Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ese to preliva sa jajcima pa zapeče? Ne znam kako se to zove, možga džigernjača...
Nisam voleo pihtije jer su kao sline, mđtm, kad ima mesa mnogo, dobre su...
moja baba je spremala te lepe pihtije sa cistim mesom, ociscenim od najmanje kozice, posto nju nismo hteli da jedemo
a moja svekrva je spremala te sa svim i svacim, pune hrskavice i koze i njih nisam volela
a deda mog druga ih je kuvao tako sto bi ubacio celo uvo svinje i tako sa celim uvom ih izlivao
pa onda kad hoces pihtije moras nozem da se ces to uvo da bi mogao da ih sipas :)
i to naravno neobrijano uvo :)

a ono kuvano od iznutrica kod dede su zvali droba

kod mene se pihtije prave od pola glave svinjske, par nogica, kilo junećeg ribića, suve nogice i rebra suva,
sve se kuva, tečnost odlije, svo meso očisti od kostiju i rasporedi po sudovima i nalije tečnošću i ostavi na hladno da se stisne, nema nikakvih hrskavica ni žila, samo meso i ladetina i tona belog luka i tucane paprike

ne, to o čemu pričaš je jagnjeća sarmica u maramici, džigernjača je od džigerice i belog luka pa u crevo i bari se
Ne, ne, jagnjetinu ne jedem nipošto.
Ovo je oblika lenje pite sa koricom gore od zap. Jaja
Jagnjeće sarmice kupujem kod Čačanina u Lominoj i to samo kad imamo goste koji to vole.

Znala bi možda Minka za ovo što ne znam kako se zove.

Ne, ne, jagnjetinu ne jedem nipošto.
Ovo je oblika lenje pite sa koricom gore od zap. Jaja
Jagnjeće sarmice kupujem kod Čačanina u Lominoj i to samo kad imamo goste koji to vole.

Znala bi možda Minka za ovo što ne znam kako se zove.
pa ne mora jagnjeća džigerica, to sam kao primer samo navela, može i praseća, a možda i grešim, mislim na pihtije trenutno

M jok, mašiš oblik i sadržaj ..sarmica jagnjaća ide san jagnjećom maramicom i ima oblik sarme, logitjno....

pihtije sa više mesa od želea ohh.. (:
Čačanin pravi njesra pihtije, ako neko naleti na radnju...
moguće da mašim, moraćeš minku čekati da bane
nikola promet u prvomajskoj ima dobre pihtije, nisu skroz mesnate kao kućne ali im je ukus odličan

Jedan savršen dan :heart:

Prilozi

• IMG-918551e2b05d2534bc6011edf3919ba7-V.jpg
    IMG-918551e2b05d2534bc6011edf3919ba7-V.jpg
    134,7 KB · Pregleda: 58
  • IMG_20200113_150812.jpg
    IMG_20200113_150812.jpg
    66,9 KB · Pregleda: 58
a ja recimo obozavam svarglu (koju niko ne podnosi) ali cvarke nikako..nekako mi je muka od njih :)

ja sam tako naopako nasadjen..ja obozavam i belu dzigericu (ne bele bubrege da neki saljivdzija posle ne pita) :) ali zato crnu ne mogu ni da liznem..smeta mi njen "brasnjav" ukus...
..i ja svaglu obozavam, a svi se nesto bece na nju, mada belu dzigericu ne mogu ni da pomislim da jedem, ona mi je kao neka guma, a ova obicna crna mi je super, narocito sa belim lukom ima fantastican ukus....probaj tako....cvarke naravno volim, prvi put cujem da neko ne voli cvarke :eek:

А џигерица... Јако волим оно што сличи паприкашу, динстано на пуно лука, у тамном сосу, има и џигерице. Прави се када се кољу свиње.

Што би моја другарица рекла- сваки разговор са тобом се заврши или причом о храни или причом о сексу. Дакле! :lol:
...pa to je gulas, nije paprikas :)

kod mene se pihtije prave od pola glave svinjske, par nogica, kilo junećeg ribića, suve nogice i rebra suva,
sve se kuva, tečnost odlije, svo meso očisti od kostiju i rasporedi po sudovima i nalije tečnošću i ostavi na hladno da se stisne, nema nikakvih hrskavica ni žila, samo meso i ladetina i tona belog luka i tucane paprike
..i kod nas se to tako pravilo, samo bez svezeg mesa, nego umesto toga, suvek lokenice i butkice....ostalo isto....vise mesa nego one tecnosi, obozavam pihtije tako spremljenje....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back