Sta to drzi Ameriku zajedno ?

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ti Rajka? Zar ti nisi u Holivudu?Sta ceeeekas?
Holivud place za tobom.
Tako spretna i konkretna a cami.

Umesto da tamo zgrces gomile dolara ti se zajebavas na Krsti. Rajka, Rajka?

Tamo te ceka ooooogroooomnoooo bogastvo a ti mrsis muda ?
Dijamanti, brilijanti, pa zlato, pa raskooos....

Jbt Rajka , dal si normalna?
Pa proslo me vreme, kao i tebe:D

- - - - - - - - - -

Saturn raketu nisu napravili ni Tesla, ni Pupin, ni Einstein.
A jel, znaci da je ta raketa ono sto USA odrzava u zivotu:zcepanje:

ne,ti si napisao ovo

podatke o tome sam postovao tebi,da su se Englezi recimo sve do pedesetih godina proslog veka reasavali ljudskog visa deportovanjem u nekadasnje kolonije.Frau Zivadinki iz Franfurta na Majni , da su nemacke komune stavise placali deo putnih troskova i tako re resavale prenaseljenosti.SAD jesu tada bile zemlja neogranicenih mogucnosti,ali svoj tehnoloski razvoj ne duguju liberalizmu kako se to cestp prezentuje,najvise duguju uvozu "pameti".Oni su najveci uvoznik obrazovanog kadra i to ce biti i u buduce.Da nisu "uvezli" von Brauna i hiljadu nacistickih naucnika,najveci bi im domet bio SR 71,dok bi Sovjeti drzali kosmos:)

Aha znaci hoces da kazes da su ljude bukvalno izvozili u SAD, da niko od njih nije isao tamo svojom voljom?
Na nekim mestima sam citao da su recimo protestanti isli tamo i sto je razlog zasto u Americi najvise njih ima, jer su u njoj videli zemlju za sebe. A sa sobom su poveli svoje ideje kao sto je kapitalizam, pa je to jedan od razloga sto je Amerika takva kakva je. Ovo je Veber cini mi se spominjao, posto je on vezivao kapitalizam za protenstantizam iako kasnije istrazivanja potvrdjuju da to nema bas puno veze, barem u vezi sadasnjih kapitalista, ne znam za ondasnja.

Prvi put cujem za ovo sto si sad izneo, da su zbog prenaseljenosti ljude izvozili u SAD, Australiju i bivse kolonije, a ne da su tamo isli svojom voljom jer su imali garantovana jednaka prava koja u Evropi nisu imali. Sad ne znam koliko je bilo pametno izvoziti ''pamet''. Jeste tacno je to sto kazes za obrazovni kadar, ali koliko znam Teslu niko izvezao nije tamo, nego je covek sam otisao jer je video da jedino tamo moze da ozivi svoje ideje.

Inace, nisu tamo samo britanci, americka nacija je mesanac, po nekima najvise ima Nemaca, a ima dosta i Poljaka, neki su cak ucestvovali tokom rata za nezavisnost. Sad ako ces reci da su Britanci i Poljake i Nemce i sve ostale izvozili jer je Evropa bila prenasljena, mislim :lol: Al ima logike moram priznati, samo nemam demografske podatke o tadasnjoj populaciji da bih mogao da vidim jesi li u pravu.

Samo se i dalje ne slazem da liberalizam nije imao uticaja na sve to.

ej ajde nemoj da me smaras,za to imas poznavaoca stvari koji ima zivce za tebe.Emigracija je podjedanoko napustala i gradove i sela.Naime, zivot u vecini "metropola" za mnoge je bio najobicnija borba za prezivljavanje u krajnje nezdravim uslovima.London je do kraja 19.veka vodio borbu za pijacu vodu, u cija je izvorista dopirala otpadna usled cega je dolazilo do razno ranzih bolestina.Radile su citave porodice sa maloletnom decom tek da se prehrane, a ti pricas o svetlostima Pariza
ajd sad postavi jos neki genijalan link sa momcima ih Hesena
Ja citam, citam i Dikensa, ali raznorazne Francuze ( o Nemcima da ne govorim) pa sam u toku sa tim 19 im vekom.
Niti mrzim Ameriku, ali ne mrzim ni Evropu, jednostavno sam samo realna i normalna.
Proguglaj ti malo o podunavskim Shvabama ne bi li razumeo da su naseljavani u vreme kada je Kolumbo i otkrio Ameriku.
A ljudi sigurno nisu odlazili zbog nedostatka kanalizacije jer nisu ni znali sta je to.

