Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeeej, bravo, cestitam :) :klap: bas mi je drago!
A Mletacki trgovac je odlicna predstava (treba li da podsetim da je Egon Savin zasluzan za to:) ), a Micanovic&Susljik odlicna kombinacija :) taman cu jos jednom da pogledam naredne godine ;)

Hvala,mada i nije to neki ogroman uspeh :) ali je lepo u svakom slucaju:) Znam da si veliki (i to sa punim pravom) Egonov obozavalac :)

24.januara je sledece izvodjenje :)

caoo

Razumem te :)
Joj ali ja sam juce bio kao klinac u prodavnici igracaka :) Bilo me je sramota koliko sam buljio u Micanovica ali nisam mogo da izdrzim :mrgreen:

tako sam se i ja osećala kad sam posle jedne baletske prestave se zatekla na nekom koktel party-u sa baletskim igračima. (još iz moje faze opsednutosti-zaposednutosti baletom), istina je da su oni takvi smarači (čast izuzetcima), tj. njihova savršenost na sceni je potpuno proporcionalna njihovoj nezanimljivosti van nje.
za razliku od glume, ovaj vid umetnosti zapostavlja rad na sebi iznutra. 8naravno opet kažem čast izuzetcima). interesantni su koliko i fudbaleri, možda čak i manje.interesantno kako tako jedan magičan posao rade tako bzvz ljudi.

@ aleksandrica...bio je i egon u bifeu za vreme predstave...cini mi se da je i dorse spomenuo da slusa..... meni zao nisam mogao da idem na rundeka zbog ispita......sigurno je bilo dobro... a hteo sam da gledam i vlatka stefanovskog i stefana milenkovica i sve mi se zalomi bas oko ispita......

@Virginija ... i glumaca ima svakakvih,ali ova ekipa je uglavnom bas zanimljiva :)

E i da vas pozovem da gledate predstavu "Bolje jesti kolace nego muskarce" ili tako nekako u dadovu...igra drug sa moje klase,jedan pecin student sa prosle, dvoje studenata sa prosle klase vlade jevtovica i jos par njih..... simpaticna komedija

Da prenesem utiske sa tri poslednje pogledane predstave u 2010.
"Cekaonica" Atelje 212 jako dobra rezija koja je uspela da vec (pomalo) izlizanu temu surove sive danasnjice prikaze na malo drugaciji, cak i u momente komican nacin. Ekipa je na nivou zadatka, prijatno me iznenadila mlada Jelena Trkulja, prvi put je gledah...
"Rasprava sa Ernestom Ce Gevarom" Atelje 212 ok je, nista posebno...
"Kraj partije" Atelje 212...klasicno Beketovsko delo, tako da nije preporucljivo za sire narodne mase ;) scenografija deluje jezivo, a Petar Bozovic je sjajan u ulozi Hama!

Smrtonosna motoristika u Ateljeu.
Dobra predstava, na momente malo dosadnjikava, ali uglavnom dobra, Jezdic odlican, Dubravka Mijatovic dobra, najbolja mi je scena sa Jezdicem, Misom Janketicem (sjajan :) ) i onim konobarom... i Jezdicev monolog na kraju.....

Figarova zenidba i razvod - narodno.
Prestava koju svakako treba pogledati,mada je mozda i mogla da bude kraca...meni nije smetalo sto traje duze od tri sata ali mnogima smeta i pored toga sto je dobra.
Mesavina drame, opera i "baleta" (nije bas balet , nije cak ni igra,vise neki specificni pokreti...).
Dusanka Stojanovic je fenomenalna, zena je neverovatna. Stvarno maestralna gluma !
Boris Komnenic isto odlican! Nada Sargin :) Igor Djordjevic odlican glumac....... Dobri su bili i mladji glumci Rade Cosic, Stefan Buzurovic...
Operski pevaci isto jako dobri...ma super..... treba pogledati ovu predstavu,vredi svaku paru.....

Don Krsto- JDP
Jedna od boljih prestava koje sam gledao. Dobar tekst, odlicna rezija i zapanjujuca gluma Vojina Cetkovica i Igora Djordjevica ( najbolje njihove uloge koje sam ja video) stvarno je bilo :eek:

E da, i da dodam za figara.... iz nekog razloga jako malo gledalaca...tako da studenti ladno mogu da kupe uz indeks kartu za 100 dinara i da upadnu u parter(iako su inace te karte za trecu galeriju) a i ima neki lik koji uvek prodaje karte ispred(on ih valjda dobija) i ja sam kupio dve karte za parter od njega za 170 din. tako da nema izgovora da su skupe karte,pravac na predstavu prvom prilikom :)

Metamorfoze - JDP.

