Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a kako ja nisam imao taj problem?
kako ja nisam izmanipulisan..kako mene neko nie navukao?
jer su roditelji radili samnom.. usadjivali mi u glavu vrednosti..ja sma trenirao..isao na jezike.. imao sam gomilu obaveza..a kad sam se igrao sam sam poceo da vidim razliku izmedju drustva iz kraja i druztva sa treninga..
to sto ti nisi ne znaci da neko drugi nece, imao si srece, imao si karakter takav i jos 300 stvari
kako ne kapiras da nisu svi ti i da tri bambija ne dobijas samo zato sto si mnogo super i zato su te tata i mama mnogo radili sa tobom

i opet su roditelji krivi..mislis da to sto je roditelj intelektualac on bolje pazi dete?
malo suta
znam i takvu decu koja su zavrsili kao narkomani..i opet je krivica u roditeljima koji su jurili karijere..

pazi nevezano za ovu pricu..jednom prilikom nebitno sad sta i kako meni je dete od 8 godina ladno reklo..moji roditelji nemaju vremena za mene..sta dalje da pricamo.
ko je rekao da divna porodca znaci intelektualac?!
ja sam rekla deca iz divnih porodicas, a meni divna porodica uopste ne znaci porodica intelektualaca, veze jedno sa drugim nema :I

manjak kontrole nazalost danas postoji u 90 posto porodica
gde roditelji rade dan i noc da bi obezbedili deci osnovno
u tvoje i moje vreme su tate i mame bile kuci u 15h, oko nas babe i dede
danas deca odrastaju mnogo drugacije ali to ne znaci da su zapustena i da su krivi roditelji

prosto ne moze se izuzeti odgovornost dilera i kladionica i upirati prstom u roditelje i labilnu decu
i opet ne kazem da nema roditeljske odgovornosti, nikako,ali to upranje prstom u iste mi mnogo vise smeta

jel pre 20 .. 30 godina bilo kladionica?
pa opet je bilo narkomana kao i sad..
ti ne znas..ne znam koliko imas godina i da li si iz beograda rodom..
da li znas da je sedamdesetih godina na platou na ulazu u cika ljubinu ulicu odmah desno od sadasnjeg spanskog centra kod cesme u knez mihajlovoj bilo okupljanje narkomana..tu su drogirani lezali po sred ulice i niko ih nije dirao..znaci na desetine njih, stondirani leze..mama me je vodima da vidim kako izgledaju da nikad ne pozelim da to postanem..

znaci i tada je svega ovog bilo..sad ce vragana siznuti ali je osamdesetih akademija bila na zlom glasu zbog lepka i droga...tako da prica o pre i sada ne pije vodu..sve je stvar u vaspitanju i kontroli deteta..dete mora da se kontrolise..tacka.

da li znas da je sedamdesetih godina na platou na ulazu u cika ljubinu ulicu odmah desno od sadasnjeg spanskog centra kod cesme u knez mihajlovoj bilo okupljanje narkomana..tu su drogirani lezali po sred ulice i niko ih nije dirao..znaci na desetine njih, stondirani leze..mama me je vodima da vidim kako izgledaju da nikad ne pozelim da to postanem..

znaci i tada je svega ovog bilo..sad ce vragana siznuti ali je osamdesetih akademija bila na zlom glasu zbog lepka i droga...tako da prica o pre i sada ne pije vodu..sve je stvar u vaspitanju i kontroli deteta..dete mora da se kontrolise..tacka.
To vreme i ovo danas kada su iskušenja na svakom koraku se ne može upoređivati, danas je svo to zlo dostupnije i oni koji ga distribuiraju su bezobzirniji, što i primer iz Rusije pokazuje.