Aha znaci hoces da kazes da su ljude bukvalno izvozili u SAD, da niko od njih nije isao tamo svojom voljom?
Na nekim mestima sam citao da su recimo protestanti isli tamo i sto je razlog zasto u Americi najvise njih ima, jer su u njoj videli zemlju za sebe. A sa sobom su poveli svoje ideje kao sto je kapitalizam, pa je to jedan od razloga sto je Amerika takva kakva je. Ovo je Veber cini mi se spominjao, posto je on vezivao kapitalizam za protenstantizam iako kasnije istrazivanja potvrdjuju da to nema bas puno veze, barem u vezi sadasnjih kapitalista, ne znam za ondasnja.

Prvi put cujem za ovo sto si sad izneo, da su zbog prenaseljenosti ljude izvozili u SAD, Australiju i bivse kolonije, a ne da su tamo isli svojom voljom jer su imali garantovana jednaka prava koja u Evropi nisu imali. Sad ne znam koliko je bilo pametno izvoziti ''pamet''. Jeste tacno je to sto kazes za obrazovni kadar, ali koliko znam Teslu niko izvezao nije tamo, nego je covek sam otisao jer je video da jedino tamo moze da ozivi svoje ideje.

Inace, nisu tamo samo britanci, americka nacija je mesanac, po nekima najvise ima Nemaca, a ima dosta i Poljaka, neki su cak ucestvovali tokom rata za nezavisnost. Sad ako ces reci da su Britanci i Poljake i Nemce i sve ostale izvozili jer je Evropa bila prenasljena, mislim :lol: Al ima logike moram priznati, samo nemam demografske podatke o tadasnjoj populaciji da bih mogao da vidim jesi li u pravu.

Samo se i dalje ne slazem da liberalizam nije imao uticaja na sve to.

Mejflauer 1620. grupa engleskih naseljenika
zaplovila je ka Virdžiniji na brodu
Mejflauer. Brod je skrenuo sa kursa
i usidrio se na mestu koje su naseljenici
nazivali Plimut. Prva zima u Plimutu, bila je veoma
teška, ali uz pomoć starosedelaca
polovina naseljenika je preživela.
Posle prve žetve, naseljenici su napravili
jednostavan obrok i održali su službu
u znak zahvalnosti. Mnogi Amerikanci
svakog novembra obeležavaju
Dan zahvalnosti Do početka 18. veka Engleska je imala
13 kolonija na istočnoj obali Severne
Amerike.

Protestanti su se delili, bili su progonjeni, ovi prvi zabelezeni useljenici bili su neka sekta, bili su progonjeni u Engleskoj.
Isli su ljudi iz raznoraznih razloga, ali uglavnom zbog nade u bolji i pravedniji zivot, durustvo.
Kasnije ( vreme Tesle) naucnici su odlazili jer su samo tamo mogli stvarno da se bave i naukom.
A i do danas se nista nije promenilo.

- - - - - - - - - -

Kolega ti veli kako merikanci ne bi vidjeli svemira da nije bilo Von Brauna (opce poznata cinjenica), a ti kao protu-argument pomenu Teslu, Pupina i Einsteina, objasni kakve veze imaju ta trojica sa merickim svemirskim programom? :lol:
Imala bih ja i tu neko objasnjenje ( mene to sve zelo zanima), ali ovde nije tema svemir i raketLe, nego kako Amerika usp4eva
da se ne raspadne. Von Braun je bio izbacen ( ili barem ne ukjljucen) u svemirske projekte.

Mejflauer 1620. grupa engleskih naseljenika
zaplovila je ka Virdžiniji na brodu
Mejflauer. Brod je skrenuo sa kursa
i usidrio se na mestu koje su naseljenici
nazivali Plimut. Prva zima u Plimutu, bila je veoma
teška, ali uz pomoć starosedelaca
polovina naseljenika je preživela.
Posle prve žetve, naseljenici su napravili
jednostavan obrok i održali su službu
u znak zahvalnosti. Mnogi Amerikanci
svakog novembra obeležavaju
Dan zahvalnosti Do početka 18. veka Engleska je imala
13 kolonija na istočnoj obali Severne
Amerike.

