gost 349237
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Scena liči na neki naci radnički logor.Jadničci.Šta sve čovek radi da bi ušao u prvih 1000-2000-3000 najboljih.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Which art is the most powerful and useful? Aikido or Jujutsu or Muay Thai?
After more than 43 years of studying Chinese, Korean and Japanese martial arts, Western boxing, a variety of weapons systems and styles, having served as a bodyguard and in combat situations and teaching, this one has never found a more complete, effective or powerful system than Aikido.
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081014180750AAI1Br5
Uešiba, visina 153-158 cm, ne zna se tačno.Težina oko 60 kg.Starosna dob oko 80.Matori je izgledao bolje, snažnije i zdravije negoli 90% likova po teretanama.
Which art is the most powerful and useful? Aikido or Jujutsu or Muay Thai?
After more than 43 years of studying Chinese, Korean and Japanese martial arts, Western boxing, a variety of weapons systems and styles, having served as a bodyguard and in combat situations and teaching, this one has never found a more complete, effective or powerful system than Aikido.
Ma nisam,ni ne treniram nista,samo pisem ovde.
Da,dodje mi Aikidoka i kaze predaj se bolje odmah da te ne bi ubio skrivenim potezom.
Ja sta cu,legnem i odma tapkam.
Boks, Rvanje, Aikido, Džudo, Kosen Džudo(od koga je i "nastala" brazilska džu džica) Karate, Taekvondo, Muai Taj, stotine stilova kung fu itd. su sve "tradicionalne" veštine. Boks i rvanje su ti najstariji oblici borenja na svetu. Ovo sve uostalom i sam znaš. Imaš ti likove koji običnog čoveka pa i nekog malo jačeg mogu da ubiju jednim potezom ali zato što vežbaju taj potez jedno 20 godina a imaju i popriličnu prednost u visini i težini. A ti fazoni da ti dođe neki papan koji je trenirao neki dži dži sistem borbe šest meseci priča kako je jači od Brus Lija sam čuo od likova koji su trenirali i "tradiconalne" i "moderne" sisteme odbrane. A na kraju ispada da su išli na kojekakve kurseve samoodbrane.
Исти случај код мене на каратеу. Увек има тако неки који се направи памет, одвоји се од главне ствари и цепа по свом. Е сад некад је то добро, али углавном лоше.
Šta fali malo da nas prosvetli![]()
Djelo ti si malo shano dusho? Sta se glupiras sa klasicnom muzikom?![]()
A šta bi ti da slušaš, muziku koju slušaju drogeri i pijanice, pop i rock?
Aj ako insistiraš
Nego tema.
Višegodišnjim proučavanjem borilačkih veština uočio sam jednu fascinatnu stvar, bio neko vežbač koji trenira 4 sata dnevno, 6 dana u nedelji ili rekreativac od 2-3 treninga od sat vremena , neverovatno je koliko praktičara borilačkih veština ne zna najelementarniju stvar-da diše Veoma često odlazim van grada, ponekad vrlo dugo i ne mogu da opišem koliko nas ovaj mordorski vazduh u urbanim sredinama slabi, bukvalno uništava.Ni najboilje vežbe za jačanje snage se ne mogu meriti sa vežbama za pravilno disanje.Vremenom sam shvatio na temelju ličnog iskustva da je produktivnije provesti 2 sata dnevno negde izvan grada ili u lokalnom parku vežbajući pravilno disanje, negoli steći sposobnost dizanja 100 kg sa benč klupe.
Pravilno disanje, u kontinuitetu daje takvu energiju, vitalnost, da je to potrebno iskusiti iz ličnog iskustva.Te vežbe bi zapravo trebale biti osnova, najvažniji deo treninga, sve ostalo je sporedno.
Što nas opet dovodi do mudrosti Aikidoa....
Hahah nista smesnije nisam procitao u zadnje vreme.....Pa naravno da je u prirodi a kamoli na planini zdraviji i bolji vazduh (zato se i sportisti spremaju na planinama) jer tvoje telo dobija vecu koncentraciju kiseonika i to je cela prica. Znaci nauka, a nikakve mistike i zajebancije. Kupi i ti onu spravicu koja se nakaci na facu a pored tebe boca kiseonika i dizi na benchu 100kg-a isti ti je efekat....
Disanje najbitnije, a vezbe snage i ostalo - sporedno? Hahahahha
I posle covek da vas ne zove misticari i da ne diskriminise Aikido. Kada ce bokser da se tako tripuje? Ili rvac?
Postoji zakonitost - Sto veca mufljaza u borilackoj vestini - vece tripovanje praktikanata i sklonost ka "filozofiranju" (znaci navoda oznacavaju da nije u pitanju pravo filozofiranje koje je izuzetan intelektualni rad, nego proprdavanje klasifikovano kroz narodski sleng filozofiranje).
Djelo,ja slusam metal pa u zivotu drogu nisam probao,niti cu.
Stereotipi su gadna stvar,narocito u nekom zivotnom dobu.
Hahah nista smesnije nisam procitao u zadnje vreme.....Pa naravno da je u prirodi a kamoli na planini zdraviji i bolji vazduh (zato se i sportisti spremaju na planinama) jer tvoje telo dobija vecu koncentraciju kiseonika i to je cela prica. Znaci nauka, a nikakve mistike i zajebancije. Kupi i ti onu spravicu koja se nakaci na facu a pored tebe boca kiseonika i dizi na benchu 100kg-a isti ti je efekat....
Disanje najbitnije, a vezbe snage i ostalo - sporedno? Hahahahha
I posle covek da vas ne zove misticari i da ne diskriminise Aikido. Kada ce bokser da se tako tripuje? Ili rvac?
Postoji zakonitost - Sto veca mufljaza u borilackoj vestini - vece tripovanje praktikanata i sklonost ka "filozofiranju" (znaci navoda oznacavaju da nije u pitanju pravo filozofiranje koje je izuzetan intelektualni rad, nego proprdavanje klasifikovano kroz narodski sleng filozofiranje).
Probaj da odradis bench... 10 ponavljanja sa 50kg bez pravilnog disanja.
Prvo smo imali sanchin i karate kao ultimativnu vestinu zato sto disu, sada aikido. Dobro da znam... Ja mislio svi ostali borci prikljuceni na vestacka pluca.
Kakve "ultimativne veštine" i "veštačka pluća". Ono što sam ja napisao je na šta Aikido baca poseban akcenat a to je pravilno disanje tokom svih aspekata života, to je deo njegove filozofije uopšteno takozvana "harmonija duha" je u stvari psiho-fizička "harmonija organizma" odnosno pravilno i duboko disanje kao i razmišljanje.
Moze,zato slusam death metal,tematika WW2,svasta moze da se procita iz tekstova,posto su konceptualni albumi.