goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Нико нормалан... Ово више служи да се човек "измасира" али и научи да контролише емоције (услед специфичног бола који ствара ударац бичем)....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нико нормалан... Ово више служи да се човек "измасира" али и научи да контролише емоције (услед специфичног бола који ствара ударац бичем)....

Ovo gore je Rukopasniji boj za ulicu, a ovo je Bojevi sambo:

Научио сам ствари које бих се плашио да применим у стварности из простог разлога да не бих неког убио. Знам, знам смешно звучи и мени а камоли вама, али сам озбиљан. Да ли бисте стварно могли да ударите пијану будалу која вас испровоцирала, ударцем отворене шаке у предео врата? Смрскате му све унутра и умре за пар минута? Или рецимо ударац дланом директно у нос, са циљем да се нос врати у мозак? Смрт моментална? Не хвалим се сад ја нешто или не знам шта, баш насупрот, него кажем какво је стање и какав је мој став према томе.
. .

Искрено мрзи ме да читам шта си све писао јер сам већ схватио какав је твој став према свему осим боксу, чини ми се. Сам си се пронашао, како и треба у ономе што сам писао, посебно о ономе мој тата је јачи од твог. Писао си и паметних ствари на овој теми али углавном, да ти кажем нешто. Станиславе . . .
Видим да си ме одмах сврстао у мистике или како ви то већ зовете, иако сам се ја осигурао од обе стране. (Ако ниси са мном онда си против мене?) Ставио сам се по страни и реално рекао шта сам научио и успео да применим. Можда си се увредио кад сам рекао да је код бокса, једноставније научити основе него код источњачких вештина. Али ту сам у праву. Нисам рекао да је то сва филозофија и да то може свако, како си ти изгледа схватио. Само сам рекао да је за неки краћи рок и за некога ко неће претерано да филозофира то боље. Бар за почетак. Бокс је изузетан и рекао бих користан веома. Као и ММА, као и све остало. Али су мало извикани, посебно ММА на које се ложе напаљени клинци. Као и кунг фу филмови, нинџе и то (иако је Брус Ли био легенда, мало је претерао са филмовима, али добро, филмови су то ипак) . . .

Slazem se sa tobom da se loze dosta napaljeni klinci, i to pretezno oni delinkventnog ponasanja. Eto ovo napisah da postoje i stvari u kojima se slazem sa tobom i da nisam protiv tebe niti protiv tvog celog razmisljanja.
Mada zasto ne primeniti iz karatea udarac pesnicom, udarac nogom u stomak, mavasi u glavu i telo...Dosta je.... Cemu neki otvoreni dlanovi i tigrove kandze i slicno.....Uvezbati ovo osnovno do savrsenstva i kretnju, i da se drze ruke podignute u gardu je sasvim ok, i nekoga udariti po licu pa cak i polomiti mu nos je sasvim dovoljno cak i previse da se odbranimo od nekog i odemo kuda smo posli, ili udaljimo se od situacije nasilja,
Btw. - Dobrodosao na ovaj deo foruma. Ionako imamo malo ljudi, tako da je svaki novi sagovornik dobrodosao, kao i njegovo misljenje kakvo god da je.

@ Бранчез
Питао си у вези Системе и Крав Маге у Новом Саду па дати одговорим бар оно што знам...
У НС има неки клуб који се рекламира да ради и Систему али не могу да препоручим јер не знам како раде, Што се тиче Београда има клуб Храст у ком се вежба Система али се и сваке године организују семинари са најбољим инструкторима Системе у свету као на пример :Сони Пузикас 12-13 април 2014. год што опет доприноси квалитету вежбања у Храсту и уопште у Србији- наравно за људе који редовно трнирају.
Ван Београда има Система у Лазаревцу, Нишу и Крагујевцу где за Лазаревац и Ниш и лично знам како раде док у Крагујевцу још нисам био али јесу други људи из клуба те и тај клуб могу да препоручим...
Поздрав....
Ma jok bree, ja ono rekao malo opisno, takav mi stil, ali jesam napravio neku facu kada sam procitao ono da se plasis da ne usmrtis nekog.....
Btw nisam imao zelju da te izvredjam, a drago mi je da je dosao neko nov ovde, i stvarno mu zelim dobrodoslicu......Mi jedni sve isti samo pisemo, pomalo postalo i dosadno.....
Sto se tice karatea trenirao sam ga, i voleo; nekada cak i zamerao naprednijim karatistima sto su odlazili na kick box, box i neke vale tudo borbe i treninge, govoreci im da su izdali karate i da je i karate mnogo dobar, ali eto.....Ipak mozda bili u pravu ;D
E da zaboravih, sto se tice tvog pitanja, pronadji nick milosmalic, pa mu posalji poruku, on ce ti reci gde ima da se trenira Krav maga i Sistema, on sa foruma se time bavi.
Искрено, само ме занима у НС тренутно. Али хвала у сваком случају. Што се тиче системе, има Хорнет груп чини ми се, па ме занимало вреди ли код њих шта.
А крав мага је КТБ Виктори у Новом Саду, па сад ако има неки савет, нешто, све је добродошло.

