Sta treba da se zna pre stupanja u punoletstvo?

Када су питали спартанског краља Леотихиду шта би дечаци требало да уче, он је одговорио: „Оно што ће користити када постану мушкарци.”

А сад лепо књигу у шаке да научите како Sargassum путује од западне Африке до Мексичког залива, јер стварно не видим како је могуће прегурати дан без тог знања.
 
Ступањем у пунолетство млада особа требала је да је у периоду 14-18 година подигла ниво комуникације на виши ниво, а затим и низ других вештина... што више то боље.... попут лепог понашања и да зна да се добро обуче, trendy, casual...да је стекла бар двојицу тројицу поузданих другара и другарица у које ће имати поверења за даље, на које ће моћи да се ослони(Школа неће нужно обзебедити добре другаре и другарице па је добро имати неке друштвене активности са стране попут спорта, културних секција или сличног..нпр волонтирања), да је у периоду средње школе била бар једанпут са друштвом на мору, да је у том периоду такође прошла сијасет рођендана, приватних журки и излазака где се радило на вишој социјализацији где се подигао ниво емотивне интелигенције. Пожељно је да је поред школе похађао курс страног језика (а да није енглески) за 4 године где је подигао ниво знања тог страног језика на ниво Б2-Ц1 што може за 4 године. Требало би у том периоду да добро буде у току са информацијама у свету културе, политике, спорта и свега...просто да буде информисан и да добро одабере животни пут за даље. Jако је битна кооперација са родитељима а то је да ли имају у рукама добре информације за даље школовање или за неки посао или за пут у иностранство. Информација злата вредна.
 
Poslednja izmena:

Back
Top