Kamael
Buduća legenda
- Poruka
- 40.857
Turci jedu puno bamija. Gledao sam semena na netu, da li da narucim, ne narucim.... i nisam. Nisu zadovoljile estetsku normu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Још једна сјајна комбинација с бамијама.Бамије у парадајз сосу и филете скуше. Све из конзерве. Могу рећи да је сјајна комбинација.
Још једна сјајна комбинација с бамијама.
Обариш кило бамија, извадиш их, расечеш подужно прелијеш соком од једног до два лимуна, потом испржити једну до две ситно сецкане љуте папричице на уљу, додати једну до две сецкане бабуре и кад се то упржи додати бамије и уља по жељи, још мало упржити и на крају прелити с килограм павлаке од 20%мм.
Може се јести топло, или ставити у фрижидер да буде хладно освежење.
Ко воли може додати још мало лимуна, или јабуковог сирћета да закисели.
Ја их купим на футошкој пијаци кад одем у НС, мада оне и овде могу фино да успеју.Овде се тешко до никако свеже набављају. Понекад залута неки који их продаје на пијацу али углавном их је немогуће наћи.
Има смрзнутих у грчком маркету (СуперВеро) али су мало поскупе за ту количину.
Свеједно, обожавам их и трпам их у свако јело.
Ја их купим на футошкој пијаци кад одем у НС, мада оне и овде могу фино да успеју.
Прошле године сам узео младице бадема и неких стубастих воћки у једном расаднику на Петроварадину и ни сада ми није јасно што сам одустао од бамија којих је било неколико врста и сибирског лимуна који је укусом скоро као овај редовни, али рађа много више и презими напољу.
Ја их купим на футошкој пијаци кад одем у НС, мада оне и овде могу фино да успеју.
Ћамиле што тебе нису прихватили као доброг мигранта?Pravi si turcin. Turcima je svakodnevica caj, bamija i kebab.

То је за целу породицу за неколико дана.kilo pavake od 20% ??!!
pobogu

Не брини, то све у свему има укупно око 2,5 кила, нама траје око 3 дана, а нас је петоро, у просеку то је око 170 грама по особи дневно, а на павлаку отпада око 70 грама тј 14 грама мм на дан... лака категорија!znam da je za celu porodicu
ja kad pravim za celu porodicu ako je nesto sto bi zahtevalo toliku kolicinu pavlake, stavim jednu casu, ostalo zamenim kiselim mlekom, ili jogurtom
nemoj nije zdravo toliko masnoce, uostalom znas i sam
kilo pavake od 20% ??!!
pobogu
Je li to po hrono?Pilav za ručak i pojela sendvič i sladoled za večeru
Baš mi je dijeta stvarno![]()

Šalim se malo, ne zameriNaravno da nije
Ja prvo sa sobom nisam rascistila da ne idemo dalje

Нема млекцета без 4+%мм, остало су све водице.Pa i bolje je da bude masnije, mislim bolje da bude masno nego skrobno, kao oni guuuuusti jogurti od 0,5% mm.
O majn got, neki delhaize biskvit sa kandiranim vocem. Koliko je dobro ne verujem.
...ne zalazim uopste u taj deo sa slatkisima to je jedini nacin da bas nista ne uzmem....