Pitaj, pojasnicemo ti
 Pitaj, pojasnicemo ti  
 Iskren savet- da živim hiljadu godina a Krav Maga je jedina veština koja postoji , nikad je ne bih izabrao.
Био сам на вишедневном семинару Крав Маге и Крав Мага овако не изгледа.Iskren savet- da živim hiljadu godina a Krav Maga je jedina veština koja postoji , nikad je ne bih izabrao.
Gledaj ih molim te.

Sta ti nije jasno?Pitaj, pojasnicemo ti

Predpostavljam da se primas na ovakve snimke? Ovde su ti valjda ozbiljniji?
Био сам на вишедневном семинару Крав Маге и Крав Мага овако не изгледа.
Ово је некакво завитлавање, са "зомби" нападима и неком врстом лоше имитације Винг Чуна.
Крав Мага је озбиљна борилачка вештина, у којој су технике и принципи тестирани на бојном пољу.
Ово на снимку је измишљотина која служи да се оцрни Крав Мага.
Да, неко је толико малоуман да аутоматском пушком убојног домета до 600 м неком "џара" по ребрима?!
Jaooooo kad ovo procitam
Odmah se asociram na ovo :
I posle se pitas zasto neko "pljuje" nesto.....Nema tu pljuvanja....Tu rec koristi neko samo da bi opravdao sebe i od realno objektivnog coveka napravi ad hominemom nekog zlog coveka koji ima neke zle namere a vestina je kao ok......
Kad postoji pljuvanje i svako ima pravo na misljenje, sto neko ne pljuje box ili MMA ??? Hehe, pa naravno da ne moze, jer ne moze cak ni za sta ni da se uhvati (pricamo o borbenom segmentu, o realnoj primeni). I za pljuvanje je potreban materijal.
Evo ceo dan sam imao zatvor, kada procitah ovo tvoje boldovano, odmah me protera i odoh u wc. Hvala
P.s. I da, kada cete da shvatite vi koji drugima pricate da ne poznaju druge vestine i da trebaju prvo da upoznaju pa da pricaju, da i vi ne razumete box i kick box i sl, i da SE TO NE UCI LAKO I BRZO I GOTOVO.
Kada cete da shvatite da box i kick box nisu - Kada bacis ruku pravo to je direkt, kada polukruzno zamahnes to je krose a kada vuces ruku od ispod to je aperkat; Kada sutnes nogom u tudju nogu to je low kick - eto sad znas box i kick box, sve si naucio, sada jos samo da nabiflas kondiciju - trci svakog dana 15 km i boxer si...Ili kick boxer.....I udaraj dzak 2 meseca i eto. Mozes Klicku da izadjes na crtu.....
Box, kick box uopste nije tako jednostavan za nauciti......Cak je i teze to nauciti kako treba nego brojni sistemi vestina koji upravo izbacuju neki marketing od 0-100 godina, relativno brzo, relativno lako, pogotdno za svakog, izuzetno primenljivo sa minimumom ulaganja svega itd itd.
Pre bre Karatista postane majstor nego neko majstor u boxu. Cekaj, kad se bolje razmislim, i ona deca od 4 godine su majstori karatea je l tako jer imaju crne pojaseve, ili su se igrali pa isprljali beli pojas
Jedno je sigurno, ZAISTA postoje BOLJI i GORI sistemi borenja (sistem borenja neka bude zajednicki naziv za svaki ljudski pokret ili akciju koja u sebi ima cilj - borenje), i to nema nikakve veze da li je neko hejter, znalac, neznalac, da li nesto voli ili ne voli, da li mu je drago ili mu nije drago, da li to trenira ili ne trenira.
Ja obozavam ljude koji treniraju nesto i kazu - Znam da je ovo sranje i nije toliko upotrebljivo/veoma malo upotrebljivo/ veoma malo realno, ali eto treniram ok je ekipa/blizu mi je kuce/idem tamo zajedno sa devojkom/treninge vodi moj kum pa zato idem/ tripujem se na one uniforme i salu i ceo taj McDojo koncept/ povredjen sam pa ne mogu vise trenirati aktivno realne teske hard kor sportove, pa mi ovo dodje kao rehabilitacija i za izduvavanje negativne energije, ne remeti povrede i zdravlje a kao i dalje se bavim borilackim vestinama pa nisam zapao u depresiju itd itd . Takve ljude pozdravljam.
A one ljude zadrte i shizofrene koji se ponasaju kao neka sekta kao ovaj Kai Master iz klipa ne pozdravljam.
Znaci postoje dobri i losi vezbaci, ali postoje i LOSI I DOBRI SISTEMI, ne vadite se na argument vezbaca i licnosti da je neka vestina dobra. Jednostavno nije. E sad kontra-argument nekih ljudi je - Ali ja znam Peru Miku Lazu, ajde dodji kod njega ribo, razbio bi te na komade pa bi video da je vestina Krilatog zmaja koji pljuje vatru sa repom od skorpije veoma upotrebljiva i realna, a nije za sport jer bi nekog mogao da ubijes pogledom ili glasom kao Sindel iz Mortal Kombata.
