Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko to želi tako silno da pravi proslave po kafanama sada?
Ja ne poznajem takve ljude.
Vidim da ljudi pate za starim životom, putovanjima, za ljudima koje ne viđaju, za životom bez zaraze i alkohola i pretpostavljam da će narod pohitati na odmore jer ljudima odmori trebaju, od vesti, od kuće, od posla, od straha ali baš da mi je neko kazao da samo čeka da otrči na slavlje moje uši zaista čule nisu.
I tu je ceo problem...ja mislim da i bez mera vama trenutno ne bi bilo bukirano puno termina kao što i Domaćica priča da nema naručenih torti pa bi tebi trebalo da bude u najvećem interesu da se ova zaraza završi a najbrže će se završiti kolektivnim imunitetom.
Zato je najbolje da se vakcinišete da bi se sve ovo završilo.
Frejo,
Meni ljudi zakazuju svadbe za jul 2022.
Ovo sada sve bukirano i sve otkazujem.
Pritom radimo i degustacije, i ruckove itd...

Ljudi hoce da zive.
Prvi gosti su nam lekari i medicinsko osoblje... jer i njima treba relax, uz casu dobrog vina...

Ko ne zeli, nek sedi kuci.
Mi hocemo da radimo a ne daju nam.
I sta sad?
taman da potrosim u kafani :zaljubljena:
Ostavi bar pola u stek, ne budi bahata.

Frejo, pa ne rade kafane samo svadbe i ispracaje a i na odmoru sednes negde da pojedes nesto i popijes

Ne sporim uopšte...ni najmanje, izlazak je deo relaksacije ali nešto je drugo ovde u pitanju.
Čičak zagovara pad mera da bi ona radila.
Sa merama ili bez mera kovid ostaje.
Kafići poštuju distancu...dok se zaraza ne stavi pod kontrolu a ona ne želi distancu. Ne znam da li ti objasnjavam dobro, trudim se da ne izgovorim reč sebicluk, jedno je distanca sa rizikom, rizik uvek postoji i mi pristajemo na njega da bi imali surogat normale a nešto je drugo živa muzika sa igranjem i mešanjem ljudi bez onog osećaja u duši "hebote, šta ako neko nastrada"...mene samo to izuva iz cipela, da nije važno da li će neko da nastrada...I bolje da idem da učim da ne bih svasta rekla:lol:

Ne sporim uopšte...ni najmanje, izlazak je deo relaksacije ali nešto je drugo ovde u pitanju.
Kafići poštuju distancu...dok se zaraza ne stavi pod kontrolu a ona ne želi distancu. Ne znam da li ti objasnjavam dobro, trudim se da ne izgovorim reč sebicluk, jedno je distanca sa rizikom, rizik uvek postoji i mi pristajemo na njega da bi imali surogat normale a nešto je drugo živa muzika sa igranjem i mešanjem ljudi bez onog osećaja u duši "hebote, šta ako neko nastrada"...mene samo to izuva iz cipela, da nije važno da li će neko da nastrada...I bolje da idem da učim da ne bih svasta rekla:lol:
nisam skapirala tako, mozda i gresim ali nema ni veze, svakako pricam o ostalim kafanama, bez muzike i proslava

Градски превоз, тискамо се као да је све нормално.
Ali je problem kad ja sa dvoje male dece sednem u kafic, kazu Sme samo dvoje. Ziva istina! Ja dozivela!!! Znaci jednog da se odreknem, ne vidim resenje. :lol:
Ja ne razumem čemu kuknjava, svi bi baš posle 22 h u kafanu?
Nije stvar u 22h vec u 14h.
Meni licno odgovara do 20h.
Volim i ja da dodjem s posla do ponoci, a ne u 4 ujutru. Ali to ja bahata i razmazena pa biram :lol:

Pa, puni restorani ljudi,.mladi, stari..kafana, najstarija srpska institucija
A poslovni sastanci gde duvamo al na distanci jedni drugima u facu, to je ok
Pa dokle će Korona da bude nepoznanica....jedno 25 godina? Garantovano.

Ja uopste ne mislim da je posebna nepoznanica već mislim da bez vakcine svet rešenje nema.
Možemo da je proglasimo nevažećom ali lekari će i dalje znati da postoji.
Kod moje sestre cela psihijatrija je kovid.
Ne zbog toga što je tako neko hteo već zato što su se porazboljevali psihijatrijski bolesnici a o osoblju da ne govorimo.
Neka baba je pozitivna vec tri meseca. Nije infektivna već pozitivna. To jeste nepoznanica.

Мени биоскоп, да се спокојно завалим у мраку и уживам.
Mi smo decu vodili nedavno. Arena radi.
Da li sam napisala dovoljno puta DA NIKO NE MORA DA IZLAZI IZ KUCE ... ako se bojis naravno da neces ici i ne treba.

