Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I skupljanje jaja. To je bio moj zadatak.
A tek radosti kad stignu pilici pa ih baba drzi u kuci, u toj jednoj sobi gde nam je tv, gde jedemo i spavamo... :zaljubljena:

To sam i ja volela.
Bio jedan period kad smo brat i ja zajedno išli da skupljamo jaja, jedno nosi korpicu a drugo prut da otera jednog mnogo opasnog petla.

Još pamtim taj miris pilića i kako su bili mekani i nežni na dodir.

Ja sam to najvise voljeka.🙂 Koke lijepo u sepetima,na slami,snesu jaja.Sve cisto,ko u apoteci.
I ja idem od sepeta do sepeta,i gledam koliko ima u kojem.🙂
Daaaa... imala sam svoju korpicu i radni zadatak... nekad jaja budu jos topla...

A ces(t)kanje guda?
Deda nam je specijalno nasao neku cetku, kojom smo ih cetkali, a gudice uzivaju li uzivaju... :lol:

Eto cime smo se zabavljali...

Pa branje malina, sva izgrebana budem... naberem 5 komada pojedem kilo :lol:
I kao posebni doprinos a lepo secanje imam skupljanje onih buba sa krompira, kako je meni to bilo zabavno...

Daaaa... imala sam svoju korpicu i radni zadatak... nekad jaja budu jos topla...

A ces(t)kanje guda?
Deda nam je specijalno nasao neku cetku, kojom smo ih cetkali, a gudice uzivaju li uzivaju... :lol:

Eto cime smo se zabavljali...

Pa branje malina, sva izgrebana budem... naberem 5 komada pojedem kilo :lol:
I kao posebni doprinos a lepo secanje imam skupljanje onih buba sa krompira, kako je meni to bilo zabavno...

I mi smo to radili, gude su baš uživale.
Volela sam kad idemo na baštu a deda me ubaci u kolica i tako vozi do bašte.
Još mi je lepše bilo u povratku, deda nakosi trave i ja onda legnem na svu tu travu.

A zlatice, jedne godine, već sam bila u gradu, i imali smo baštu, bilo je grozno, baba ih prska otrovom, ja skupljam....
Bilo je grozno.
Te godine zlatice su svima uništile sve što su mogle.

I mi smo to radili, gude su baš uživale.
Volela sam kad idemo na baštu a deda me ubaci u kolica i tako vozi do bašte.
Još mi je lepše bilo u povratku, deda nakosi trave i ja onda legnem na svu tu travu.

A zlatice, jedne godine, već sam bila u gradu, i imali smo baštu, bilo je grozno, baba ih prska otrovom, ja skupljam....
Bilo je grozno.
Te godine zlatice su svima uništile sve što su mogle.
Mi nase klince i dan danas tako vozamo...
Cim vide kolica trce... :lol:
I višnje.
Trešnje.
Mi smo i kukuruz pekli na vatri.
Visnje, jabuke petrovace, sljive itd... bile kod druge babe u dvoristu...
Za tresnje smo isli u komsiluk :lol:

kako pucketa pri izdisaju?
mozda od kasljanja samo
jos koliko ste u karantinu? kako malac izdrzava? <3

U izolaciji još nedelju dana, inače smo ok.
Njemu je čak juče bilo skroz ok, osim tog kašlja, ni t ni ništa i samo je uveče počeo da pucketa... Kao da je stavio punu šaku puc puc bombona u usta, dešavalo se meni to ranije, kad sam imala bronhitise, pa je ipak otišao na kontrolu.
Malac je dobar, red smeha, red besa, naše duševno stanje je poput lazanje :lol:

Njemu je čak juče bilo skroz ok, osim tog kašlja, ni t ni ništa i samo je uveče počeo da pucketa... Kao da je stavio punu šaku puc puc bombona u usta, dešavalo se meni to ranije, kad sam imala bronhitise, pa je ipak otišao na kontrolu.
jel izlazite malo napolje, ne morate non stop u stanu ako imas snage da prosetas?

nek je otisao, hbs ga, bolje da ide, nego da ne proveri

dobro, jos samo sedam dana, to je pis of kejk za vas <3
p.s. sad mi se jedu lazanje :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back