Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda.
Nisam nista radila, nego smo izasli u setnju.
Setali do malopre, nijednom se nije nakasljala. Nijednom.
Evo sad vec pocinje, kako smo usli.
Malo manje ali kasljuca.

U pravu si, inhaliracu samo fizioloski pred spavanje pa tek ako bude kasljala nocas, dacu pulmicort.
mozda je alergicna na nesto u apartmanu, ili je samo suv vazduh, definitivno joj nesto ne prija kad je unutra

Nije nikad bila alergicna ni na sta.
Vrvt je suv vazduh.
Alergije se pojavljuju tokom zivota, to sto nije bila alergicna, ne znaci da sad nije.
Mislim, verovatno jeste suv vazduh, ali moras biti svesna da alergije mogu da se dobiju uvek, zato na primer uvek treba da odsedis u ambulanti kad primis penicilin, jer to sto nisi alergicna ne znaci da neces jednom odreagovati.
Samo budi svesna toga...

Izgleda.
Nisam nista radila, nego smo izasli u setnju.
Setali do malopre, nijednom se nije nakasljala. Nijednom.
Evo sad vec pocinje, kako smo usli.
Malo manje ali kasljuca.

U pravu si, inhaliracu samo fizioloski pred spavanje pa tek ako bude kasljala nocas, dacu pulmicort.
Je l sme tako da se daje, bez jasnijih indikacija? Imaš dogovor sa doktorkom?
Ja sam ovom mom davala ali samo prošle godine kad je bio sklon bronhitisu kad vidim da ide na gore, do pregleda da se brzo ne iskomplikuje.
Ili bih davala terapijske doze da nismo kod kuće i da ne mogu kod lekara iz nekog razloga i da vidim da je frka. Bronhitis, laringitis...

Što uopšte pulmicort?

Ovi naši lekari me izludeše sa antibioticima.
Bebanu je onu noć u bolnici vađena krv crp je bio nizak i kaže virus je, ali bih ja ipak prepisala antibiotik, i to Panklav, na već izmenjenu crevnu floru, na česte kašaste stolice i povraćanje. Zbog visoke temperature i kašlja.
Prvog dana nisam uopšte uspela da mu dam sirup, u jako lošem stanju je bio, vratim se u bolnicu i druga dr prebaci na injekcije. Bez udubljivanja, mehanički.
Za sledeću dozu u dom zdravlja. Kažem tamo doktorki da je imao tu noć jake grčeve, vrištao, uvijao se i ona mu isključi antibiotik. Kaže što da ga bez veze bodemo, kad mu je već stomak otkazao, a ne postoji ni jedan razlog da mu se prepiše antibiotik, a ne još i pencilin. Samo tečnosti što više. I on se oporavi.

Ćerka tri dana umire od bolova u stomaku, povraća i i dalje joj dajem da pije. Danas je bila bolje, dok joj nisam dala da popije doozu. Opet bolovi, povraćanje...

Ne znam koji im đavo stalno prepisuju. Bukvalno pokrivaju verovatnoću od 1% da dođe do neke komplikacije. I stalno tako. Izludeh od njih.

mozda je alergicna na nesto u apartmanu, ili je samo suv vazduh, definitivno joj nesto ne prija kad je unutra
ovo sam htela i ja da napišem al se povukoh, uvek ja imam neki savet, a i taj pulmikort, to meni daju kad se potpuno zatvorim od bronhitisa,
to je steroid, urniše jetru i pankreas, nije baš za usputno davanje na svaki kašalj jer nije svaki kašalj za taj lek
@Mali čičak curica ima tri godine pune ako ne grešim i mogu se raditi probe alergijske, ako se odlučiš na to moraju se završiti pre 15.aprila jer se ulazi u fazu listanja i cvetanja bez obzira kakvo je vreme napolju, alergijske probe na kućne alergene se takođe rade, pa ti razmisli ...

Starija je njena devojčica, mislim da ima 5.
Ali se slažem za pulmicort.
Mi dete nekad inhaliramo berodualom, prosto čujem kako mu zvoni, nakupio se šlajm, vibrira, a ne može da ga iskašlje, par dana ga inhaliram berodualom na 12h, bronhije se otvore, on počne da izbacuje i sve prođe bez neke komplikacije.
Ali to su mi dva pedijatra savetovala da uradim, u slučaju ukoliko ne postoje nikakvi drugi simptomi osim takvog kašlja i večitih slina.
On se sad taman stabilizovao i malo popravio, ponovo ima nešto nalik obraščićima, al sad kreće druga tura vrtića, znači mukami unapred.

Je l sme tako da se daje, bez jasnijih indikacija? Imaš dogovor sa doktorkom?
Ja sam ovom mom davala ali samo prošle godine kad je bio sklon bronhitisu kad vidim da ide na gore, do pregleda da se brzo ne iskomplikuje.
Ili bih davala terapijske doze da nismo kod kuće i da ne mogu kod lekara iz nekog razloga i da vidim da je frka. Bronhitis, laringitis...

Što uopšte pulmicort?
Nikako bez indikacija.
Imamo porodicnog pedijatra koji mi savetuje.

Nisam joj ni dala pulmicort vec samo fizioloski.
Dobro je prosla noc, nije kasljala.
Mada od jutros opet malo.

