Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste. ali imam problem nece nikako kod majke, pa odo sam da vidim sta se moze uraditi. ja sve radim kao i prije, njena slika je na racunaru, pricam sve normalno, ali on krene plakati i tresti se cim se pomene ona i samo vice ne mama ne mama.

Није то добро што не воли мајку. Мени је и ње жао.

jeste. ali imam problem nece nikako kod majke, pa odo sam da vidim sta se moze uraditi. ja sve radim kao i prije, njena slika je na racunaru, pricam sve normalno, ali on krene plakati i tresti se cim se pomene ona i samo vice ne mama ne mama.
Nije to bez razloga. Sam to ne mozes rijesiti. Nema maleni bez razloga problem sa govorom. Trebao mi potraziti neku pomoc vezano za njihov odonos,ona je ocigledno njemu prouzrokovala neku traumu.

nije dobro. i meni je zao, ali ona ne odustaje od svog. ja je molio da nekad barem zajedno odemo u park ili gdje god da nas dijete vidi zajedno...

Nemoj ovo da radiš i ovo ti je stručan savet.
Na relaciji sa majkom on ima ozbiljan problem očigledno, koga ova tvoja ideja neće rešiti, može čak i da pogorša stanje. Kvaka je što ona mora kod stručnog lica, pre njega. To što dete odbija da ode kod nje, znači da se ne oseća sigurnim sa njom. I to je OK. Nemoj insistirati da on "voli" majku samo zato što mu je majka. Treba sa njom videti da se radi na odnosu. A ako se stanje nastavi, traži puno sarateljstvo.

Ја га не бих терала да иде ако неће. Знам да је то јако комлипковано, али је дете на првом месту. Има одбојност и то треба испоштовати и открити разлог. Ко зна шта се малој души врти по главици...

Ево лично искуство... Како ја нисам волела да идем код оца и бабе и деде са његове стране. А зграда преко пута, под носом. Нису ми ништа нажао радили, али се нисам ни осећала удобно. Било ми ја као да идем у госте које морам да испоштујем. И мама је била у фазону, и они су твоји, није ред да избегаваш,... А мени центрифуга у стомаку.
Сада знам да је било до њих. Док смо деца, поготово мала деца, до одраслих је, како се поставе, какву енергију шаљу...
Никада не бих била од оних мајки које терају инат. Дете ми је на првом месту, а то само штети детету. Али да баба и деда мог детета, са друге стране, из неког разлога нису могли да га виђају, не би било те силе која би их зауставила. Јер им је стало. Истински стало. Вирили би иза жбуња ако треба.
Ови моји нису. Када сам решила да не идем нису се потрудили да одлуку променим.

Ali ako imaju raspored kad kod koga treba da ide, onda mora da ga vrati, nije da ga tjera. Kao što je Regina već rekla, treba da uključe stručnjake, da vide šta se iza svega krije i da riješe problem. Ali najveći problem je vjerovatno što druga strana na to ne pristaje, ne vidi problem ili se pravi da ne vidi. Čak i da dobije starateljstvo opet će dijete imati termine kad viđa mamu, tako da bi najbolje bilo da se nađe uzrok problema i da dijete ima dobre odnose sa oba roditelja. Ako je ikako moguće.

Ali ako imaju raspored kad kod koga treba da ide, onda mora da ga vrati, nije da ga tjera. Kao što je Regina već rekla, treba da uključe stručnjake, da vide šta se iza svega krije i da riješe problem. Ali najveći problem je vjerovatno što druga strana na to ne pristaje, ne vidi problem ili se pravi da ne vidi. Čak i da dobije starateljstvo opet će dijete imati termine kad viđa mamu, tako da bi najbolje bilo da se nađe uzrok problema i da dijete ima dobre odnose sa oba roditelja. Ako je ikako moguće.
Да...
Него сам мислила, ако је она мање наклоњена као што Пти каже, можда се не би бунила ни да се тај распоред прекрши.
И мени је, као што и Електрика каже јако чудно када неко нема осећај и потребу да је све у корист детета првасходно. Али, када је толико таквих очева, што не би било и мајки.

Мислим, жао ми је због целе ситуације. Он је толико сладак, толико се види да је питом и још она сцена да прстићима купи мрвице након јела и чисти за собом... То ме је купило :heart: како такво детенце да не пригрлиш и удавиш :lol: нежношћу!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back