Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobila sam odgovor sa jedne klinike za odvikavanje od kocke.traze 6000 e.
Kapiram da i oni moraju da jedu,al fora kod kockara i jeste sto sve izgube,odakle onda 6000
Davaj zeno... sto pre to bolje
Digni kredit
Pozajmi
Ne znam :zag:

Jesi probala da ga prebijes od batina?
Da mu zivot zagorcas?
Da ga pitas cemu ta destrukcija?
Neka terapija od psihijatra?

Verujem da sta gos uradis, uspece!!! Samo da on sam to resi! I zelim vam svu srecu :zag:

Dobila sam odgovor sa jedne klinike za odvikavanje od kocke.traze 6000 e.
Kapiram da i oni moraju da jedu,al fora kod kockara i jeste sto sve izgube,odakle onda 6000
uvek su smoki odvikavanja na klinikama bila skupa
nebitno da li je kocka ili alkoholizam ili narkomanija

nisam ispratila o kome je rec i ne znam koliko je ozbiljno, ali mozda uspe i sa terapijama kod dobrog psihologa i psihijatra, uz podrsku porodice, bez klinike

i podrska im je bitna kako na odvikavanju tako i posle odvikavanja, istim intenzitetom
drzim fige i nadam se da stvar nije otisla toliko daleko ko god da je

Ima, jer mehanizam zavisnosti je isti, bez obzira kako se sama zavisnost manifestuje.
Ali da je 6000 evra mnogo, mnogo je.
Isti je mehanizam psihičke zavisnosti, način na koji se vezuje za dopamin i kako postaje čoveku životno važno. I traje dugo. Privremeni karantin nije od značaja. Psihoterapije da, ali to može i od kuće.
Tamo gde je jaka fizička zavisnost korisne su i dodatne terapije da olakšaju krize i da prođe taj prvi udarni period.

Isti je mehanizam psihičke zavisnosti, način na koji se vezuje za dopamin i kako postaje čoveku životno važno. I traje dugo. Privremeni karantin nije od značaja. Psihoterapije da, ali to može i od kuće.
Tamo gde je jaka fizička zavisnost korisne su i dodatne terapije da olakšaju krize i da prođe taj prvi udarni period.

Ne ide to baš tako.
Postoje razlike u odnosu na to kako se zavisnost manifestuje, ali i kod zavisnosti od kocke idu medikamenti jer mora da se veštački blokira dotok hormona sreće koji nastaje usled uzbudjenja koje se dešava tokom kockanja (ili drogiranja, ili opijanja ili, ili, ili). Suština zavisnosti je upravo u sreći (kratkotrajnoj) koja nastaje u trenutku uzimanja narkotika ili čega već (ili kockanja). Mora da se prekine urzočno-posledična veza koja asocira odredjenu aktivnost sa srećom usled čega se luči dopamin. Ovo ovako laički objašnjeno.

Ne ide to baš tako.
Postoje razlike u odnosu na to kako se zavisnost manifestuje, ali i kod zavisnosti od kocke idu medikamenti jer mora da se veštački blokira dotok hormona sreće koji nastaje usled uzbudjenja koje se dešava tokom kockanja (ili drogiranja, ili opijanja ili, ili, ili). Suština zavisnosti je upravo u sreći (kratkotrajnoj) koja nastaje u trenutku uzimanja narkotika ili čega već (ili kockanja). Mora da se prekine urzočno-posledična veza koja asocira odredjenu aktivnost sa srećom usled čega se luči dopamin. Ovo ovako laički objašnjeno.
Po sličnom rincipu verovatno kako deluje Zyban za ostavljanje cigareta.
Poznat mi je mehanizam koliko kao laik mogu da razumem. I može se terapija davati bez lekarskog nadzora. Bitna je motivisanost pacijenta, ne mora karantin. Ne verujem da bi u drajzerovoj primili pacijenta na duže zbog kocke.

nekada mora karantin, izloacija, stalni nadzor, stalna dostupnost lekara, psihijatara i psihloga, sve to pored lekica i motivisanosti

da je to tako, uzmes lekice, odes kuci, ma samo da si motivisan i sve super bilo bi sjajno
mnogo je gore i mnogo je teze

ishod nije zagartovan ni za sta pa ni zato, za sta u zivotu postoje garancije?
uz to i narkoman i alkoholicar prodaju sve sto imaju za gudru, nemaju para pa lecenje kosta mnogo
nema uopste razlike na kojoj potenciras brankich, ali uopste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back