Nismo kuci, na Zlatiboru smo. A ona je ranije imala laringitis, kao mala. Pa znam kako i sta ide.
Ovi naši lekari me izludeše sa antibioticima.
Bebanu je onu noć u bolnici vađena krv crp je bio nizak i kaže virus je, ali bih ja ipak prepisala antibiotik, i to Panklav, na već izmenjenu crevnu floru, na česte kašaste stolice i povraćanje. Zbog visoke temperature i kašlja.
Prvog dana nisam uopšte uspela da mu dam sirup, u jako lošem stanju je bio, vratim se u bolnicu i druga dr prebaci na injekcije. Bez udubljivanja, mehanički.
Za sledeću dozu u dom zdravlja. Kažem tamo doktorki da je imao tu noć jake grčeve, vrištao, uvijao se i ona mu isključi antibiotik. Kaže što da ga bez veze bodemo, kad mu je već stomak otkazao, a ne postoji ni jedan razlog da mu se prepiše antibiotik, a ne još i pencilin. Samo tečnosti što više. I on se oporavi.

Ćerka tri dana umire od bolova u stomaku, povraća i i dalje joj dajem da pije. Danas je bila bolje, dok joj nisam dala da popije doozu. Opet bolovi, povraćanje...

Ne znam koji im đavo stalno prepisuju. Bukvalno pokrivaju verovatnoću od 1% da dođe do neke komplikacije. I stalno tako. Izludeh od njih.
Zato sto hoce sebe da pokriju.
Nece da prate.
ovo sam htela i ja da napišem al se povukoh, uvek ja imam neki savet, a i taj pulmikort, to meni daju kad se potpuno zatvorim od bronhitisa,
to je steroid, urniše jetru i pankreas, nije baš za usputno davanje na svaki kašalj jer nije svaki kašalj za taj lek
@Mali čičak curica ima tri godine pune ako ne grešim i mogu se raditi probe alergijske, ako se odlučiš na to moraju se završiti pre 15.aprila jer se ulazi u fazu listanja i cvetanja bez obzira kakvo je vreme napolju, alergijske probe na kućne alergene se takođe rade, pa ti razmisli ...
Sad ce 6 godina za koji dan. :)
Nije alergijski.
Sin je kao mali imao ekceme i alergije i radili smo svasta.
Inace terapije za alergije idu od februara. Drugaricin mali je koristio. Znam da sam se iznenadila da cvetanje moze od februara.

Nikako bez indikacija.
Imamo porodicnog pedijatra koji mi savetuje.

Nisam joj ni dala pulmicort vec samo fizioloski.
Dobro je prosla noc, nije kasljala.
Mada od jutros opet malo.

Nismo kuci, na Zlatiboru smo. A ona je ranije imala laringitis, kao mala. Pa znam kako i sta ide.

Zato sto hoce sebe da pokriju.
Nece da prate.

Sad ce 6 godina za koji dan. :)
Nije alergijski.
Sin je kao mali imao ekceme i alergije i radili smo svasta.
Inace terapije za alergije idu od februara. Drugaricin mali je koristio. Znam da sam se iznenadila da cvetanje moze od februara.
sa imunoterapijom uvek se pocinje par meseci pre pocetka sezone jer je neohodno izvesno vreme da zastitna antitela dosegnu nivo koji ce imati zastitnu funkciju kada sezona krene..

Смејем се... Чекам бус, почетна станица па возач прави паузу. Али ме пушта унутра јер је хладно. Показује ми које дугме да притиснем када изађе, да се бус затвори, да се не хлади.
Каже, само да склоним паре, да ти их не украду.
Рекох, могу ја Вама украсти аутобус, као недавно што је било, да направим круг.
Каже, нема везе. Онда ћемо заједно у затвор :lol:

Kako sam ja zaboravila na tu radnju :eek: hvala ti Sofka, sto me podseti, a razmisljam neki dan gde bi mogla da kupim teksas jaknu i neku laganiju texas haljinu dugu, ako uopste i oni to imaju. Videh negde u nekoj od ovih regularnih firmi nesto, ali preskupo za moj ukus.

Radnja je tačno na stanici 52, 53 i 56 kada ideš ka železničkoj stanici. Ili prva stanica posle sajma, kako ti lakše :)

@Lúnasa sme li dete Bisolvon sirup? on je zakon posle infekcije za čišćenje bronhija, ja ga pijem u tabletama i od toga za mene nema bolje, ništa drugo me ne očisti tako, ni fluimucil od 600 ne pomaže..a i drenaža pomaže da se to pokrene i izbaci sve, znam da je mali, ali lupkanje se može provući kroz igru....sav taj sekret kad se nataloži vodi u nove infekcije i treba ga se rešiti na vreme, posle ide sve teže..

Onda mi se više isplati da odem u Dizel i kupim sa sve njihovim paprenim cenama.
ne bih se slozio sa tobom..
koliko vidim farbanje je 400 din i pranje posle jos 180 din

dizel ima prejake cene u odnosu da kosulju kupis na drugom mestu i dodas 600 din za farbanje
a i pitanje je da li ces naci dizel jer je sad kraj sezone i dosta su rasprodate stvari a nova kolekcija tek treba da stigne.,

i ove sam nasao kao prvi pik na draftu googla :)
trazenjem mozda nadjes i povoljnije.

https://www.rasa.rs/cenovnik-hemijskog-ciscenja-i-farbanja-odece.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back