Šta trenutno čitate ?

1648810917716.png

I nije nešto knjiga. Drugo knjiga nisu direktno memoari Kralja Milana, već svedočenje iz druge ruke o navodno nekim memoarima koje je Kralj Milan pisao a koji su valjda izgoreli ili davno zagubljeni.
Inače svaka ti čast Pero na knjizi(iako nemam lepo mišljenje o njoj). Ova tema je isto obešmišljena. Umesto da pričamo ko koju knjigu čita, da hvalimo ili da kudimo. Da dajemo neke preporuke u vezi knjiga, ova tema je shvaćena suviše bukvalno

Poslednja izmena:
Dragoljub Mićunović "Život u nevremenu 2"

Kad sam već kod Mićuna, knjige mu nisu loše iako su teške za čitanje. Politika nije neka baš zanimljiva tema(bar ne za mene). Ali mnogo poštujem ovog čoveka i voleo bih da živi što duže, iako nikada nisam glasao ni za Demokratsku stranku ni za Demokratski centar. Dan kad je izgubio od Djindjića za čelo partije mi je bio jedan od tužnijih u detinjstvu

---

Здравствене власти америчке државе Масачусетс потврдиле су постојање мајмунских богиња, што је први случај ове заразне болести у Сједињеним Државама у овој години.

...

Болничка управа је додала да, пошто је болест веома ретка, требало им је шест дана да установе да има мајмунске богиње.

Министарство покушава да утврди контакте оболелог, док је био заразан.

У среду је објављено да су се мајмунске богиње појавиле у Португалији, а сумња се да и у Шпанији постоји осам случајева те болести.

Истовремено, први случај мајмунских богиња регистрован је у болници Спаланцани у Италији.

Из ове болнице у Риму наводе да је у изолацији заражена особа, која је допутовала са Канарских острва.

Како додају, постоје још два случаја за које се сумња да су заражени мајмунским богињама, али то још није потврђено.

Мајмунске богиње су ретка вирусна инфекција слична хуманим великим богињама, иако је блажа, а први пут је забележена у Демократској Републици Конго седамдесетих година прошлог века.

Број случајева у западној Африци порастао је у последњој деценији, а симптоми су грозница, главобоља и осип на кожи који почиње на лицу и шири се на остатак тела.

Мајмунске богиње не преносе се лако са човека на човека, а већина заражених се опоравља у року од неколико недеља, преноси Танјуг

:kafa:

а потврђује еволуција.

-------------------------------

Čitala sam kad sam imala 15 god. Sve od sestara Bronte
и ја сам читала пуно књижевност тог периода...нешто ми дошло да поново читам класику, после милион година.
мада, тренутно читам ''врата греха'' видана николића.

Back