Sta ste sanjali..?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sanjala sam babu u crnini koja mi pred sam kraj njenog života priča kakve su je sve nesreće snalazile.

Okolo tišina, ona u groplanu, samo njen glas i priča odzvanjaju. Prepadoh se, nešto me na neku nesreću asocira san msm zloslutno mi deluje, pa sam se tako i probudila.

Posle sam zaspala i sanjala još nešto, al sam zaboravila šta, samo znam da je bilo svega i realno i nerealno, sve nešto isprepletano, iseckano.

Pre neki dan sam sanjala da se neka kuja oštenila i malenu štenad u leglu. Sutradan sam spasila neko kuče što je potrčalo pod kola u punoj brzini. Primetila sam ga pre vozača, pa sam mlatarala rukama da zakoči i jeste nekako tik ispred njegove njuške. Eno kučeta kod keve u dvorištu, hoće žena da poludi :lol: A dobro je štene, baš baš mirno i slatko. Idem posle da mu odnesem granule za štenad, bojim se da će se sa ovim Leovim zadaviti, prevelike su.

Sanjala sam da medju ovim nepovezanim stvarima postoji veza: http://mobile.net.hr/danas/znanost/nova-logicka-zagonetka-ako-su-vas-namucili-cheryl-i-njezin-rodjendan-probajte-rijesiti-ovo?redirectedFrom=danas.net.hr/znanost/nova-logicka-zagonetka-ako-su-vas-namucili-cheryl-i-njezin-rodjendan-probajte-rijesiti-ovo

Pala mi je na pamet sipka u Vidinoj nozi za koju mi je mama danas rekla da je prilikom vadjenja koljeno to tesko podnijelo.
Onda sam prilikom citanja ovog teksta http://www.index.hr/vijesti/clanak/15godisnje-karle-iz-zagreba-nema-od-subote-ocajna-majka-moli-za-pomoc/815725.aspx#lightbox[galerija]/1/ na fotografijama ovdje vidjela koljeno, a na drugoj fotografiji pored prozora atmosferu iz Ljubanova vikendice u Moslavini.

Ima jos odredjeni broj detalja, ali su vec ranije pomenuti, pa da ih ne ponavljam...

idem danas kod dr za ruku a nocas sanjam neku matoru doktorku koja me tera da koracam kao pajtonovci sto su izigravali marsiranje i to sve u nekom trznom centru na ocigled zbunjenog naroda.a kad sam na kraju rekla dr moram da prekinem oticice mi bus,ona je skocila u vodu sa nekog bedema:roll:

Sanjao sam da sam se, da prostite, uneredio u gace, naime dok sam spavao osetio sam da su nekako prepunjene i to je iniciralo tako cudan san... ne, nisam imao zadivljujucu erekciju, nego su mi se tesne gace, dok sam se prevrtao menjajuci polozaje tokom spavanja, zavukle u procep izmedju polutki masivne misicave straznjice i taj pritisak me inspirisao. :deda:

svi pamtite šta sanjate sam ja nikad ne pamtim :/

Prema mišljenu Rubi, dok ljudi spavaju alfa talasi se povećavaju kada se čuje iznenadan glas. Naučnici nisu znali zašto se to dešava , ali jedna od ideja je da se tako mozak štiti od zvukova dok spava.

Naučnici su, pri ovom eksperimentu, primetili da oni koji se sećaju snova se češće bude u toku noći. U proseku su bili budni 30 minuta, a oni koji se slabije sećaju svojih snova su bili budni 14 minuta.

„Sve u svemu, rezultati ukazuju da mozak ljudi koji se sećaju snova reaguje na stimulacije iz spoljašnjosti i lakše se bude. Veća je verovatnoća da se neko seća sna ako se probudi odmah nakon odsanjanog sadržaja.”, ističe Rubi.

- - - - - - - - - -

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1398-zasto-neki-ljudi-pamte-svoje-snove-a-drugi-ne.html

Prema mišljenu Rubi, dok ljudi spavaju alfa talasi se povećavaju kada se čuje iznenadan glas. Naučnici nisu znali zašto se to dešava , ali jedna od ideja je da se tako mozak štiti od zvukova dok spava.

Naučnici su, pri ovom eksperimentu, primetili da oni koji se sećaju snova se češće bude u toku noći. U proseku su bili budni 30 minuta, a oni koji se slabije sećaju svojih snova su bili budni 14 minuta.

„Sve u svemu, rezultati ukazuju da mozak ljudi koji se sećaju snova reaguje na stimulacije iz spoljašnjosti i lakše se bude. Veća je verovatnoća da se neko seća sna ako se probudi odmah nakon odsanjanog sadržaja.”, ističe Rubi.

- - - - - - - - - -

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/1398-zasto-neki-ljudi-pamte-svoje-snove-a-drugi-ne.html

čekaj...jel to ispada da ja tvrđe spavam ?

Back