Meda
Elita
- Poruka
- 18.736
paprikaš je čisto meso, kavurma su crevca, obe džigerice, bubrezi, slezina...lovor, biber, ljuto, soli, aleva i vruć hleb tek iz furune
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ese to preliva sa jajcima pa zapeče? Ne znam kako se to zove, možga džigernjača...kavurma, može otopljena ili hladna stisnuta pa na kriške, kiseo kupus i vruća rakija

moja baba je spremala te lepe pihtije sa cistim mesom, ociscenim od najmanje kozice, posto nju nismo hteli da jedemoese to preliva sa jajcima pa zapeče? Ne znam kako se to zove, možga džigernjača...
Nisam voleo pihtije jer su kao sline, mđtm, kad ima mesa mnogo, dobre su...

ne, to o čemu pričaš je jagnjeća sarmica u maramici, džigernjača je od džigerice i belog luka pa u crevo i bari seese to preliva sa jajcima pa zapeče? Ne znam kako se to zove, možga džigernjača...
Nisam voleo pihtije jer su kao sline, mđtm, kad ima mesa mnogo, dobre su...
Kod nas se stavlja dziga,usice i repici,ne idu creva i bubrezito ej moja baba spremala
dzigerica bela, crna, bubrezi, creva dinstana na luku, pa sa zacinima
kao dete nisam uspela to da savladam..bilo mi je prejako
ne znam kako bih danas reagovala
a dimljena crevca sam obozavala
mislim da mi je tesko padala crna dzigerica i bubrezi
mi smo se o pecene res usi i rep otimaliKod nas se stavlja dziga,usice i repici,ne idu creva i bubrezi
Ne, ne, jagnjetinu ne jedem nipošto.ne, to o čemu pričaš je jagnjeća sarmica u maramici, džigernjača je od džigerice i belog luka pa u crevo i bari se
pa izvini al ima nas još gladnih na poslue vas dvoje..idite u ... Pedagoski Muzej![]()

pa ne mora jagnjeća džigerica, to sam kao primer samo navela, može i praseća, a možda i grešim, mislim na pihtije trenutnoNe, ne, jagnjetinu ne jedem nipošto.
Ovo je oblika lenje pite sa koricom gore od zap. Jaja
Jagnjeće sarmice kupujem kod Čačanina u Lominoj i to samo kad imamo goste koji to vole.
Znala bi možda Minka za ovo što ne znam kako se zove.
M jok, mašiš oblik i sadržaj ..sarmica jagnjaća ide san jagnjećom maramicom i ima oblik sarme, logitjno....pa ne mora jagnjeća džigerica, to sam kao primer samo navela, može i praseća, a možda i grešim, mislim na pihtije trenutno
moguće da mašim, moraćeš minku čekati da baneM jok, mašiš oblik i sadržaj ..sarmica jagnjaća ide san jagnjećom maramicom i ima oblik sarme, logitjno....
pihtije sa više mesa od želea ohh.. (:
Čačanin pravi njesra pihtije, ako neko naleti na radnju...
Savrsen!Jedan savršen dan![]()
..i ja svaglu obozavam, a svi se nesto bece na nju, mada belu dzigericu ne mogu ni da pomislim da jedem, ona mi je kao neka guma, a ova obicna crna mi je super, narocito sa belim lukom ima fantastican ukus....probaj tako....cvarke naravno volim, prvi put cujem da neko ne voli cvarkea ja recimo obozavam svarglu (koju niko ne podnosi) ali cvarke nikako..nekako mi je muka od njih
ja sam tako naopako nasadjen..ja obozavam i belu dzigericu (ne bele bubrege da neki saljivdzija posle ne pita)ali zato crnu ne mogu ni da liznem..smeta mi njen "brasnjav" ukus...

...pa to je gulas, nije paprikasА џигерица... Јако волим оно што сличи паприкашу, динстано на пуно лука, у тамном сосу, има и џигерице. Прави се када се кољу свиње.
Што би моја другарица рекла- сваки разговор са тобом се заврши или причом о храни или причом о сексу. Дакле!![]()

..i kod nas se to tako pravilo, samo bez svezeg mesa, nego umesto toga, suvek lokenice i butkice....ostalo isto....vise mesa nego one tecnosi, obozavam pihtije tako spremljenje....kod mene se pihtije prave od pola glave svinjske, par nogica, kilo junećeg ribića, suve nogice i rebra suva,
sve se kuva, tečnost odlije, svo meso očisti od kostiju i rasporedi po sudovima i nalije tečnošću i ostavi na hladno da se stisne, nema nikakvih hrskavica ni žila, samo meso i ladetina i tona belog luka i tucane paprike
Ma nije, mi smo tu seriju placali 30e u radnji u de, na amazonu je isto toliko.... samo kod nas su tako skupe te lego....Nema.
Proverila i amazon i ebay.
A sigurno je mnogo skuplje od 100e.
okolo naokolo