hypnotoad
Elita
- Poruka
- 19.224
Da li možeš da mi pošalješ link nekog klipa gde se najbolje prikazuju potezi i demonstracija tog sporta?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li možeš da mi pošalješ link nekog klipa gde se najbolje prikazuju potezi i demonstracija tog sporta?![]()
Box, box i samo box.
Ulaganje u opremu za pocetak NULA, cak i rukavice ti ne trebaju za prvo vreme dok ne savladas lepo osnove a posle kada predjes na dzak kupices rukavice (do tada ces skupiti novac).
Iako vecina misli da je boks sport, boks je prevashodno i vestina borenja rukama i to izuzetno realna i najprimenjivija za ulicu. Prica se da je nazovi nedostatak boksa jer nema noznih udaraca, ali ko skapira boks i ko nauci pravilno tehnike shvata da mu nozni udarci uopste i nisu potrebi a za sobom nose veliki rizik zbog gubljenja ravnoteze.
A i nije za dzabe da se bokser u ulicnoj tuci racuna kao osoba koja se tuce oruzjem. I uistinu ruke postaju smrtonosno oruzje.
Kloni se misticnih "vestina samoodbrane" nikada se njiam neces odbraniti, jos ce ti uliti laznu nadu pa ce i biti gore po tebe.
Бокс је сјајан, заиста, и за кондицију, и за самоодбрану, и већини би био сасвим довољан за задовољење тих потреба. Међутим, његова сведеност и једноставност је, колико предност, толико и мана у широј причи о борењу.
Ovo je interesantan klip:
Овај "Шаолинац" је тешка превара, у ствари, скоро цијела та прича око Шаолина је продавање му*а под бубреге, циркус обичан.
Бокс је сјајан, заиста, и за кондицију, и за самоодбрану, и већини би био сасвим довољан за задовољење тих потреба. Међутим, његова сведеност и једноставност је, колико предност, толико и мана у широј причи о борењу.
Tipicna predrasuda vezana za box. Nemoj shvatiti ovo nista licno ili kao nesto lose, tako sam i ja mislio dok nisam otisao da treniram. Od svih borilackih vestina koje sam trenirao , mogu ti reci da mi je box bio najkompleksniji za savladjivanje.
Uopste nije tako jednostavan i lak kao sto se misli, i uopste udarci nisu samo puko pruzanje i zamahivanje ruke da udaris nesto sto jace....To je citava nauka i potrebne su goooooodine da bi se pravilno savladao box i da bi postao borac a ne neka kozna vreca koja isprima milion udaraca u glavu i pocne da zaboravlja kako se preziva i onda batali boks.
Nije boks tako jednostavan, sirov, primitivan, ubacis dvojicu pa neka se makljaju kako znaju i umeju sa 3 vrste udaraca, samo da nabiflaju kondiciju.
Boks je izuzetno slozena BV i bas zato nikada ne moze ni da dosadi pravom zaljubljeniku u taj sport i zato te i motivise da treniras a kada treniras malko duze zaljubis se i to te dodatno motivise da nastavis.
A najlepse je sto nema nerealnih pokreta - 0% , sve sto naucis pali i upotrebljava se i odmah vidis na sparingu da to pije vodu pa te dodatno motivise i daje ti onu realnu samouverenost a ne iracionalnu kad mislis da si Cak Noris.
Sto bi rekli neki - "Boxing, sweet science" .
kako se najbrze vadi bereta
Bolje pitaj kako se najbrze vadi teteac![]()
Bruse za ovo Cista 10- ka,a da vidimo sto imamo ovde, kako je Moguce, mlad Shaolinac a "celicno" telo.Molim, vrlo pazljivo Pogledati:
Да би савладао било коју вјештину која има везе с борењем, и постао барем солидан борац, потребне су године, тако да бокс није неки изузетак. Учење борења нема везе са меморисањем техника (ма колико их одређена вјештина познавала), већ са учењем тијела да борилачки манир прихвати као своју другу природу, а то се не постиже преко ноћи. Оно на шта сам мислио окарактерисавши бокс као "сведену и једноставну" вјештину, није било то да се он због тога лако учи, и да је уопштено узев, лаган. Он јесте сведен, јер користи само један аспект борења. Предност те сведености је што тај аспект користи веома добро, а мана је што је ипак инфериоран у односу на комплетније борилачке системе.