Protestanti su se delili, bili su progonjeni, ovi prvi zabelezeni useljenici bili su neka sekta, bili su progonjeni u Engleskoj.
Isli su ljudi iz raznoraznih razloga, ali uglavnom zbog nade u bolji i pravedniji zivot, durustvo.
Kasnije ( vreme Tesle) naucnici su odlazili jer su samo tamo mogli stvarno da se bave i naukom.
A i do danas se nista nije promenilo.

- - - - - - - - - -

Imala bih ja i tu neko objasnjenje ( mene to sve zelo zanima), ali ovde nije tema svemir i raketLe, nego kako Amerika usp4eva
da se ne raspadne. Von Braun je bio izbacen ( ili barem ne ukjljucen) u svemirske projekte.

Вон Браун је био носилац свемирских пројеката све до смрти. Кад је он рикно, рикнуо им је и програм.

Pod njegovim vodstvom tim njemackih znanstvenika koje su merikanci oteli 1945 razvili su (izmedju ostalog) i raketu-nosac tipa Saturn.
Sve sta su merikanci u vrijeme hladnog rata ostvarili na tom polju bilo je samo zahvaljujuci nacistima.
U medjuvremenu su svi pocrkali, pa sukladno s tim trokira i mericki svemirski projekt opcenito, Spejs Satli vise ne lete jer su vece sanse da sleti u komadicicima nego u jednom komadu, nesrece i neuspjeli pokusaji lansiranja raketa su ucestali.
Vec sam ti jednom pisao o knjizi "Operation Patentenraub", gdje u detalje stoji sta su sve merikanci ukrali od Svaba 1945, a time kristalno jasno objasnjava stvarni razlog njihovog ucesca u 2 svjetskom ratu.
Sve za sta danas vecina vjeruje da je mericko, od antibebi pilule, mikrovalne peci, raketa, mlaznih motora i sta ti ja znam, nista nije njihovo!
No i pored Von Brauna i njegove SS ekipe, ipak je Rus bio prvi u svemiru.

.

hocu da kazem da ste ti i rajela jednojajcani blizanci.Lepo sam ti rekao da je u 19 veku SAD delovala kao raj ne zemlji,da je za prosecnog Evropljanina to i bila.Engleze i izvoz dece kao primer da su se resavali gladnih usta i na taj nacin .Evropa je bila prenaseljena,u smislu previse usta a proizvodnja hrane je bila daleko o danasnjeg nivoa.Zato je smrtnost medju decom bila normalna pojava kao i hronicna neuhranjenosti.Velikim prilikom populacije u 19, veku punio se taj prazan Americki prostor,narocito srednji zapad koji je njihova zitnica.Nema ekonomskog napretka bez ljudi. Ne bi ni Nemacka pedesetih dozivela ekonomski bum da nije uvozila radnu snagu.Liberalizam,sve je to lepo,ali na ekonomski i tehnoloski razvoj isto toliko je uticala milionska migracija svih profila.

Е, али ти немаш појма као и обично ал волиш да се правиш да знаш.
Pa slucajno znam za ovaj " slucaj" bila je neka dokumentacija na nemackoj TV u nastavcima, ali to ovde nije
tema pa me mrzi sada da prepricavam. Obuhvaceni su tom dokumentacijom i nemacki naucnici koji su silom
( fon Braun nije silom otisao u USA) morali9 da provedu dvadesetak gpodina u SSSR-u i da Sovjete uce kako se
prave mala deca.

- - - - - - - - - -

Pod njegovim vodstvom tim njemackih znanstvenika koje su merikanci oteli 1945 razvili su (izmedju ostalog) i raketu-nosac tipa Saturn.
Sve sta su merikanci u vrijeme hladnog rata ostvarili na tom polju bilo je samo zahvaljujuci nacistima.
U medjuvremenu su svi pocrkali, pa sukladno s tim trokira i mericki svemirski projekt opcenito, Spejs Satli vise ne lete jer su vece sanse da sleti u komadicicima nego u jednom komadu, nesrece i neuspjeli pokusaji lansiranja raketa su ucestali.
Vec sam ti jednom pisao o knjizi "Operation Patentenraub", gdje u detalje stoji sta su sve merikanci ukrali od Svaba 1945, a time kristalno jasno objasnjava stvarni razlog njihovog ucesca u 2 svjetskom ratu.
Sve za sta danas vecina vjeruje da je mericko, od antibebi pilule, mikrovalne peci, raketa, mlaznih motora i sta ti ja znam, nista nije njihovo!
No i pored Von Brauna i njegove SS ekipe, ipak je Rus bio prvi u svemiru.

