Sta treba muskarac da radi da bi bio zdrav?

Kako je zdrava cokolada, tako je zdrava i kafa....
Tema je ipak zdrav muskarac, a ne zena...

Vi bi bez cokolade mentalno posandrcale, ili se tako pravite ....

A tako su zdravi i bisoprololi i enalaprili.....bez njih bi umrli , a sa njima i do 80....

Uzdrzan sam kod ovakve logike...
Ne volim logiku to sto pusim zivecu 5 godina krace, ali onih na kraju kad sam i onako usrani starac u pelenama...

Ne znam da li bi svima odgovaralo izbacivanje manje kvalitetne hrane, jer bi onda svi bili nasaovci...
Onda bi se sveli na planince, tj jogurt, posebno pripremljena prsuta ili ono sto zovu vesalice, sir, mleko,malo hleba, zelje, pasulj, krompir...pri cemu su u smislu gradjanske ishrane, sve ustvari prilozi...
tj niti je pasulj glavni obrok , mozda jedino on, ali ostalo su sve prilozi, krompir prilog, zelje prilog, a glavno jelo je par nasecenih sitno zalogaja vesalice....

Niti lakseg zeluca niti vise energetskih supstanci...

Univerzalno se razlikuje zato sto ljudi odrastu na razlicitoj ishrani , aonda su prilagodjeni toj ishrani...
Ja npr nisam konzumirao secer, tj slatkise...a cudno je to , da nisam imao ni bas neku veliku zelju za cokoladama...iako sam voleo , ali jedna dosta...
ustvari kad se covek krece, ne legne cokolada.....onalegne kad se covek ulenji, kad se sporo krece, kad masno i mleko u cokoladi imaju pun ukus...
Za dinamicne ljude je pre voce...
Ono je sladje sto ste brzi...

Ali ovo je vec offtopic....cisto sam hteo da naglasim da ne postoji globalno dobra i pravilna ishrana, za pojedinca, ali postoje globalno dobri sistemi ishrane...koji mogu da se prime na vec oblikovane ljude...

Gledam moj uvodni post, nigde ne pise povrce, zato sto se podrazumeva, a onda se setim da ne zivim u Srbiji 1989 vec u srbiji 2010, sto ce reci tri puta glupljoj i neobrazovanoj...
Prosto ne verujem vise svojim ocima koliko nailazim na preispitivanje nekih tako prostih i trebalo bi opstepoznatih znanja...
Ovde mozda ja radim isto...tj postavljam neka banalna pitanja, i pokazujem neznanje....
Ali ja imam burazera koji je sportas i njegova ishrana koja je sva po pravilima je cista estetika, i mozda potencijal i snaga, ali ja ono ne bih mogao....onoliko majoneza, onoliko kecapa, raznih zezancija, klica i ono prosto ubija...
Mislim nije ono mnogo stetno, ali mentano ne bih mogao...sve je nekako mekana hrana...sa naglasenim sintetickim ukusima...

Opet odoh u offtopic...

Ne slazem se....mozda treba da ogluvi, ali zena trazi red, ne moze da angazuje mozak stalno....
A cim trazi red, to donosi i zdravlje....
Samo je uvesti u red je problem...narocito danas kad su mnoge neuvedene....razuzdane kcerkice....

Smesno je to, muskarac treba da odredi red, a zena da ga sprovodi....jer ako muskarac ne odredi onda ce njena majka ili otac, a to je ubistvo za vezu....a i za pamet....
Retke su vaspitane devojke od pametnih roditelja...
Uglavnom je to razmazene devojke od sebicnih roditelja.....cim imas zensko dete razmisljanja su drugacija, gledas njoj da ugodis, kakva fer igra....fer su samo gredice na kuci koju treba da napravis...

Sezonsko voce i povrce....
Svako unosi svoju neku kombinaciju, a nesto malo remeti i nacin ishrane, ali nema plusa bez minusa...
Npr bundeve,krastavci, lubenice na srpski nacin, sve to siri zeludac i creva sto ne bi trebalo da se radi, ali malo promene a donosi svoju kombinaciju minerala i vitamina...Ali to su sezonske varijacije....a tema mozda vise trazi stalnu orjentaciju.....

Muskarac treba da nosi masku kad radi sa peskom, drvetom, bojama,
Treba da nosi naocare ili zastitne naocare kad radi sa drvetom, metalom,bojama, kad kuva...

Uvek sam se pitao gledajuci neke naocare sa +.25 koje nosim kad nesto przim, i vidim sitne kapljice ulja na njima, kako to da samo kod mene kapljice , sitne dospeju do oka, tj do naocara...
Kako zene ne koriste i ne prska im kad prze piletinu, povrce, meso, ...kako njima ne prska...jaja....

Kada izbacis alkohol i meso iz tvoje liste, ne preostaje nista sem sexa koji jedini vredi. Dva pica svaki dan je mnogo i dobar je preduslov za pocetak alkoholizma kod osobe koja je labilna.. Ljudi treba da izbace misljenja da je alkohol lek. Kad si tako vec krenuo da nabrajas mogao si i da predlozis jedan dzoint nedeljno radi smanjena stresa.

Zar mislis da je muskarcu potreban dzoint da bi bio bez stresa...
Ja to resavam pricom i zahtevima prema zenskom partneru...

A kako meso da izbacim kad ono ubija muskarca kad ga nema...
Mnogo ljudi pisu da meso steti, mleko steti, jaja stete, a nikako da napisu sto?
Pa alkohol steti, ali i koristi.
Meni smeta njegov efekat, ali mi je pozeljna korist, nekad vise i od efekta...
A da je mnogo i sta je mnogo , to ne znam da li je merodavno ....jedno vidim drugo tumace...
O stetnosti seksa takodje se ne pise, a stetan je....
Dobro i koristan je....ali tako i alkohol...
Oba smetaju umnom razmisljanju (zene ubedjene da njima koristi pri razmisljanju).
Jedino sto je seks potreban, zbog hormonalnog zdravlja, ali ni tu niko nema pravu sliku , retko ko...
Ko razume muskarca koji izbegava menopauzu tako sto se svalerise....ili flertuje sa mladjima...

Eto to sam zaboravio da napomenem, jer ovde su uglavnom mladi...

Znaci muskarac treba redovno da ima ispoljavanje zaljubljenosti i zavodnistva....flerta ako mu to donosi "adrenalin".Ili u prevodu seks koji nije samo seks, vec i osvajanje, jer tako povecava nivo svojih hormona 10x vise od obicnog seksa, ili od teretane...
Danas nema razumevanja za pritajenu zelju da se osete zenske obline tela preko odece, pretvarajuci takav akt u nepristojan i vulgaran...

Back