Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne mijesam aposlutno nista
nego si ti nesposobna sagledati siru sliku
ovaj krvavi raspad nije bio bez njihovog posredovanja
a za rezultat imamo da mogu raditi sta god hoce
od vatikanskih ugovora do aboliranja od kriminalnih radnji
Nisi u pravu.Ovaj krvavi raspad nije mogao biti bez posredovanja Njemacke,Vatikana i ostalih...vjera se u nekim slucajevima iskoristavala kao paravan,ali ne u tom obimu da je od popa nesto zavisilo.

zavisi, sta si spreman da izgubis
i da, u stvarnosti, a ne na filmu
Gluposti.Ispricacu ti samo jedan primjer moje koleginice koja je zivjela u Sarajevu sa muzem i dvoje mae djece.Kaze 92-e tek uselili u stan,porodica idila,sve super.Kad se zaratilo,kaze ona muzu da hoce da bjeze iz Sa,on nece.
Kao nije nikom nista kriv,komsije su dobre,nece njemu niko nista.Sto je sve bilo i istina.
Ona kaze da je zamislila da njeno dvoje djece neko ubija i da vise nije mogla psihicki izdrzati i pokupi ih i sjede u auto da vozi za Srbiju.A bila neiskusan vozac.Muz je ostao.Jedne noci su dosli i pokupili ga u kasarnu"Viktor Bubanj".Nije dugo cula o njemu,na kraju je bila neka razmjena,izasao je.Ali ona kaze da on psihicki vise nije bio isti covjek.U sred npr.prodavnice pocne da jeca i place.I nikad im nije pricao sta je prosao u tom zatvoru.
I sad...je li pametnija njena odluka sto se uzdala u sebe,nego njegova da ce ga komsije zastititi.
Mozda su komsije i htjele,ali nisu mogle.Nema tu nista crno i bijelo.

50 godina ih nisu ucili...i sta je bilo posle?

a cenis da bi nas to spasilo od vlastite gluposti?

Gluposti.Ispricacu ti samo jedan primjer moje koleginice koja je zivjela u Sarajevu sa muzem i dvoje mae djece.Kaze 92-e tek uselili u stan,porodica idila,sve super.Kad se zaratilo,kaze ona muzu da hoce da bjeze iz Sa,on nece.
Kao nije nikom nista kriv,komsije su dobre,nece njemu niko nista.Sto je sve bilo i istina.
Ona kaze da je zamislila da njeno dvoje djece neko ubija i da vise nije mogla psihicki izdrzati i pokupi ih i sjede u auto da vozi za Srbiju.A bila neiskusan vozac.Muz je ostao.Jedne noci su dosli i pokupili ga u kasarnu"Viktor Bubanj".Nije dugo cula o njemu,na kraju je bila neka razmjena,izasao je.Ali ona kaze da on psihicki nije bio isti covjek.U sred npr.prodavnice pocne da jeca i place.I nikad im nije pricao sta je prosao u tom zatvoru.
I sad...je li pametnija njena odluka sto se uzdala u sebe,nego njegova da ce ga komsije zastititi.
Mozda su komsije i htjele,ali nisu mogle.Nema tu nista crno i bijelo.
naravno da nema
al evo ti i drugi primjer
da nije bilo kolege, komsije, u uniformi one druge strane
u mojoj bi familiji bila dva groba vise

a cenis da bi nas to spasilo od vlasitet

naravno da nema
al evo ti i drugi primjer
da nije bilo kolege, komsije, u uniformi one druge strane
u mojoj bi familiji bila dva groba vise
Ja shvatam pojedinacne slucajeve pomoci,bilo ih je na svim stranama.
Ali se covjek u tim prilikama jednostavno ne moze osloniti na to.
Naivan je ko misli da moze.

[/QUOTE]
Film jeste naručen. Teško je strancima da iskomuniciraju sa filmom koji nema uvod, objašnjenje šta je prethodilo stravičnim zločinima. Zašto i kako je počela mržnja, malo istorijskog konteksta...može kroz flešove, trebalo je kako god, na početku filma..
I po ne znam koji put kažem da sa nestrpljenjem čekam film Lordana Zafranovića Deca Kozare koji heeeej, čitavih 20god pokušava da snimi.
E sad snima... A znamo Lordana (OKupacija u 26 slika, Pad Italije...)...to će.biti filmčina.

ko nije, moze i njegove Jasenovac i Testament da pogleda

Nisam ni ja za forsiranje vjeronauke ko ne zeli.
Mislim da u skolama postoji izbor.
I nas nije niko pitao volimo li marksizam,a imali smo ga.
P,,
u vrticu ne postoji izbor
svi pjevaju himnice i crtaju svetog savu
kasnije ja kuci moram objasnjavat da sveti sava nije superjunak ili nesto poput djeda mraza
A djed mraz je super junak?
Sveti Sava je Srbima bitan,ne samo religijski,ne znam zasto mislis da je negativno da djeca uce o nekom ko je istorijski bio pozitivan lik i utemeljivac pozitivnih stvari,na stranu religija.
Jedino ako nisi Srpkinja,onda ti Sveti Savo i njegov rad ne znaci.Nevezano da li si ateista ili vjernik.

P,,

A djed mraz je super junak?
Sveti Sava je Srbima bitan,ne samo religijski,ne znam zasto mislis da je negativno da djeca uce o nekom ko je istorijski bio pozitivan lik i utemeljivac pozitivnih stvari,na stranu religija.

pa mislim da ne treba u toj dobi da pjevaju pjesmice svetitelju po vrticima
prvo, zato sto to nisu crkveni vrtici
drugo zato sto tu ima razne djece
i trece zato sto koncept prosvjetiteljskog rada ne kapiraju uopce u tom uzrastu, bez obzira na to o kakvom se prosvjetiteljstvu radi

marksizam nisi imala u vrticu, to je sigurno niti ste pjevali pjesmice marksu
titu vjerojatno jeste, al to je neka druga prica
koja izlazi iz nase, meni neshvatljive, potrebe da uvijek biramo, imamo i obozavamo vodju...mi prosto bolujemo od tog kulta licnosti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back