Ne znam da li bi svima odgovaralo izbacivanje manje kvalitetne hrane, jer bi onda svi bili nasaovci...
Onda bi se sveli na planince, tj jogurt, posebno pripremljena prsuta ili ono sto zovu vesalice, sir, mleko,malo hleba, zelje, pasulj, krompir...pri cemu su u smislu gradjanske ishrane, sve ustvari prilozi...
tj niti je pasulj glavni obrok , mozda jedino on, ali ostalo su sve prilozi, krompir prilog, zelje prilog, a glavno jelo je par nasecenih sitno zalogaja vesalice....
Niti lakseg zeluca niti vise energetskih supstanci...
Univerzalno se razlikuje zato sto ljudi odrastu na razlicitoj ishrani , aonda su prilagodjeni toj ishrani...
Ja npr nisam konzumirao secer, tj slatkise...a cudno je to , da nisam imao ni bas neku veliku zelju za cokoladama...iako sam voleo , ali jedna dosta...
ustvari kad se covek krece, ne legne cokolada.....onalegne kad se covek ulenji, kad se sporo krece, kad masno i mleko u cokoladi imaju pun ukus...
Za dinamicne ljude je pre voce...
Ono je sladje sto ste brzi...
Ali ovo je vec offtopic....cisto sam hteo da naglasim da ne postoji globalno dobra i pravilna ishrana, za pojedinca, ali postoje globalno dobri sistemi ishrane...koji mogu da se prime na vec oblikovane ljude...
Gledam moj uvodni post, nigde ne pise povrce, zato sto se podrazumeva, a onda se setim da ne zivim u Srbiji 1989 vec u srbiji 2010, sto ce reci tri puta glupljoj i neobrazovanoj...
Prosto ne verujem vise svojim ocima koliko nailazim na preispitivanje nekih tako prostih i trebalo bi opstepoznatih znanja...
Ovde mozda ja radim isto...tj postavljam neka banalna pitanja, i pokazujem neznanje....
Ali ja imam burazera koji je sportas i njegova ishrana koja je sva po pravilima je cista estetika, i mozda potencijal i snaga, ali ja ono ne bih mogao....onoliko majoneza, onoliko kecapa, raznih zezancija, klica i ono prosto ubija...
Mislim nije ono mnogo stetno, ali mentano ne bih mogao...sve je nekako mekana hrana...sa naglasenim sintetickim ukusima...
Opet odoh u offtopic...