Sta ste u Kineskom horoskopu?

Pacov Splinter je Jarac, Rafaelo lav, Leonardo blizanac (pobunjenik, popularni brat, šarmantan), Donatelo štreber i matematičar jeste devica (možda uz neki uticaj vodolije zbog izuma), Mikelandjelo najmladji brat je neka mešavina blizanca i ribe (pun mašte, skejtborder, mlati nunčakama, skače svud okolo).

Šreder (Sekač) vodja klana Stopala je takodje Jarac, dok je Krang, onaj mozak u tehnodromu škorpija klasična, osvetoljubiva, puna mržnje i zlobe. Ona dvojica nosoroga što pomažu Šrederu ili šta su već su neki ovnovi.

Krang (škorpija) i Jarac (Sekač) u dijalogu, dok dva Ovna (vojnika) pomažu:

https://www.youtube.com/watch?v=h34u-V8kTGk
Pacov Splinter je Strelac zbog te mudrosti,bas nekako cistokrvni Strelac po meni
Rafaelo je karakter pravi,tezak,tipicno za Ovna
Leonardo je zaludjen celom pricom i postuje i drzi se tih principa nindza i ostalo znaci Jarac klasicni
Mikelandjelo uvek spreman za zabavu i dobar provod meni vuce na Lava
Krang jeste Skorpija maliciozna

Evo, malo sam više proučio.

Leonardo jeste Jarac, pacov Splinter takodje Jarac. Rafael Ovan, Mikelandjelo blizanac ili strelac, jedino mi Donatelo vuče na devicu sa podznakom u vodoliji. Ili možda čak samo devicu, jer je baš štreberski tip, organizovan, sklon matematici, proračunima, izumima ali na japijevsko-štreberski način. Vodolija drugačije funkcioniše i ima primesu vazdušne širine i pobunjeništva, a ovaj je baš klasičan štrebos.

Krang mi deluje možda čak i kao riba, ludak, megalomanski planovi, ali ima dosta i od osvetoljubive škorpije. On stalno traži novo telo da se regeneriše. Ustvari biće da je Krang ipak škorpija, ovaj deo o regeneraciji upućuje na to:

"However, as the Fugitoid belatedly realizes, the Utroms possess a natural parasitic physiology, enabling Krang to regenerate himself and take possession of Leatherhead's body."

E sad, Šreder je ipak Jarac, ili Jarac sa podznakom u škorpiji recimo. U nekim adaptacijama ima dosta i od osvetoljubive škorpije ali ipak je Jarac. Nije slučajno da mu je baš Jarac Splinter arhi-neprijatelj i njihovo rivalstvo traje od samog početka. Krang je tu bitan ko semafor u GTA, bitan jeste i naredbodavac ali on je ipak lopta u činiji jbg. Šreder vodi Foot clan i sve ratove kao siva eminencija. Opsednut usavršavanjem, najviše trenirao od svih itd.

I inače me iritira kad se mržnja i osvetoljubivost vezuju isključivo za škorpiju... ti tipovi što tako pišu očigledno nisu čuli za američkog korejca Seung Hui-Choa, Jarca koji je počinio onu pucnjavu u Virginia Tech školi iz ljubomore i osvete, što je mislim najveća pucnjava te vrste u istoriji po broju žrtava i najpoznatija pored Columbine-a.

Evo jedne pesme od srpskog underground repera Kranga pod naslovom Tehnodrom:

Da da bravo za Seung Hui Choa,gadni su Jarcevi i muski i zenski,znaju biti kad se svete
Dugo Kranga nisam slusao,bio i ostao jedan od najboljih MC-jeva u Srbiji,ceo taj album je maestralan

Back