ISTRAZIVAC9
Elita
- Poruka
- 15.363
Da, treba motati mesec dana biciklo, po drumovima, 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ma ni jedan sport gde se radi i maks. snaga, ekspozivna snaga,... nije za potcenjivanje a hvala bogu savremena sportska nauka shvatila je važnost pa verujem i da Tajger Vuds diže barem 100 kg na bench pressu... Mislite da je lako baciti na pod nekoga ko diže 200 na čučnju? A recimo trenira rukomet pa uz veliku snagu poseduje i eksplozivnost, izdržljivost... Taj je opasan protivnik i za bilo kod utreniranog borca. Zašto powerlifting ne bi bio dobar sport za samoodbranu? Ili još bolje WL dizači tegova šta reći kakva je tu sirova snaga i eksplozivnost...
Pa sad, izvukao si moje reči kako je dovoljno dizati jako tegove i biti borac. Naravno to nije tačno. Ali u kontekstu ove teme - samoodbrana, tvrdim da je bolje trenirati olimpijsko dizanje tegova nego mnoge borilačke sportove i veštine. Koje, neću da spominjem da ne krene rasprava i neko se nadje uvredjen...Па, у суштини, дизање тегова и те како може да се употријеби за самоодбрану, скидаш тег по тег са шипке и бацаш на противника, па ако све потрошиш а не савладаш га, увијек можеш пробати да га докрајчиш шипком.
Шалу на страну, стоји да је боље бити утрениран него неутрениран, али да је све баш овако како ти причаш, ти силни људи који се баве борењем би били будале, и боље би им било да бенчпресују (иначе, не знам има ли бескорисније вјежбе за борца, а и иначе, никад нисам успио сконтати практичну примјену ове вјежбе, осим да повећа снагу за само бенчпресање) или тренирају рукомет. Снага и брзина никад нису наодмет, али је поента борилачких вјештина да их користиш мудро и не расипаш олако и улудо, а код снажних а неутренираних људи је то често случај.
Dizanje tegova ima logike pod uslovom da naletis na nekog ko ne trenira nista pa ga odalamis par puta,uplasis i sta te ja znam.
Medjutim,ima mnogo slucajeva gde nabildovani momci dobiju batine od duplo manjih boksera,kickboxera,mma boraca itd.
Dizaci tegova ne umeju da se biju,oni idu na kartu ako te pogode pogode,imaju snage prvih 30 sekundi i tu se sva prica zavrsava.
To svako ko se bar malo bavi nekim realnim borilackim sportom moze da resi cas posla.
Ja sam radi bench sa malim tezinama zbog eksplozivnosti i izdrzljivosti.
Najvise sto sam izbacio je 90 kg sa tadasnjih 67,i skontao da nema logike da dizem tolike mase jer nemam koristi od toga.
Voleo bih baš sa tobom jedan grappling sparing mada u životu nisam radio parter jer sam suvi udarač. Istina verovatno sam mnogo teži od tebe, imam 105kg

Jesi ti iz sveta borilackih sportova kakvo izazivanje šta trabunjaš. Rekao sam da bih sparingovao, ništa više
Aj, kultiviši se svega ti. Niko nikog ovde ne izaziva, čak ni u vidu "sparinga", pričamo...
Voleo bih baš sa tobom jedan grappling sparing mada u životu nisam radio parter jer sam suvi udarač. Istina verovatno sam mnogo teži od tebe, imam 105kg

Sve, sve, samo da nisu kama-kame talasi

За борење је битно да се развије функционална снага, трубили смо о томе милион пута, а то се савршено добро уради и мањим тежинама. Но, једна од ствари која се често заборави кад се прича о борењу (а која је врло важна) је флексибилност и одсуство крутости, а то је фактор који омогућава да се "снагашки" потенцијали тијела максимално искористе, и често камен спотицања код снажних али борењу невичних људи.