Šta ste poslednje kupili? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gdje se informises o tome?
Ako imas tu listu, podijeli sa nama da znamo sta da ne kupujemo ...

...Tesko je pronaci komercijalni kozmeticki proizvod bilo kog brand-a koji ne sadrzi neki od aktuelno zabranjenih ili uopste nepozeljnih i dokazano stetnih sastojaka...Takodje je tacno da se kvalitet proizvoda namenjenih istocnoevrepskom trzistu razlikuje od onog koji je namenjen zapadnoevropskom, odnosno clanicama EU i zemljama koje to nisu...

...Ukoliko je cilj upotreba preparata bez ili sa minimalnim sadrzajem stetnih aditiva, najbolje resenje je medicinska ili organska kozmetika koja, pored preparativne, nudi i dekorativnu paletu proizvoda...U Beogradu je moguce nabaviti proizvode nekolicine proizvodjaca organske kozmetike (dobro snabdevene apoteke, prodavnice tkzv. 'zdrave' hrane) kao i putem odredjenog web portala, koji se moze pronaci putem pretrazivaca (uneti parametre: prirodna kozmetika)...

..Kompromis izmedju komercijalne i organske kozmetike, odnosno, proizvode sa znatno smanjenim sadrzajem stetnih aditiva, nudi lanac drogerija 'DM', u cijoj se ponudi nalaze semi organic brand-ovi, poput 'Alverde', koji doduse, nema dekorativnu liniju...Srecno! :)

Poslednja izmena:

Novinarka Dawn Mellowship u svojoj je knjizi ‘Toxic Beauty’ otkrila nimalo bezazlene podatke o opasnostima koje skrivaju šarene kozmetičke bočice, piše Daily Mail. Primjerice, nedavno objavljeno istraživanje otkrilo je da kemikalije koje se najčešće koriste u proizvodnji kozmetike izazivaju neplodnost u žena.

Najopasnije kozmetičke kemikalije su natrij lauril sulfat (na deklaraciji će često pisati sodium laureth sulfate), koji nalazimo u šamponima za kosu, kupkama, gelovima za tuširanje, zubnim pastama. Ova se kemikalija jako brzo upija i taloži u organizmu, primjerice u tkivu srca, jetre, pluća i mozga. Kod djece može čak uzrokovati sljepoću. Opasan je i propilen glikol (propylene glycol) nezaobilazan sastojak u regeneratorima za kosu, losionima za tijelo, kremama i zubnim pastama, koji može trajno oštetiti jetru i bubrege. Vrlo opasnih ftalata ima u lakovima za nokte, lakovima za kosu, parfemima, a osim što su potencijalno kancerogeni, mogu uzrokovati i deformacije fetusa.

Veza između tamne kose i leukemije

Prošlog je mjeseca škola javnog zdravstva na Yaleu objavila da tamne boje za kosu, korištene više od devet puta godišnje, udvostručuju rizik od folikularnog limfoma, oblika leukemije.

Pored toga, International Journal of Cancer utvrdio je da su žene koje si boje kosu 15 i više godina triput izloženije raku mokraćnog mjehura. Napokon, sastojci u bojama za kosu povećavaju rizik od ovog raka i kod muških frizera i brijača, koji rukuju s takvim preparatima.

Izbjegavajte crnu boju

Osobito su crne boje bogate karcinogenim tvarima, iako valja napomenuti da su karcinomi povezani s bojama za kosu ne osobito agresivni te vrlo rijetki čak i među populacijom koja rabi ove preparate.

Kozmetička industrija gorljivo osporava rezultate spomenutih istraživanja, tvrdeći da je glavnina kancerogenih supstanci već zabranjena krajem sedamdesetih, a da su još 22 tvari zabranjene prije dvije godine. Stoga je opasnost kojoj su bile izložene žene ranijih generacija bila veća od današnje generacije, koja ipak koristi "pročišćene" verzije sredstava za bojanje.

"Boje za kosu su među najbolje istraženim kemikalijama na tržištu", objavili su predstavnici industrije kozmetičkih sredstava i parfema.

Najopasnije su kemikalije Phenylenediamine (PPD), koja je zabranjena u nekim europskim zemljama, zatim 2,4-Diaminophenol, m-Phenylenediamine (MPD) te N-Phenyl-p-phenylenediamine, koje mogu izazvati alergijske reakcije. Stručnjaci preporučuju test s flasterom kojim je moguće utvrditi je li vam koža osjetljiva na te supstancije.
http://www.sheportal.net/sheportal__bojanje_kose_pove%E6ava_rizik_od_karcinoma__118.htm

Poslednja izmena:
Aha, pokušavaš mi kazati da je to po njihovim standardima "drugorazredna" kozmetika.
Ako je tako ta cena ima smisla, ali za kvalitet stojim iza onoga što sam kazala jer sam što se toga tiče upućena z;)

