Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nećemo učiti decu, znaš, kad ti kažeš ne, niko nema pravo da te pipne, kao da je ta sama čarobna reč dovoljna da budu bezbedni. Nije dovoljno, jer kad se nešto loše desi ne pomaže mnogo što će sud kasnije osuditi silovatelja. Treba sprečiti da do silovanja dođe, kada se može, naravno. Kritički posmatrati ljude i situacije.
Treba uciti decu da nemaju prava ugrozavati druge, psihicki i fizicki, da nw budu mali egoisti, previse smo se navikli na bahatost drugih, to nam doslo normalno, pa umesto da prevaspitamo one koji nisu ok, mi prevaspitavamo zrtve i buduce potencijalne zrtve...

Treba uciti decu da nemaju prava ugrozavati druge, psihicki i fizicki, da nw budu mali egoisti, previse smo se navikli na bahatost drugih, to nam doslo normalno, pa umesto da prevaspitamo one koji nisu ok, mi prevaspitavamo zrtve i buduce potencijalne zrtve...
zasto bi dijete ucio tome, sta me briga za druge. ovo je surov svijet a ne hipi komuna, ucim dijete da vrati cim ga neko pipne, ili ako ne moze rijesiti da odma kaze meni i to je to. a jos se nije rodio onaj ko ce prevaspitati odraslu osobu ili nekog dedu poput lecica

Ako žena koju neko muva,a ona ga ne želi,sa tim istim bude u situaciji koju on može da iskoristi onda je pomalo i sama kriva. Ne treba se dovoditi u te situcije. Šta ima da sjedam u auto,idem na kafu u stan i slične stvari sa nekim ko mi se pokušava približiti na način na koji ne želim. Šta možeš očekivati nego da pokuša da iskoristi priliku? Naravno da je on kriv za napastvovanje,ali treba i žena sama o sebi da vodi računa.

Ako žena koju neko muva,a ona ga ne želi,sa tim istim bude u situaciji koju on može da iskoristi onda je pomalo i sama kriva. Ne treba se dovoditi u te situcije. Šta ima da sjedam u auto,idem na kafu u stan i slične stvari sa nekim ko mi se pokušava približiti na način na koji ne želim. Šta možeš očekivati nego da pokuša da iskoristi priliku? Naravno da je on kriv za napastvovanje,ali treba i žena sama o sebi da vodi računa.

Nemoj tako, muškarci su ružni prljavi i zli predatori, a žene jadne naivne.
Upravo to što pišeš, šta je dotična očekivala, da će sladoled da joj kupi?

Па то. Ако са 28 не умеш да процениш чему води возање у шуму са неким ко те видљиво мува, онда стварно не знам. Ако јој је био сумњив, могла је рећи 'не' на самом почетку са било којим изговором. Небитно.
Да је стварно био само пријатељ, састали би се у кафани а не у помрчини где никог нема.

Već sam napisala, mogu svom detetu skrenuti pažnju na šta treba da pazi, da zna da nisu svi ljudi dobri. Uzalud ja vaspitam svoje kad uvek ima onih koje niko nije vaspitao, ili su jednostavno takvi, ne znam. Na njih ne mogu da utičem, dok na svoje ponašanje mogu. To nije opravdavanje silovatelja, to je zaštita sebe.

Ali svako tumači kako hoće, ako ti misliš da ja ne mislim tako, tebe ne mogu promeniti. Mogu samo zakjjučiti da se ne razumemo, i prestati da ti objašnjavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back