ovoliko kladionica? nije bilo, ne lupaj
jeste, bilo tu narkomana, sada ih ima na svakom koraku
kolicina droge na ulicama tada i sada ne moze da se meri uopste

dostupnost droge tada i sada ne moze da se meri

vrste droge i cena droge tada i sada ne mogu da se mere
sada za 200 din kupis hemiju, jeftinije nego pice bilo gde u bgd

mmda, ti i bambi niste nista, meni se samo ucinilo
kao sto mi se ucinilo da si dobru porodicu poistovetio sa porodicom intelektualaca

dovoljno dugo sam na forumu da te igrice ne igram
i da deluje mi da previse licno ulazis u ovu pricu..kao da si na neki nacin i sama upletena..daleko bilo ne pricam o tebi licno ali mozda neko tebi blizak..drug..drugarica..rodjak ima te probleme sa decom i ti tako reagujes jer jedina stvar u kojoj se ti i ja ne slazemo (a ti pokreces celu lavinu napada na mene koji nemaju veze sa onim sta sam pisao) je to da ja stojim pri stavu da su najodgovorniji roditelji i da je svaljivanje krivice na kladionice i dilere vise pokusaj da se smanji odgovornost samog roditelja.

procitaj jos jednom dobro moje postove hladne glave i videces da je sustina svih mojih postova stav da roditelji imaju najvecu odgvornost prema deci i da njihovim zanemarivanjem dolazi do toga...naravno.ne mozemo reci da je to apsolutno i jedino tacno .. ali u vecini slucajeva...znam coveka koji je sa 30 godina postao narkoman..jednostavno mu je to bilo u genima i nema veze sa roditeljima..ali vecinski deca koja su cvrsto drzana i kontrolisana su bolje prolazila u zivotu.

Poslednja izmena:
Ne znam statisticke podatke, ali moj subjektivan osecaj je da narkomana sada ima mnogo vise nego ranije. Navela sam primer Svajcarske, jer su krajem 80-tih i pocetkom 90-tih imali stravicnih problema sa masovnom narkomanijom, a ta zemlja je godinama uredjena, bez korumpirane policije (bar ne u ovoj meri kao kod nas) i ekonomski stabilna. I opet ogromni problemi koje su resili pojacanom edukacijom i delimicnom legalizacijom heroina za vec dugogodisnje registrovane narkomane.

i da deluje mi da previse licno ulazis u ovu pricu..kao da si na neki nacin i sama upletena..daleko bilo ne pricam o tebi licno ali mozda neko tebi blizak..drug..drugarica..rodjak ima te probleme sa decom i ti tako reagujes jer jedina stvar u kojoj se ti i ja ne slazemo (a ti pokreces celu lavinu napada na mene koji nemaju veze sa onim sta sam pisao) je to da ja stojim pri stavu da su najodgovorniji roditelji i da je svaljivanje krivice na kladionice i dilere vise pokusaj da se smanji odgovornost samog roditelja.
Mo'š ti biti super ćaća i super mater, al ako nekoj bitangi padne na pamet fora za kvarno uvaljivanje gudre ne'š sačuvati decu od toga, upravo se zato i desila ta brutalnost u Rusiji.

broj narkomana raste u srbiji svake godine, za detaljen cifre guglaj sam, zabole me da ti guglam, nisam lupila
ekser je u moje vreme bio 10eura, danas je 200 din

meni dosta
nemam nikog na svu srecu, radila sam davno istrazivanja na istu ali ne iz priv razloga
burno reagujem jer se olako osuje paljba po roditeljima, u raspravu uopste nisam usla jer opravdavam snimak, to sam odmah napisala
ali taj stav - kako sam ja super i kako su moji mama i tata mene lepo vaspitali a narkomana peru nisu- mi je degute

...@...
Ako okolina ne podrzava dobro kucno vaspitanje, sanse da se dzaba krecilo bivaju znatno vece ..
Mssm, mozemo da (za)zmurimo i pravimo se kako je svet ljubav, mir i harmonija, a ne haoticno globalno selo...ali samo do trenutka kad nam se ne zacrveni sopstvena sebicna guzzica...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back