...Max Factor ima standardan, britanski kvalitet i ne bih upotrebila termin 'drugorazredna', ali svakako se radi o kozmetici koja ne spada u katergoriju high end ili department store brand-ova (Lancome, Dior, Shiseido, Chanel, Guerlain, Estee Lauder...), a koji imaju adekvatnu ambalazu, prezentaciju, strucnu asistenciju prilikom kupovine - jednom recju, drasticno veca marketinska ulaganja, ali ne obavezno i kvalitet, odnosno, sastav koji ce prijati svakoj kozi...Pomenuti brand-ovi se i kod nas prodaju na drugaciji nacin i u drugacijem prostoru od onih namenjenih potrosacu nize platezne moci, skromnije ambalaze, bez SA asistencije prilikom odabira i kupovine, sto ih ne cini obavezno proizvodima los(ij)eg kvaliteta od gorespomenutih, naprotiv...Moje iskustvo govori da je krajnje individualno sta ce odredjenom potrosacu odgovarati, nezavisno od cene proizvoda i kvaliteta koji bi etabliranost odredjenog brand-a trebalo da garantuje...

...Moja opsta preporuka, kada je kozmetika dostupna u drogerijama u pitanju, bila bi 'Bourjois', no, svakako treba probati i na osnovu vlastitog iskustva napraviti selekciju...

...Za one koje interesuje tema o stetnim sastojcima u kozmetickoj industriji:

http://forum.krstarica.com/threads/48847

Poslednja izmena:
...Tesko je pronaci komercijalni kozmeticki proizvod bilo kog brand-a koji ne sadrzi neki od aktuelno zabranjenih ili uopste nepozeljnih i dokazano stetnih sastojaka...Takodje je tacno da se kvalitet proizvoda namenjenih istocnoevrepskom trzistu razlikuje od onog koji je namenjen zapadnoevrepskom, odnosno clanicama EU i zemljama koje to nisu...

...Ukoliko je cilj upotreba preparata bez ili sa minimalnim sadrzajem stetnih aditiva, najbolje resenje je organska kozmetika koja, pored preparativne, nudi i dekorativnu paletu proizvoda...U Beogradu je moguce nabaviti proizvode nekolicine proizvodjaca organske kozmetike (dobro snabdevene apoteke, prodavnice tkzv. 'zdrave' hrane) kao i putem web portala:

..Kompromis izmedju komercijalne i organse kozmetike, odnosno, proizvode sa znatno smanjenim sadrzajem stetnih aditiva, nudi lanac drogerija 'DM', u cijoj se ponudi nalaze semi organic brand-ovi, poput 'Alverde', koji doduse, nema dekorativnu liniju...Srecno! :)

morala sam izbrisati reklamu, hvala za razumevanje

Ingredients
Aqua, Acrylates Copolymer, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Propylene Glycol, Stearic Acid, Cera Carnauba, Triethanolamine, Polyvinyl Alcohol, Synthetic Wax, Lecithin, Propylene Carbonate, Polyethylene, Oleic Acid, Alcohol Denat., Benzyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Sodium Laureth-12 Sulfate, Propylparaben, Disodium EDTA, Tetrasodium EDTA, Xanthan Gum, Simethicone, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, EDTA, [+/- CI 77007, CI 77491, CI 77492, CI 77499] -Gorepomenuta maskara...

Ingredients
Aqua, Acrylates Copolymer, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Propylene Glycol, Stearic Acid, Cera Carnauba, Triethanolamine, Polyvinyl Alcohol, Synthetic Wax, Lecithin, Propylene Carbonate, Polyethylene, Oleic Acid, Alcohol Denat., Benzyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Sodium Laureth-12 Sulfate, Propylparaben, Disodium EDTA, Tetrasodium EDTA, Xanthan Gum, Simethicone, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, EDTA, [+/- CI 77007, CI 77491, CI 77492, CI 77499] -Gorepomenuta maskara...

...Parabeni, izmedju ostalog...Moj licni stav je da se od civilizacije ne moze pobeci (opste zagadjenje zivotne sredine, hrane, vode, vazduha...)...Ostavila sam link u prethodnom komentaru na kojem mozes procitati obilje informacija na ovu temu...Uvek postoji alternativa organske kozmetike, iako je ponuda neuporediva manja u odnosu na komercijalnu, a kvalitet i/ili rezultati koji se postizu kada je dekorativna linija u pitanju, tesko da ce biti zadovoljavajuci za nekoga ko je navikao na komercijalne proizvode...Tema i dilema su izuzetno aktuelne, izbor je samo tvoj...Jos jednom - srecno!...:)