Von Braun nije otet, otisao je dobrovoljno, nije ziveo i radio u logoru nego za silnu lovu za razliku od naucnika koji su stvarno oteti i bili u Sibiru.

A Sloveni i Srbi kad su se doselili ovde nisu? :lol: Kako su to nestali Tracani, Dacani, Iliri i drugii, jel? Tako sto bili pobedjeni od doseljenih Slovena, Ugara i drugih naroda i pomesali se sa nama.

Budi posten i reci da su se nasi preci doselili iz tamo nekih livada u Srednjoj i Istocnoj Evropi na tudju teriotiriju i prisvojili je ratujuci sa susednim plemenima i narodima i stvorili sopstvenu drzavu na teritoriji koja legitimno i sa pravom pripada drzavi zvana Vizantija. I to su radili uporedo sa divljacima koji su prosavsi kroz ''vrata naroda'' navalili na Evropu sireci haos.
Samo nemoj da mislis da branim i opravdam Amere koji su ubijali Indijance, to je za mene tragedija kao sto je ona koju su nasi preci cinili osvajajuci ove prostore. Istorija ti je prepuna toga, covek je takvo bice, zato ne smes da zaboravis da smo i mi coveci i da smo isto tako nekoga ubijali, okupirali, prisvojili i ukrali neciju zemlju, a ne da smo slatki, mali, nevini nebeski narod koga drugi ebavaju i maltretiraju.

To slatki mali nevini ce ti reci svaki narod gde god da odes.

Ne izmisljaj. Ja se izjasnjavam kao Srbin i srpske sam nacionalisti, samo to ne znaci da ne smem biti realan i voleti iskljucivo sopstveni narod smatrajuci ga neduznim pred licem bozje pravde mrzeci ostale narode i nacije i uzdizuci sebe kao superiorne zajedno sa bracom Rusima koji su ista gomna ko i mi i Ameri i Svabe i Arnauti i ostali.

Ne znam bas ima li uopce pouzdanih povijesnih dokaza da su juznoslavenski narodi nekoga izgenocidisali da bi osvojili prostor za zivot, ali ako i jesu, sve je to previse sitno, prekratko trajalo i previse davno bilo da bi se moglo usporediti sa Merikancima koji te stvari nikad nisu ni prestajali raditi, do danasnjeg dana.

Pa slucajno znam za ovaj " slucaj" bila je neka dokumentacija na nemackoj TV u nastavcima, ali to ovde nije
tema pa me mrzi sada da prepricavam. Obuhvaceni su tom dokumentacijom i nemacki naucnici koji su silom
( fon Braun nije silom otisao u USA) morali9 da provedu dvadesetak gpodina u SSSR-u i da Sovjete uce kako se
prave mala deca.

- - - - - - - - - -

Von Braun nije otet, otisao je dobrovoljno, nije ziveo i radio u logoru nego za silnu lovu za razliku od naucnika koji su stvarno oteti i bili u Sibiru.

Могуће је да је отишао самовољно пошто су му обећали да ће тамо наставити пројекте које је започео( у шта не би поверовао ни пола мозга да ми изваде), баш као и службе које су отишле "добровољно" и направиле ЦИАу, али ЦЕО СВЕТ зна из АМЕРЧКИХ документараца да је он био главни у свемирском програму и не само у свемирском.

jednostavno sam samo realna i normalna.
Proguglaj ti malo o podunavskim Shvabama ne bi li razumeo da su naseljavani u vreme kada je Kolumbo i otkrio Ameriku.
A ljudi sigurno nisu odlazili zbog nedostatka kanalizacije jer nisu ni znali sta je to.
:rotf:
u vreme Kolumba su Turci upadali u Ugarsku,tri veka si poranila,prava sitnica

London u 19 veku i epidemije kolere
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Snow_(physician)

Poslednja izmena:
Propaganda i pohlepa.

