Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
neko se rodi bez nogu, neko se rodi sa hromozomom za zavisnost neke vrste
najlakse je osuditi i prezreti ljude zbog njihove psihicke slabosti
kad neko ne bi mogao da podisgne dzak od 200kg, sigurno ga zbog toga ne bi prezrela

Једно су могућности, Дајв, а друго је свесно уништавање свог и туђих живота.
Писала сам већ зашто овако реагујем...

Slazem se sa tarom
Niste bili u njihovoj situaciji i ne znate kako je to
Bolest je bolest
Zavisnost je bolest
Nismo svi isti

Jeste bolest, ali te neće ništa manje boleti ako te takav napadne ili kad te napadne neko ko nije zavisnik.

Neljudski je očekivati da žrtva ima razumevanja za nečiju bolest zavisnosti.Ne možemo to očekivati od nikoga, jer ni mi ne bismo velikodušno oprostili pijanom vozaču kad nam pokosi nekog voljenog na pešačkom porelazu, ni zakon ne poznaje takvu kategoriju, to je čak otežavajuća okolnost.

Ni žrtve nasilja u porodici ne ućutkavaju jer je počinioc zavisnik, ne pitaju ih kako tako bezdušno nemaju razumevanja za njega?!

Једно су могућности, Дајв, а друго је свесно уништавање свог и туђих живота.
Писала сам већ зашто овако реагујем...

evo ja imam godina koliko imam i imam emotivnu glad poslednjih godinu dana, koju nikad u zivotu nisam imala
nisam se ugojila kao ona, daleko od toga, ali nisam se sa tim suocila ni kad sam bila dete, kao sto je ona

ja sma vest samo postavila kao tuznu ironiju sudbine
neko predje pola sveta da bi njegovoj porodici bilo bolje, a dete zavrsi ovako na kraju
sigurna sam da bi i ovde u srbiji bila gojazna, ali i da sigurno ne bi dosla do 300kg
htela sam da kazem, koliko god da je ovde grozno zbog svega sto smo svi proziveli i prozivljavamo i dalje, ima ovde i onaj svetli zracak sunca

Jeste bolest, ali te neće ništa manje boleti ako te takav napadne ili kad te napadne neko ko nije zavisnik.

Neljudski je očekivati da žrtva ima razumevanja za nečiju bolest zavisnosti.Ne možemo to očekivati od nikoga, jer ni mi ne bismo velikodušno oprostili pijanom vozaču kad nam pokosi nekog voljenog na pešačkom porelazu, ni zakon ne poznaje takvu kategoriju, to je čak otežavajuća okolnost.

Ni žrtve nasilja u porodici ne ućutkavaju jer je počinioc zavisnik, ne pitaju ih kako tako bezdušno nemaju razumevanja za njega?!

Nisu svi alkoholičari i narkomani agresivni i opasni po druge. Kao što ne moraš biti alkoholičar i narkoman da bi bio opasan po druge. Tek o gojaznim ljudima nigde logike nema...
Bez veze je izvoditi ovakve generalizacije, bez veze je uopšte objašnjavati zašto.

evo ja imam godina koliko imam i imam emotivnu glad poslednjih godinu dana, koju nikad u zivotu nisam imala
nisam se ugojila kao ona, daleko od toga, ali nisam se sa tim suocila ni kad sam bila dete, kao sto je ona

ja sma vest samo postavila kao tuznu ironiju sudbine
neko predje pola sveta da bi njegovoj porodici bilo bolje, a dete zavrsi ovako na kraju
sigurna sam da bi i ovde u srbiji bila gojazna, ali i da sigurno ne bi dosla do 300kg
htela sam da kazem, koliko god da je ovde grozno zbog svega sto smo svi proziveli i prozivljavamo i dalje, ima ovde i onaj svetli zracak sunca

Па, овде би се ствари можда одвијале мало другачије јер би била међу својима, мада, она је рођена тамо, колико сам схватила.
Можда се њени не би ни развели, питање је све то...

Па, овде би се ствари можда одвијале мало другачије јер би била међу својима, мада, она је рођена тамо, колико сам схватила.
Можда се њени не би ни развели, питање је све то...

ne hocu da kazem da eovde od ove hrane ne bi nikad ugojila 300kg

Nisu svi alkoholičari i narkomani agresivni i opasni po druge. Kao što ne moraš biti alkoholičar i narkoman da bi bio opasan po druge. Tek o gojaznim ljudima nigde logike nema...
Bez veze je izvoditi ovakve generalizacije, bez veze je uopšte objašnjavati zašto.

Ali ukoliko za nekoga znaš da je bio žrtva, zar nije bolje oćutati? Čemu kritika? Šta se postiže time? Zar bi ti nekoj ženi u sigurnoj kući objašnjavala ovo što si sada meni napisala? Zar je toliko bitno kakav stav ona ima prema zavisnicima?

ne hocu da kazem da eovde od ove hrane ne bi nikad ugojila 300kg

Сећам се девојке која је после 3.разреда отишла у Америку на годину дана, да тамо заврши средњу, вратила се као прасица, једва је смршала.
Док је ћерка од колеге исто тако отишла, додуше и остала, и увек је била фит, изгледа фантастично.
Дакле, није све ни до хране, нешто је и до једача.
Као што и овде има дебелих људи.

to sto je neko zrtva neke bolesne osobe ne daje mu za pravo da sve bolesne osobe svrstava u isti kos, tj daje mu za pravo ali isto tako i ja imam pravo da kazem da je stav los, pogresan i grozan

i da, sigurna sam da i u sigurnim kucama zenama objasnjavaju da su alkoholicari bolesne osobe od kojih se treba skloniti, posebo ako su agresivni, ne kazu sigurno to su gmazovi koji treba da pocrkaju

agresivaca ima i kod ljudi koji nisu zavisnici, polome zenu jednom nedeljno a gle cuda nisu alkholicari, ma rekao bi covek ni mrava ne bi zgazili, zapravo vrlo je dobar covek i ugledan komsija
ne brkajte pojmove, ne poistovecujte i ne generalizujte, to nicemu ne vodi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back