrtve, socijalnog miljea, odnosa u porodici, bla bla... Imaju moji postovi kad je Mika bio aktulean, mrzi me da pišem ponovo.
Aha, pa sad nema udri po Leki...Lane Gutović o tvrdnjama da je Lečić silovao Danijelu, a njegove reči će naljutiti mnoge
SRBIJA![]()
Glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela je da je glumac i bivši ministar Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, a sada se povodom ovih tvrdnji oglasio i njihov kolega Milan Lane Gutović.
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA![]()
Branislav Lečić
- Meni se čini da su optužbe za silovanje u glumačkoj industriji postale moda i način za privlačenje pažnje. Ne znam da li je tako u ovom slučaju, niti sam čuo šta se desilo - rekao je Lane Gutović.
FOTO: SNEŽA KRSTIĆ / RAS SRBIJA![]()
Lane Gutović
Prema njegovim rečima, nije čuo za mladu koleginicu niti za navode koje je iznela.
- Ne poznajem koleginicu Danijelu, ali Branislava Lečića naravno poznajem duži niz godina i imam lepo mišljenje o njemu kao kolegi i čoveku. On nije neko ko je ikada bio u situaciji da ženama "otima ljubav", to je sigurno. Ne znam šta se desilo, neka dokaže sud ako je zaista tako - dodao je Gutović za "Mondo".
![]()
Danijela Štajnfeld
Podetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu "Zaceli me" izjavila je da je silovana.
PROČITAJTE I:
- Posle silovanja poveravala sam se jedino svom laptopu. Snimala sam male video-zapise, koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas jedan dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva ponaša nakon zlostavljanja - rekla je Danijela tom prilikom.
Zbog ovog događaja Danijela je rešila da se preseli za Ameriku.
Danijela Štajnfeld najpoznatija je domaćoj javnosti po ulozi Mariole u filmu Ivkova slava Zdravka Šotre.
Moze se dokazati u nekim posebnim slucajevima. Setimo se samo Bill Cosby-slucaja, gde zrtve nisu ni mogle reci „ne“ jer su prethodno bile drogirane, a neki slucajevi su bili stari i preko 20 godina.Htela sam reći da se to "ne" na sudu ne može dokazati ukoliko nije bilo fizičkog nasilja i tragova istog. Jer da može, onda bi optužba za silovanje, koje se nije desilo, mogla biti način za osvetu zbog nečega drugog (raskida, neuzvraćenih osećanja...)
Njega je dokusurio broj žrtava i period višedecenijskog silovanja...Moze se dokazati u nekim posebnim slucajevima. Setimo se samo Bill Cosby-slucaja, gde zrtve nisu ni mogle reci „ne“ jer su prethodno bile drogirane, a neki slucajevi su bili stari i preko 20 godina.
Lane Gutović nije rekao ništa pogrešno. On to gleda iz svoje vizure.Inace mi je neverovatno da se kao argument da neko nije pocinio cin silovanja i dalje uzima ono „On je toliko dobar frajer da bi mu svaka rado dala, nije morao da otima ljubav“.
Procitala sam ovaj tekst sa izjavom Laneta Gutovica, pa...
pa to je ustaljeni nacin razmisljanja i ponasanjaInace mi je neverovatno da se kao argument da neko nije pocinio cin silovanja i dalje uzima ono „On je toliko dobar frajer da bi mu svaka rado dala, nije morao da otima ljubav“.
Može, i toga će biti sve više. Time se provlači mogućnost da će stradati i nevini, sve se pretvara u hajku, gde se javno sudi pre suđenja u sudnicama.Moze se dokazati u nekim posebnim slucajevima. Setimo se samo Bill Cosby-slucaja, gde zrtve nisu ni mogle reci „ne“ jer su prethodno bile drogirane, a neki slucajevi su bili stari i preko 20 godina.
Има и онај неки назовимо комплекс, када жртва почне да штити насилника, стаје му у одбрану, брине за њега, заборавила сам како се то зове, можда ће Регина знати.Znam.
Niti ljudi isto reaguju ako dobiju samar od oca/majke/muza ili od nekog potpuno nepoznatog. U drugom slucaju se vecinom reaguje odmah, glasno, javno, ide se u policiju, a u prvom slucaju bas i ne, jer izmedju zrtve i nasilnika vec postoji emotivna povezanost.
Zato zrtve silovanja cesto pokusavaju da od silovatelja „koje poznaju“ dobiju i emocionalni odgovor na ono sto se dogodilo. Emocionalni, ne u smislu ljubavi, vec objasnjenja, kajanja. Zbog toga i ostanak u kontaktu, koji im zapravo samo steti.
Meni djeluje da je snimak I nastao kao njen pokusaj da izvuce priznanje. Razgovor tako tece.Ja sam sigurna da će silovanje postati novo žensko oružje protiv nekoga ko im je zbog nečeg mrzak,što je strašno zbog žena koje su doživjele tako nešto. Leka me i nije naročito iznenadio, ima taj stav ,ja sam najbolji i svi treba da mi ispunjavate želje. Nije mi jasan snimak uopšte. Zašto piješ kafu s nekim od koga imaš traumu? On na snimku govori potpune idiotluke,kao da mu je kita zlatom optočena.Sve manje shvatam šta nas je snašlo.
Ako nećeš da se baviš time, dolaziš u situaciju da ti oni kojima je to posao rade šta hoće. Imamo sad i slučaj dede, bivšeg policajca koji je upucao provalnika koji je zamahnuo sekirom na njega. I sad će neki majmuni veštaci i policajci da mu otimaju pare zbog nakaznog zakona.Svi se raumemo u viruse, vakcine, sada i u silovanja...i donosimo olako javne presude. Bez ikakve stručnosti i odgovornosti.
Inace mi je neverovatno da se kao argument da neko nije pocinio cin silovanja i dalje uzima ono „On je toliko dobar frajer da bi mu svaka rado dala, nije morao da otima ljubav“.
mislis na stokholmski sindromИма и онај неки назовимо комплекс, када жртва почне да штити насилника, стаје му у одбрану, брине за њега, заборавила сам како се то зове, можда ће Регина знати.
E, да.mislis na stokholmski sindrom
to je samo mehanizam samoodrzanja na djelu
to zrtva radi instinktivno da si povecala izglede za prezivljavanje
Има и онај неки назовимо комплекс, када жртва почне да штити насилника, стаје му у одбрану, брине за њега, заборавила сам како се то зове, можда ће Регина знати.
Opet smo kod prevencije, šta smatramo prihvatljim a šta ne, koji način ponašanja i izražavanja pali lampice za oprez. Kako razlikovati predatora od iskrenog čoveka.kakve presude?
lik je hijena
dal je silovao ili je izmanipulirao nebitno
mlade zene ga se trebaju kloniti i to je to
pa koji iskren covjek od pet banki vozika klinke po shumama na obodima grada ili ih prepipa tokom neke nevezane komunikacijeOpet smo kod prevencije, šta smatramo prihvatljim a šta ne, koji način ponašanja i izražavanja pali lampice za oprez. Kako razlikovati predatora od iskrenog čoveka.
Uvijek mi je bio odvratan taj Lane. Baš mi nekako gadljivo kad ga vidim. Imam utisak da braneći Leku brani sebe .Ima žena koje tako razmišljaju, ništa se ti ne brini...
Meni i Lane deluje kao ljiga...
mislis na stokholmski sindrom
to je samo mehanizam samoodrzanja na djelu
to zrtva radi instinktivno da si povecala izglede za prezivljavanje