Šta ste poslednje kupili? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ofinger od kovanog gvozdja u koji je uramljena keramicka plocica na kojoj je naslikana pin-up devojka sa velikim grudima i jos vecim sesirom kako vozi bicikl dok joj podezice vijore na vetru...
Da ne bude zabune, ja sam zensko i nisam lezb.

Al je mnooogo lep ofinger...

Komplet vesa (majicu i bokserice), siv sa roze srculencima i masnicama (I love it!!!), cetiri narukvice, jednu plasticnu ljubicastu, providnu sa cveticima unutra, jednu metalnu sa gravurom cvetica i dve presvucene razlicitim cvetnim platnom (sta da vam kazem, ide prolece) :)

Kupila sam i sjaj-labello, a iz Oriflame-a mi je 9ako se racuna) stigla predivna krema za ruke sa mirisom visnje i moka kafe i isti piling sapun u preslatkom pakovanju inspirisanom Danom zaljubljenih) :)

...Ne uspevam da pronadjem informaciju o snizenju na njihovom site-u za Srbiju...Da li je u pitanju snizenje u prodavnicama TV shop-a koje raspolazu njihovim asortimanom?...Hvala!...:)

sniženje traje do 15. marta, odnosno prekrivači su na sniženju -60% u rodiću i merkatoru uz kupončiće koje smo dobili pri kupovini, 20 komada za veliki i 15 po malom prekrivaču!
mada sam ja omanula nalepnice, kasirka mi dala nove da nalepim...:lol:

mali prekrivač je sad 3000 dinara, veliki valjda 5000...

Hvala za ispravku. Stvarno prvi put cujem da se ofinger zove aufinger.
Mogu da kazem da sam naucila nesto danas. Ozbiljno, HVALA!

E sad pitanje GDE!
Prodavnica vintage kovanog gvozdja ispod PMFa. Ja sam ovaj aufinger platila 800 posto je za sobu i ima dve vesalice, a prethodno sam kupila 3 komada za kuhinju koji imaju po 1 vesalicu i diiivni su. Jedan je sa nekim petlom, jedan sa nekom vazom sa vocem i cvecem a 1 sa andjelcicima, isto skroz vintage. Oni su bili po 300.

To je ulica koja ide od PMFa nanize ka Dorcolu. Lomina ulica mislim da se zove. U njoj ima i UppaDruppa samo malo nize, ovo je ODMAH ispod PMFa. Mnooogo je lep asortiman. Imaju aufingere, lampe, posluzavnike, slike, satove, sve sa tim vintage motivima. I da, ODLICNO je za poklon. Obavezno idite i uverite se.

Hvala za ispravku. Stvarno prvi put cujem da se ofinger zove aufinger.
Mogu da kazem da sam naucila nesto danas. Ozbiljno, HVALA!

E sad pitanje GDE!
Prodavnica vintage kovanog gvozdja ispod PMFa. Ja sam ovaj aufinger platila 800 posto je za sobu i ima dve vesalice, a prethodno sam kupila 3 komada za kuhinju koji imaju po 1 vesalicu i diiivni su. Jedan je sa nekim petlom, jedan sa nekom vazom sa vocem i cvecem a 1 sa andjelcicima, isto skroz vintage. Oni su bili po 300.

To je ulica koja ide od PMFa nanize ka Dorcolu. Lomina ulica mislim da se zove. U njoj ima i UppaDruppa samo malo nize, ovo je ODMAH ispod PMFa. Mnooogo je lep asortiman. Imaju aufingere, lampe, posluzavnike, slike, satove, sve sa tim vintage motivima. I da, ODLICNO je za poklon. Obavezno idite i uverite se.

...Najpravilnije bi bilo aufenger...;)...Germanizmi su posebno odomaceni u Vojvodini, gde je postojala direktna nemacka i, pre toga, austrougarska uprava sa doseljenicima iz istih zemalja (tkzv. Folksdojceri)...

E ovako, provereno i potvrdjeno DEFINITIVNO SE PISE OFINGER.

Ovaj fejbuk je odlicna stvar. Napises svoju nedoumicu u status i 5 filologa ti odmah potvrdi... Proveravala i u pravopisu, tamo nema ofingera, a ni aufingera, a ni vesalice. Ali zato ovi moji filolozi znaju celu istoriju kako je ta rec nastala, sta znaci, ma roman jedan...
Tako kaze Fejsbuk.

Poslednja izmena:
Sad se vratih sa Svetosavskog sajma knjiga (dobro ste videle). Razočarana sam ponudom. Kupila sam samo:
Marina-Safon,
Idiot-Dostojevski,
Stepa-Čehov i
Kronika palanačkog groblja- I.Sekulić.
Posle u Laguni na akciji, knjiga nedelje, Beli oleander- Dženet Fič.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back