Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
to je totalno crkvena propagandaTo nije crkvena propaganda.To je srpska istorija.
A Srbi valjda mogu,bar u Srbiji,da potenciraju ib uce svoju istoriju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je totalno crkvena propagandaTo nije crkvena propaganda.To je srpska istorija.
A Srbi valjda mogu,bar u Srbiji,da potenciraju ib uce svoju istoriju.
Najgore je sto Srbi,vecina ipak,jos uvijek znaju ko su i sta su.ne brini limunado
nece to jos dugo
jesi vidjela onaj simpaticni video sa sajma knjige gore
radi se vrijedno
na tome da se uzivimo u neslobodu
ovo se malo jos mi relikti iz samoupravljackog socijalizma batrgamo, al nije da to stvarno mijenja ista...osim ako globalni kapitalizam ne odluci drukcije
ali vazno da ste spremni bilo sta zapjevati
naci ce se vec zgodna melodija, pamtljiva...da vam objasni sta ste i koji ste...
Pa i to spada u nasu tradiciju i tu himnu smo svi pevali pa niko nije indoktriniran, a da ne pominjem u odnosu na nase komsije gde im se odmalena usadjuje u glavu sta su Srbi radili.pa i nema je u programu
tamo stoji nesto poput tradicije naseg naroda...neodredjeno potpuno
ako znaju ko su i sta su tako kao sto ti trenutno prezentiras onda ce vrlo lako nauciti i bilo koju drugu pjesmicuNajgore je sto Srbi,vecina ipak,jos uvijek znaju ko su i sta su.Izgleda to mnogima tesko pada.
Ako ti se ne svidja Sveti Sava,kao dio srpske istorije,onda ides tamo gdje se o tome ne uci.
U Njemackoj ucis njemacku istoriju,u Kini kinesku...a koliko znam i tamo ima vjeronauka u skoli,pa se niko ne buni.
To ti mislis,sto ne znaci da je to istina.to je totalno crkvena propaganda
Pa i to spada u nasu tradiciju i tu himnu smo svi pevali pa niko nije indoktriniran, a da ne pominjem u odnosu na nase komsije gde im se odmalena usadjuje u glavu sta su Srbi radili.
Naucice ono sto ih ucis.Ako ih ucis negativno,bice negativno.ako znaju ko su i sta su tako kao sto ti trenutno prezentiras onda ce vrlo lako nauciti i bilo koju drugu pjesmicu
To ti mislis,sto ne znaci da je to istina.
zasto je pozitivan lik?Naucice ono sto ih ucis.Ako ih ucis negativno,bice negativno.
A Sveti Sava je pozitivan lik,za one koji hoce da shvate.Koji nece,tu nema pomoci.
Ali meni nije jasno sto se ti toliko uzbudjujes,ako nisi vjernik.A cini mi se da nisi,izvinjavam se ako grijesim.Pravoslavna vjera je bitan dio srpskog identiteta,to su cinjenice danas.I odrzala je jedinstvo Srba u mnogim nedacama,a bilo ih je i previse.sta spada u nasu tradiciju?
brkanje vjerske pripadnosti s idenitetom?
znate li uopce koliko od obicaja koje praktikujete u sklopu npr vjerskih obreda predatira citavu tu religiju?
ko kaze da se ja uzbudjujem?Ali meni nije jasno sto se ti toliko uzbudjujes,ako nisi vjernik.A cini mi se da nisi,izvinjavam se ako grijesim.Pravoslavna vjera je bitan dio srpskog identiteta,to su cinjenice danas.I odrzala je jedinstvo Srba u mnogim nedacama,a bilo ih je i previse.

Sta su tu argumenti?Zivota je uvijek bilo i bice.pa za razliki od tebe ja sam iznijela niz solidnih argumenta za svoju tvrdnju
izmedju ostalog i cinjenicu da je zivota na ovim prostorima bilo i prije nego su te politicke odluke u 12 stoljecu stupile na snagu
Kao sto je katolicanstvo tradicija kod npr. Madjara, Poljaka i mnogih drugih, tako je i pravoslavlje nasa tradicija, a mi cak i nismo neki vernici tako da ja ne vidim nista opasno u tome. Naravno da se puno obicaja iz paganizma zadzalo u izmenjenom obliku ali i to je deo nas.sta spada u nasu tradiciju?
brkanje vjerske pripadnosti s idenitetom?
znate li uopce koliko od obicaja koje praktikujete u sklopu npr vjerskih obreda predatira citavu tu religiju?
Pa dobro,ne trazim od tebe ni da bude.Ali trazim da postujes to kao pravo svakog Srbina,bar u njegovoj drzavi.ko kaze da se ja uzbudjujem?
pravoslavna vjera je mozda tebi bitan dio identiteta
npr meni nije
Sta su tu argumenti?Zivota je uvijek bilo i bice.
Ali kakvog i kako za koga...to je pitanje.
Pogadja me svako prikriveno pljuvanje po Srbima,a narocito od onih kojima je i te kako lijepo tu medju njima.Jer da nije,ne bi ni bili tu.ko kaze da se ja uzbudjujem?
pravoslavna vjera je mozda tebi bitan dio identiteta
npr meni nije
i sto to tebe toliko pogadja?![]()
ja se i ne mjesam drugima sta rade u svojoj kuciPa dobro,ne trazim od tebe ni da bude.Ali trazim da postujes to kao pravo svakog Srbina,bar u njegovoj drzavi.
Tonci je to nekako povezala.I popove sa limuzinama.majstori ste spina kad ste od jezivih ustaskih zlocina, u 3 posta, uspeli da prebacite pricu na svestenstvo i SV. Savu![]()
Pogadja me svako prikriveno pljuvanje po Srbima,a narocito od onih kojima je i te kako lijepo tu medju njima.Jer da nije,ne bi ni bili tu.
Onda mijenjaj drzavu,sta da ti kazem.Ocigledno se Srbima tako svidja da urede svoju drzavu.ja se i ne mjesam drugima sta rade u svojoj kuci
no, posto ne zivim u crkvenoj drzavi ne vidim razloga da moje dijete raste izlozeno crkvenoj propagandi u drzavnim obrazovnim institucijama
da je zelim odgajati u tom duhu upisala bi je u crkveni vrtic, cije postojanje ne vidim kao problem
majstori ste spina kad ste od jezivih ustaskih zlocina, u 3 posta, uspeli da prebacite pricu na svestenstvo i SV. Savu![]()
ja i glasam na izborima za svoju opcijuOnda mijenjaj drzavu,sta da ti kazem.Ocigledno se Srbima tako svidja da urede svoju drzavu.
Ili glasaj na izborima za tvoju opciju.Ja ne znam sta drugo.