Ako ste iz Šapca i zainteresovani ste za samoodbranu moj predlog je 
PANTER JU JUTSU AKADEMIJA. To niti je brazilska, niti je Dzudo, niti je karate niti Aikido, nego sve to zajedno. Zapravo mnogi ne znaju da je JUJUTSU zapravo starija veština od svih navedenih i da su od JUJUTSU  (one stare japanske koju su koristili samuraji) nastale sledeće Japanske veštine (Karate, Dzudo, Aikido). 
Poenta je da Ju Jutsu zapravo ne možete zaboraviti. Ona ostaje i kada ostarite i kada se ugojite. Nema veze niti sa kilažom niti sa godinama niti sa polom. Stvar je u tehnikama koje se koriste za obučavanje Vojske i policije!
-- 

Evo ga.....Tacno po onim mojim kriterijumima na onoj mistik-fejk temi kako raspoznati sta......To su ti principi i taj marketing - ne treba kondicija, ne treba snaga, ne treba znoj, moze svako da trenira, za ovo je svako talentovan, nikada ne mozes da zaboravis kada naucis a uci se lako jer su tehnike mlogo opasne, pogledom se ubija i baca se magija kao u Mortal Kombatu. 
Mislim prijatelju nemoj da me shvatis pogresno i da mi zameris, ovo je moj stil pisanja, malo karikiram stvari, ok je sto to radis sto radis, radi, neka ti vestina bude bilo kakva, ali bez ovih krilatica molim jer to vec spada u domen odmanjivanja naivnih ljudi. 
Sta ispadose sada razni bokseri, kikbokseri pa i MMA borci budale sto se fizicki spremaju, ma sve su to lose vestine odn sportovi, jer eto postoje neke gde moze i debeli covek da vezba i matori covek da vezba i zensko, i tetke i strine i svi a sve sto se jednom anuci nikada se ne zaboravlja, znaci treniras malo i cao, ne moras vise jer ne mozes to da zaboravis, reflex, osecaj, i ostaje ti narednih 50 godina.....
Marketing bre deluje kao one tipicne fore za teleshop ona sranja za stomak sto se stavljaju i ti lezis i gledas TV i jedes picu i pijes pivo a ono ti napravi six pack trbusnjake za godinu dana, a samo 5 minuta dnevno to stavljas na stomak, i to posle traje do kraja zivota, a na slici za reklamu proizvoda neki bodi-fitnes takmicar koji trenira 20 godina, prebrojava kalorije koej unosi svakog dana i duuuugotrajno koristi sve vrste androgeno anabolickih steroida i drugih lekova kao npr diuretici i sl....