Mozda i jeste ali opet mozda to i nije najvazniji faktor kojim bi se objasnio uspeh Amerike i New Yorka grada

- - - - - - - - - -

Ovo se verovatno odnosi uglavnom na politicki establishment ali ne i "narodne mase" Zemlja gde crnacki zivot ne vredi ni lule duvana i gde su meta za odstrel - i dalje funkcionise. Ili je u pitanju Wall Street?

Covek ti je lepo odgovorio. U SAD svi imaju jednaka prava na pohlepu.

То што је међу првим земљама која је практиковала либерализам на свим пољима, од политике, културе до економије.
Додуше данас нису толико либерални, јер има много либералнијих земаља од њих, али им се култура заснива на томе. Млада земља која нуди велике могућности, па се зато велики број људи сели тамо да ради и створи нешто. Али нуди и ризике, пре свега на том економском пољу где можеш да пропаднеш лако и постанеш сиромах.

:klap:

Propaganda i pohlepa.

Cement, pošto su slobodni zidari. :)
Ne, ja mislim, pa oni su kao rimsko carstvo, vodeča sila. Imaju največu slobodu, imaju holiwud, imaju diznilend, putuju duž cijele teritorije sa ličnom kartom. Ujedinjenost je najbolji metod. Oni su sve države ujedinili, dali slobodu poslovanja. Crnci, bjelci i svi ostali da imaju ista prava...
Gdje je misao ujedinjenja tu je i napredak bilokakav, ali gdje je razejedinjen stav tu dolazi do propasti. Pa u nas je yugoslavija išla tim putem ujedinjeni svi i jedno vrijeme je krenula u pozitivnom pravcu da raste i napreduje, ali eto napraviše propast... Ameri su vidjeli da im politika željeznih zavjesa, kineskih zidova, konzervativnih metoda kontrole građana i stranaca neće donjeti nešto posebno pa su napravili sistem prividne slobode u kojoj si slobodan rob, misliš da si slobodan, ali si rob materijalizma itd. Ali eto neko vrijeme im uspjeva mada ni to nije sistem koji može daleko trajati.

Svaka cast.

Propaganda i pohlepa.

sa najvecom zatvorskom populacijom,
koju naravno najvecim delom cine crnci, latinosi i bela sirotinja...
sloboda do bola![/QUOTE]

Ne znam koliko su ljudi upoznati da su americki zatvori u privatnom vlasnistvu. Sto vise zatvorenika - veca zarada za vlasike. Idu dotle da ubedjuju narod kako je eto SAD savrseno drustvo ali neki ljudi jednostavno imaju losu genetiku pa im je zbog toga sudjeno da postanu kriminalci.

Полиција која нема ауторитет боље и да не постоји, јер само троши паре џабе.

Američka policija je napravljena da štiti bogate. Dakle to što nemaju autoritet, što te može ubiti bez razloga a da za to ne odgovara je sve s razlogom. Skoro je žandar u Americi silovao maloljetnicu a da za to nije ni odgovarao. Zato kod njih se ti štrajkovi, pobune lako ugase. Skoro da ni nemaju afekta na državu. Dakle, prejak im je sistem, gotovo da ga iznutra ne možeš uništiti zato što kontrolišu svaki jebeni milimetar države. Crnci im nisu problem, sve njihove bande drže u šaci, sad Meksikanci su priča za sebe al' i njih oni drže u šaci.

To što stalno ratuju...

sa najvecom zatvorskom populacijom,
koju naravno najvecim delom cine crnci, latinosi i bela sirotinja...
sloboda do bola!

Ne znam koliko su ljudi upoznati da su americki zatvori u privatnom vlasnistvu. Sto vise zatvorenika - veca zarada za vlasike. Idu dotle da ubedjuju narod kako je eto SAD savrseno drustvo ali neki ljudi jednostavno imaju losu genetiku pa im je zbog toga sudjeno da postanu kriminalci.[/QUOTE]

U Americi je lakše biti kriminalac nego poštenjačina iz suburbsa.

Al' činjenica da te oni odšmekaju odmah i da te puste da uživaš u svojim ilegalnim poslovima, pa te jednog dana uhvate jer im već prestavljaš pretnju je ipak drugi par opanaka...

Back