Doooosaaaaadnnaaaa :( ima par retkih trenutaka humora...... sve ostalo pokusavanje prenosenja nekih dubokih poruka...ali kao....sve nekako direktno - prst u oko , i gomila teksta,smorio sam se od toliko teksta i nekog eksperimentisanja sa scenografijom, jadni glumci sta su sve morali da istrpe u ovoj predstavi......glogovac se jos nekako i izborio da bude dobar......
treca predstava za koju moram da kazem da mi je losa :(

Falsifikator, BDP.
Mnogo dobra predstava, dobar tekst, rezija (Goran Markovic voli da kombinuje video snimke u predstavi sto mi se jako dopada) i glumci-svi do jednog uverljivo izvode pricu o jednoj zemlji falsifikatu, ljudima falsifikatorima, iluzionisti(ma), beskrupulozistima... Posebno cu izdvojiti Tiku Stanica, covek je dao 200% sebe, jos sam pod utiskom predstave i njegove maestralne glume :worth:
Topla preporuka za pogledati :)

@pissbottlemaIeman
I ja kad sam gledala pre dve godine isto sedela na parteru za 100 din, ni tad nije bila posecena predstava :(
Slazem se da bi bilo bolje da bude kraca, jer nama zaljubljenicima u pozoriste to nije problem, al' za nekoga ko ne ide tako cesto na predstave, moze biti predugo... Dusanka i Nada su fenomenalne, njih dve pet sati da gledam ne bi mi dosadilo :D

Smor Metamorfoze? Ja idem 8-og da ih gledam, cula sam uglavnom pozitivne komentare, no videcemo. A to za eksperimentisanje scenografijom, secam se da sam u emisiji Citanje pozorista videla neke snimke probe, nesto sa selotejpom, ako se dobro secam? :)

Poslednja izmena:
troje ljudi sa moje klase je isto gledalo i njima se svidelo....ne bih sad puno da ti otkrivam, uglavnom tema je uzdizanje ljudi ka bogovima.....kroz price iz grcke mitologije...ja obozavam te price,ali ovo je bilo bukvalno samo pricanje prica i usput glumci na kratko nesto odigraju da ne bude bas potpuno prazno...i scene idu na rez,na brzinu....tako da nemaju vremena ni oni ni publika da se uzive u pricu.... pored pricanja tih prica nikakvu drugu poentu ja nisam shvatio...scenografija isto kao ima neku poruku ali nista posebno(da ti ne odajem kako sam ja to razumeo) a previse vremena zauzima njeno pravljenje(jeste sa tim trakama)za vreme predstave....
mislim da je ovo mucenje i za glumce jer su i oni bili prilicno neubedljivi, jedino je glogovac uspeo da bude dobar u par slika......
mada ima par dobrih detalja(i duhovitih) u predstavi i kraj je mozda bolji i dinamicniji od ostatka predstave pa na kraju nemas tako los utisak,ali ja sam se najvise smarao.....predstava traje dva sata ,ja sam mislio da je proslo bar tri....... ja vise volim predstave u kojima ima vise igre i prostora za razmisljanje i domastavanje....
bezveze mi je sto sam je sad ovako napljuvao,ali mozda je i tako bolje,ako ides sa manjim ocekivanjima vece su sanse da ti se dopadne :)
ja sam se naslusao prica da je super predstava pa sam se bas razocarao.....
ali ja ni ne volim te eksperimentalne predstave bas nesto a i gledao sam sa balkona a to isto zna da pokvari utisak.
U svakom slucaju ti preporucujem da gledas 9-og - iz junackog zivota gradjanstva ! ja tad idem da je gledam, iz pouzdanih izvora cuo sam da je odlicna predstava a Micanovic glumi najbolje sto se moze :) jedva cekam. A mletacki je drugog ako hoces da dodjes :)

Poslednja izmena:
Hvala ti na utiscima, prenecu ih i ja...a u pravu si da kad ides na predstavu sa manjim ocekivanjima budes prijatno iznenadjen :)
Iz junackog zivota gradjanstva idem 15-og da gledam, kritike koje sam citala nisu blagonaklone, najveca zamerka je preobimnost (3 drame) sklopljena u jednu celinu...no videcemo :) predstave sa Micanovicem su uvek dobre :)
Uh, bas bih opet gledala Mletackog, al' 2. mi nikako ne odgovara...u aprilu cu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back