...Parabeni, izmedju ostalog...Moj licni stav je da se od civilizacije ne moze pobeci (opste zagadjenje zivotne sredine, hrane, vode, vazduha...)...Ostavila sam link u prethodnom komentaru na kojem mozes procitati obilje informacija na ovu temu...Uvek postoji alternativa organske kozmetike, iako je ponuda neuporediva manja u odnosu na komercijalnu, a kvalitet i/ili rezultati koji se postizu kada je dekorativna linija u pitanju, tesko da ce biti zadovoljavajuci za nekoga ko je navikao na komercijalne proizvode...Tema i dilema su izuzetno aktuelne, izbor je samo tvoj...Jos jednom - srecno!...:)

Hvala jos jednom, mislim da cu se ipak potruditi da pronadjem ove "zdravije" proizvode, pogotovu ove farbe na biljnoj bazi jer sam planirala da se farbam, Hvala puno! z;)

Hvala jos jednom, mislim da cu se ipak potruditi da pronadjem ove "zdravije" proizvode, pogotovu ove farbe na biljnoj bazi jer sam planirala da se farbam, Hvala puno! z;)

...Nema na cemu...:)...Ukoliko nije svetla nijansa u pitanju, pokusaj da pronadjes farbu za kosu na biljnoj bazi 'Biokap' - trebalo bi da se nalazi u ponudi bolje snabdevenih apoteka...Srecni praznici!...:zpozdrav:

...Nema na cemu...:)...Ukoliko nije svetla nijansa u pitanju, pokusaj da pronadjes farbu za kosu na biljnoj bazi 'Biokap' - trebalo bi da se nalazi u ponudi bolje snabdevenih apoteka...Srecni praznici!...:zpozdrav:

imaš predivnih braon nijanski boje tamne čokolade, još su lepše nego čisto crne

....ako vam nije teško da napišete malo više o tim fabrama na biljnoj bazi,
da li je to standardan naziv za njih, ko ih proizvodi....čak ne bi bilo loše ako
znate okvirnu cenu....hvala unapredz:)

evo ih...z:lol:

741_1.jpg
odlično stoje...al sad nemam šta da obučem za NG...z:D

NIK1285

...ove sam letos dobila i nosila ih i po snegu, toplije su od cizama a samo 250g....najudobnije nike koje sam ikad imala

Hm...kupila sam tri suknjice, 6 dzempera, jedan dugacak dzemper koji se vezuje oko struka tako da ga ja svrstavam u jaknice, tri elegantije bluze (ono padaju na jedno rame, sljampave, mekane...), dva para cipela, parfem Jasmin noir, ogrlicu sa priveskom u obliku srca od murano stakla, narukvicu sa nekakvim visuljcima na kojima se nalaze srculenca i malene kockice pri cemu su te kockice od murano stakla i kompletic Lush bombi za kupanje - poklon najboljoj prijateljici, muske sisley rukavice - poklon za najboljeg druga, braon baletanke - poklon za seku, dve torbe koje cemo mama i ja ponekad deliti jer smo se za malo poklale oko jedne koliko nam se dopala, veeeeejiku venecijansku masku u neznoj kombinaciji boja, srebrnkasto - bledo ljubicasta a zavrsila na zidu cim sam usla u kucuz:mrgreen:, vesticu za srecu i panetone kao najsladji momenat:zaljubljena:...manje - vise sam se ovom kupovinom opremila za sledecih par meseci a sve je bilo povoljno jeeeeeee:zskace::sanke:

...Tesko je pronaci komercijalni kozmeticki proizvod bilo kog brand-a koji ne sadrzi neki od aktuelno zabranjenih ili uopste nepozeljnih i dokazano stetnih sastojaka...Takodje je tacno da se kvalitet proizvoda namenjenih istocnoevrepskom trzistu razlikuje od onog koji je namenjen zapadnoevropskom, odnosno clanicama EU i zemljama koje to nisu...

...Ukoliko je cilj upotreba preparata bez ili sa minimalnim sadrzajem stetnih aditiva, najbolje resenje je medicinska ili organska kozmetika koja, pored preparativne, nudi i dekorativnu paletu proizvoda...U Beogradu je moguce nabaviti proizvode nekolicine proizvodjaca organske kozmetike (dobro snabdevene apoteke, prodavnice tkzv. 'zdrave' hrane) kao i putem odredjenog web portala, koji se moze pronaci putem pretrazivaca (uneti parametre: prirodna kozmetika)...

..Kompromis izmedju komercijalne i organske kozmetike, odnosno, proizvode sa znatno smanjenim sadrzajem stetnih aditiva, nudi lanac drogerija 'DM', u cijoj se ponudi nalaze semi organic brand-ovi, poput 'Alverde', koji doduse, nema dekorativnu liniju...Srecno! :)

e, Alverde odnedavno ima i, doduse...skromnu, dekorativnu paletu
nadam se da ce je prosirivati jer sam prilicno zadovoljna... korektorima
dok su mi npr. boje ruzeva koje sad imaju...bljak z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back