Pusti druge da zive.
Nisu svi u strahu.

I nema uvek zive muzike. Ali radno vreme je to koje ti ne dozvoljava da radis, iako radis po svim propisima.

Ali je problem kad ja sa dvoje male dece sednem u kafic, kazu Sme samo dvoje. Ziva istina! Ja dozivela!!! Znaci jednog da se odreknem, ne vidim resenje. :lol:

Nije stvar u 22h vec u 14h.
Meni licno odgovara do 20h.
Volim i ja da dodjem s posla do ponoci, a ne u 4 ujutru. Ali to ja bahata i razmazena pa biram :lol:

Pa to je bilo sad za vikend samo, vratiće na staro ubrzo. Nas petoro bili prošle nedelje na ručku u Starom fijakeru, najnormalnije, samo su stavili manje stolova da ima distance.

inace, meni je super Svajcarski sistem, strogo vode racuna o ljudskim pravima pa tako nema pol. casa, mozes da ides gde hoces aliii ne moze vise od petoro ni na ulici, 2.5 meseca nije radilo nista od usluznih delatnosti osim prehrane, apoteka i pumpi...danas su otvorili radnje siroke potrosnje a restorane i kafice ce krajem marta, pocetkom aprila...zaposleni koji sede kuci primaju nesto malo umanjene plate koje dotira drzava

i to mi je ok, jer te niko ne zakljucava, ne preti ti kaznama i hapsenjima ako krocis nogom na ulicu u vremenu kada valjda virus najvise napada te zato ne smes da promolis nos napolje

Evo i ja se bojim ... pokusavam da se setim cega ... npr.udesa. I jel sad svi treba da idemo peske?!
Jer sansa da nastradamo postoji?
Pa postoji.
Postoji i da ce avion da padne pa ljudi rade kao piloti i stjuardese. Freja prva...
A mm mene moli da idemo kolima jer ima strah... i svet nije stao zbog toga... a avioni padaju i padace... i zao mi je... ali moraju i da nastave da lete... jer zivot ide... tece...
Svaki izgubljeni dan je prosao... :aha:

inace, meni je super Svajcarski sistem, strogo vode racuna o ljudskim pravima pa tako nema pol. casa, mozes da ides gde hoces aliii ne moze vise od petoro ni na ulici, 2.5 meseca nije radilo nista od usluznih delatnosti osim prehrane, apoteka i pumpi...danas su otvorili radnje siroke potrosnje a restorane i kafice ce krajem marta, pocetkom aprila...zaposleni koji sede kuci primaju nesto malo umanjene plate koje dotira drzava

i to mi je ok, jer te niko ne zakljucava, ne preti ti kaznama i hapsenjima ako krocis nogom na ulicu u vremenu kada valjda virus najvise napada te zato ne smes da promolis nos napolje
Svajcarska svojim zaposlenima koji ne rade placa a nama je vukule dao *****. To su te tanane razlike izmedju nas i njih. :lol:

Mi smo decu vodili nedavno. Arena radi.

Da li sam napisala dovoljno puta DA NIKO NE MORA DA IZLAZI IZ KUCE ... ako se bojis naravno da neces ici i ne treba.

Pusti druge da zive.
Nisu svi u strahu.

I nema uvek zive muzike. Ali radno vreme je to koje ti ne dozvoljava da radis, iako radis po svim propisima.

Ja lično nemam problem, krećem se od starta i živim normalno koliko je moguće ali ti govorim da ne vidis drugu stranu, posmatraš svoju.
Meni su strina, kum, sestra, snaja svi iz zdravstva i ljudi padaju na nos.
Možeš ti organizovati proslavu po svom ukusu ali moj kum će posle te proslave da propisti. Da li znaš da je čovek zvao bolovanje jer nije mogao da izdrzi smene u Batajnici? Jel znaš koliko je ljudi sahranio za godinu dana? Kaze od oka mogu da vidim ko će izaći a ko nece. Pa i on je čovek, Čičak. I njemu je ovo godinu dana života, mislim da se pokajao deset puta jer je anesteziolog.
Kako ćeš rešiti njegov problem? Ili problem moje sestre koja je probila sve zakonske norme dežurstva? Oni nisu ljudi samim tim što su doktori, jel...pa i ona ima decu koju ne vidja. I ne kuca po forumima jer nema kada ni da jede čestito. Zapravo, odmor je jedva imala i tada je dežurala. Ali su problem svadbe. Raspitaj se kod kliničara kako je...ne kod lekara već kod kliničara, posebno anesteziologa.

Po meni je to i poenta, ne mora da se druži masa od 40 ljudi, to se ne radi ni kada vlada grip, ko je pametan. Svaki restoran po kvadraturi ima pravo na x gostiju, x+1 ne može i šlus. Za sto 6 ako su porodica, i šta je tu tako teško ispoštovati. Biće dana za proslave, bože zdravlja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back