Odgovor na to je: Da, mozda taj Pera Mika Laza moze da pobedi nekog tamo Marka, Janka ili Branka, ali to i dalje nije dokaz da je ta vestina losa. Jer da Pera Mika Laza trenira realno primenljiv sistem borenja koji mora da bude i sport, bio bi jos jaci i bolji borac nego sto je sada, pa bi sam sebe pobedio.
Znaci jedini test sta je bolje je da taj isti covek dodje iz paralelnog univerzuma i da je trenirao drugi sistem borenja i da se onda bori sam protiv sebe, tada bi se videlo sta je bolje, tj i sada se zna sta je bolje, ali ne mozemo izvrsiti negaciju vasih uverenja da su "svi sistemi upotrebljivi a da vezbac ne valja".
Znaci ne valjaju i vezbaci ali ne valjaju i sistemi borenja neki.
Sve se vrti u zacaranom krugu - Udji u ring/oktagon i dokazi da ti je realna vestina...... - "Ovaj, pa usao bih ja ali sprecavaju me 2 razloga:
1) Ja nisam bolesnik da ozledjujem drugo ljudsko bice, ocito nemas pojam o filozofiji i ne znas sta znaci stvarno termin borilacke vestine!
2) Ja bih usao ali sam toliko opasan da bih jednim super opasnim potezom ubio najboljeg MMA borca.......
3) Научио сам ствари које бих се плашио да применим у стварности из простог разлога да не бих неког убио. Знам, знам смешно звучи и мени а камоли вама, али сам озбиљан. Да ли бисте стварно могли да ударите пијану будалу која вас испровоцирала, ударцем отворене шаке у предео врата? Смрскате му све унутра и умре за пар минута? Или рецимо ударац дланом директно у нос, са циљем да се нос врати у мозак? Смрт моментална? Не хвалим се сад ја нешто или не знам шта, баш насупрот, него кажем какво је стање и какав је мој став према томе.
P.s. Mislim koj djavo bre ucite te "smrtonosne pokrete" kojima se ubijaju ljudi? Em to ne pali u praxi a em jos i ubija ljude i mnogo je opasno i ne smete da upotrebite, a da upotrebite ispascete budale koje ce da provedu 40 godina u zatvoru posle i onda koja je poenta svega, bolje sami sebe ubijte na ulici nego da ubijete drugog.
Koja je poenta toga da se treniraju i uvezbavaju takve gluposti onda??? Kazes nisi voleo kate, nisi voleo sportske borbe na poene, hteo si nesto realno i primenljivo da se osecas sigurno i da znas da je upotrebljivo. bravo, podrzavam to. Ali koj moj si onda ucio i te gluposti?
Pazi ovo, "nabiti nekom nos nazad u mozak" . Wow....brate pozavideo bi ti reditelj filma Hostel na morbidnosti ideja
Sta je sledece? Secenje ocnog zivca noktom sa malica koji se pusta da se cacka uvo?
Zasto jednostavni svi vi misticari ne trenirate normalne udarce i pokrete kao i svaki normalni realni sportista i da se onda stvarno dokazete u praksi, nego vecito "aaaa mnogo sam ja opasan da udjem u oktagon.....ali sam btw jaci od svih MMA boraca i sve bih im iznabijao noseve u mozak".
Jaooooo sto MMA ne dozvoli da MMA borci primenjuju svoje kao i do sada, a da svim ostalim borcima koji zele da se dokazuju dozvole sve te smrtonosne pokrete, ovako napamet bez dokaza tvrdim da ne bi bilo 2% upotrebljeno osim mozda suta izmedju nogu.
A ako vam se cela ta istocnjacka filozofija i toliko ispiranje mozga i tomovi i tomovi mudrosti svedu na zensko sutiranje nogom izmedju nogu, onda sta reci
Trenirajte sutiranje izmedju nogu, bez sve one smaaaaaarajuce filozofije i dizanja necega na neki visi intelektualniji nivo.
Neka niko ovo ne shvati kao neki hejt, uvredu ili bilo sta slicno....Samo sam realan, i imam pravo da izrazim svoje misljenje kakvo god da je ono, isto kao sto i svako ima pravo da to prihvati ili ne prihvati, da se slaze sa tim ili da se ne slaze. Isto tako i ja ne zameram ako se neko ne slaze sa time i ne prihvata to - gore po njega.....Neka koraca stazama kojima je koracao Kai Master ovaj iz klipa, mozda ce jednog dana dogurati na njegov "nivo" i bacati magiju.