Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
biznis je biznis..neko razvije biznis pleteci milje-e, neko pravi programe a neko prodaje sir na pijaci..sve je to biznis sa jednim ciljem..stvaranje profita tako da iskreno ne vidim sta je tu rastegljivo i siroko?

- - - - - - - - - -

Znam da si tako mislila, da nije lako uložiti a da si 100% siguran da će ti se vratiti uloženo, i da ćeš zaraditi. Ali tako je u životu, ako ne probaš, nećeš ni uspeti.

ovde sam pricao o tome da je besmisleno da velike pare koje dobijes ulazes u nesto na cemu mozes i da izgubis a nikad neces povratiti kolicinu ulozenog odnosno doci do te cifre koliko si dobio...

Nema garancije za poslovanje, uspeš, životariš, ili propadneš. Sve je moguće. Trošiti svako ume, tu greške nema.

- - - - - - - - - -

ovde sam pricao o tome da je besmisleno da velike pare koje dobijes ulazes u nesto na cemu mozes i da izgubis a nikad neces povratiti kolicinu ulozenog odnosno doci do te cifre koliko si dobio...

Nije pametno uložiti sve, ali npr.pola može, ili bar četvrtinu.

kad rece trositi svako ume..bio je neki lik na tv-u koji je na lotou dobio neke ogromne novce i desetak godina kasnije nije imao nista i pricao je kako je trosio..ono u fazonu..sedne u avion ode u rim.....ruca i vrati se sledecim avionom nazad :) .. samo bahato :mrgreen:

Nije pametno uložiti sve, ali npr.pola može, ili bar četvrtinu.

ali reci zbog cega?
ok je uzeti neku zemlju ili nekretninu..to razumem..malo se obezbedis.. ali ako ti imas zivot koji imas zasto bi ga menjala?
ako imas posao koji ti donosi solidan zivot zasto bi to napustala i upustala se u nesto neigurno umesto da taj novac trosis na zadovoljstvo koje ne bi mogla da ga nisi dobila.

kad rece trositi svako ume..bio je neki lik na tv-u koji je na lotou dobio neke ogromne novce i desetak godina kasnije nije imao nista i pricao je kako je trosio..ono u fazonu..sedne u avion ode u rim.....ruca i vrati se sledecim avionom nazad :) .. samo bahato :mrgreen:

Ko više voli da troši nego da privređuje, nema granica, može se potrošiti sve. Pa sve one gluposti o kojima čitamo neko kupi, inače se ne bi ni proizvodile. Npr, cipele od zlata, ili grudnjak optočen dijamantima...

Čitam kako se pare brzo potroše i spiskali bi 5 milki očas posla.
A sinoć računam da za 40 godina staža zaradimo 10-20 PUTA manje.
Koja smo mi jeftina radna snaga. Ono kao ne zovemo se više robovi, sad držimo živote u svojim rukama, a samo se premeštamo od jednog do drugog robovlasnika za 100-200 evra veću platu. Znam neke koji menjaju radno mesti i za par hiljada dinara i onda se osećaju kao da su uspeli u životu.
Kako su nam isprani mozgovi hebote...
Bravo Alisa! :)
Lepo ja kazem, kancelarija ti je samo lepo upakovan zatvor.
meni su najludji oni koji kazu..ulozio bih u biznis :lol:
misim..sta ce ti vise para od tih :D

Pa mora se u nesto uloziti.
Same pare drugacije nemaju svrhu.

ali reci zbog cega?
ok je uzeti neku zemlju ili nekretninu..to razumem..malo se obezbedis.. ali ako ti imas zivot koji imas zasto bi ga menjala?
ako imas posao koji ti donosi solidan zivot zasto bi to napustala i upustala se u nesto neigurno umesto da taj novac trosis na zadovoljstvo koje ne bi mogla da ga nisi dobila.

To je drugo, ti pišeš da se živi i radi kao i pre, uz priuštanje nekih sitnijih stvari koje ranije nisi mogao. Ne pišeš kao većina na temi, koji bi uskočili u luksuz, ne razmišljajući da to treba održavati, samo odnosi novac, ništa ne donosi.

Ne znam, ali još od Rapsodije me drži utisak da novac ne usrećuje, a da ljudi sa mnogo novca su često usamljeni i nikad sigurni u osećanja onih oko njih. Ne bih se ja bunila da ga dobijem, ali kako došlo, tako i otišlo. Imala bih nekoliko planova svakako, ali računam da ću preživeti i bez toga kad već ne igram igre na sreću.

Pametan drugar.

Mogu da vas upoznam, odavde je.
Kul je lik, alkos, uvaljuje se ribama u gajbu, tretira žene kao stoku - dakle sve ono što jedno žensko samo poželeti može :kez:

rad i voliti ne idu nikako zajedno u jednu recenicu, barem kod mene je tako :)))

Nije to dobro
Provedeš pola života u mržnji i nezadovoljstvu.
Neci imaju za rad dva naziva: Beruf je posao koji obavljaš, Berufung je poziv, ono što radiš od srca.
Poenta je da imaš Berufung, a ne Beruf

JA bih se preselila u neko inostranstvo, trajno. Pare uložila u detetovo obrazovanje i pokušala da nešto napravim sa tim.
Ne bih Evropu, mi smo bure baruta, nešto izolovano, hladnoću ne volim, znači Kanada ništa.
Afrika je krvava.
Južna Amerika mi je previše... izolovana.
Australija je previše divlja, ne želim razmišljati svako jutro o stvarima koje će pokušati da me ubiju tog dana.
Ostaje... Novi Zeland, iako mi je i on previše mrduljav al nešto mora trpeti.

biznis je biznis..neko razvije biznis pleteci milje-e, neko pravi programe a neko prodaje sir na pijaci..sve je to biznis sa jednim ciljem..stvaranje profita tako da iskreno ne vidim sta je tu rastegljivo i siroko?

- - - - - - - - - -

Kako ja ne volim stisnute ljude.
Pa sta ako izgubis?
Sta ce ti pare ako nesto ne uradis i ne doprineses na neki nacin?

Za svaki posao su potrebna ulaganja
I to velika
I spremnost da u pocetku ne dobijas nista, vec da stalno ides u vece troskove
Ali zato kad te krene, krenulo te.
Taj put je bitan a ne pare.
A bas je bahat u pm
300e karta + 100e rucak. To svako od nas moze da priusti ako mu se bas cefne.
Ne znas ti kako se bahato pare trose. Sreca tvoja
Reče mi jedan moj pametni drugar onomad:
"Nije poenta da imaš puno para kako ne bi morao ništa da radiš,
poenta je da imaš puno para kako bi mogao da radiš ono što voliš"

Upravo tako!
U zivotu se mora nesto stvarati(raditi)
Sreca je ako imas priliku da stvoris nesto sto zelis
Neko uspe a neko ne uspe
I to je ok

To je drugo, ti pišeš da se živi i radi kao i pre, uz priuštanje nekih sitnijih stvari koje ranije nisi mogao. Ne pišeš kao većina na temi, koji bi uskočili u luksuz, ne razmišljajući da to treba održavati, samo odnosi novac, ništa ne donosi.

ljudi zaboravljaju da je zivot bez obaveza dosadan zivot..na kraju dosade i ta putovanja i ta enormna trosenja..znas ono kad odes u prodavnicu i mozes da je kupis celu .. dosadi to..nema vise radosti u sitnim kupovinama.. zato i treba nastaviti normalan zivot sa povecanim budzetom :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back