Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Car Edip u Narodnom pozoristu. Predstava je dobra, pre svega zbog odlicne glume Igora Djordjevica i Predraga Ejdusa. Scenografija - jednostavna i funkcionalna ali nedovoljno iskoriscena. Muzika je odlicna. Takodje mi se dopada to sto je akcenat na Edipovoj paranoji i mehanizmu vlasti. Jedino sto mi se nikako nije dopalo je samoubistvo proroka Tiresije na kraju. Ipak, ovakva moderna adaptacija je veliki poduhvat za Narodno pozoriste.

Car Edip u Narodnom pozoristu. Predstava je dobra, pre svega zbog odlicne glume Igora Djordjevica i Predraga Ejdusa. Scenografija - jednostavna i funkcionalna ali nedovoljno iskoriscena. Muzika je odlicna. Takodje mi se dopada to sto je akcenat na Edipovoj paranoji i mehanizmu vlasti. Jedino sto mi se nikako nije dopalo je samoubistvo proroka Tiresije na kraju. Ipak, ovakva moderna adaptacija je veliki poduhvat za Narodno pozoriste.
Ni meni se nije svidelo samoubistvo Tiresija. Sve pohvale za Igora Djordjevica, odlicno je odigrao!

Ribarske svađe.
Utisci su mi podeljeni - isključivo zbog scenarija. Jednostavno, tu ništa nije duhovito a trebalo bi da bude komedija. Ili možda ja imam drugačiji smisao za humor?!
Predstavu spašavaju glumci svojom mimikom i gestovima i jedino tako zasmejavaju publiku. Svi su zaista odlični, a naročito ona lujka u zelenoj haljini - jedino me je ona nasmejala :) Gde su je samo našli! Ko je gledao, znaće o kojoj glumici je reč - ja stvarno ne znam kako se zove :-(
I tako, mnogi su vrištali od smeha, bilo je nekoliko aplauza, ali bogami priličan broj njih se smarao i jedva čekao da se sve zavši, dvoje je čak otišlo usred predstave.

Vesele žene vindzorske. Super je bilo! "Jaka" glumačka ekipa, svi su dobri ali Gutović je ipak klasa za sebe. Zanimljiva je i priča, nijednog trenutka nije dosadno. Još je Šekspir znao kako su žene namazane - šta reći za ove današnje :)
Ipak nemojte gledati sa viših galerija, ja sam gledao sa druge i sav sam se iskrivio. Takođe glumci nisu ozvučeni pa treba biti 100% koncentrisan da bi se sve čulo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back