Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene od svežeg kupusa boli 100mak...oduvek tako, kao kamenje da sam jeo...od salate uobičajene ne, a najviše ga volem kuvanog ipak ili u kinezima..
Šta su ti ti kinezi?
Никако да направим чешки купус, онај упржени, карамелизовани. То ми је нешто најбоље, јела и у Б-Пешти и у Прагу.

To pravim uz flekice.Ovde na pijacama prodaju sitno narendan kupus za tu namenu.

Možda da dodaš zericu šećera? :think:
Moja majka i sestre jedu sa šećerom, to je neka mađarska varijanta (ili slovačka, ne znam) koju je moja baba rodom iz Srbobrana oduvek pravila.
Neslađena salata se u njihovoj kući počela praviti kad su se moji venčali - pa za zeta neslatka, a posle i za mene.
Uprkos tome što sam odrasla na slađenoj salati, ne volim ni da je vidim :))))

Možda da dodaš zericu šećera? :think:
Moja majka i sestre jedu sa šećerom, to je neka mađarska varijanta (ili slovačka, ne znam) koju je moja baba rodom iz Srbobrana oduvek pravila.
Neslađena salata se u njihovoj kući počela praviti kad su se moji venčali - pa za zeta neslatka, a posle i za mene.
Uprkos tome što sam odrasla na slađenoj salati, ne volim ni da je vidim :))))
Dodam malo, ali se ne oseti.Dominira slano.
Није то од киселог купуса. Пробаћу да направим тек.

Овако изгледа

Pogledajte prilog 387640

To je lako, samo posloliš, treba šećera i bibera i dinstaš dosta dugo, dok se ne uprži malo u ulju. Treba voditi računa da ne zagori, po potrebi dolivati po malo vode. Neko prvo karameliizira šećer na ulju pa dalje je isto.

Не кува се него се пржи уз додатак шећера и сирћета. Исто као и карамелизовани лук.

...ja to pravim od kad sam pocela da kuvam, i ovde se obicno zove becki:lol: al nije ni vazno...lako je i brzo se sprema, ja ne stavim secer, a on se lepo uprzi, dodas
bibera, lovorov list, i na samom kraju kasiku sirceta...mozes i hladan posle da jedes...fantastican je mi svi volimo i narocito kad sam kod dece bas ga cesto pravim...
..imaj u vidu kad ga budes spremala da se kupus bas uprzi pa koliko god ti se cinilo puno kad ga iseces nije....fakticki glavica ode za jedan rucak za cetvoro...uz
sve moze...ja ne dodajem flekice...

Мађарска кухиња је пребогата укусима, само бих јој пребацио да превише трпају шећер, чак и у салате.
Остало је ОК, док ме слаткиши никада нису занимали било да су мађарски, турски(тек Турадија што тура шећер то је двапут горе од ужаса, ко и они амерички идиоти), српски, немеЦки...

U Esterjhaziju u Pešti, kao ebeno čuvena poslastičarnica, naručili smo 8 vrsta kolača...da probamo, toliko je na glasu...tu smo, hajde jedite usta gladna ( :

Svi ti kolači su isti, bukvalno, isti ukus, razlika je samo u tome da l je glilijaš, od koga vam otpadnu zubi ili ne.. inače ukus, sve isto. Oblik je za kataloge i sve to kako izlgleda, al ukus je važan...

Doduše, ja i za Saher u Beču tvrdim da moje žene prave bolju saher od Sahera :lol:

Мађарска кухиња је пребогата укусима, само бих јој пребацио да превише трпају шећер, чак и у салате.
Остало је ОК, док ме слаткиши никада нису занимали било да су мађарски, турски(тек Турадија што тура шећер то је двапут горе од ужаса, ко и они амерички идиоти), српски, немеЦки...
Salate su im očajne, ili one klasične kisele turšije i sl. (jedu ih preko cele godine) ili pune majoneza, ili im zelena salata pliva u slatkoj vodi.
U Esterjhaziju u Pešti, kao ebeno čuvena poslastičarnica, naručili smo 8 vrsta kolača...da probamo, toliko je na glasu...tu smo, hajde jedite usta gladna ( :

Svi ti kolači su isti, bukvalno, isti ukus, razlika je samo u tome da l je glilijaš, od koga vam otpadnu zubi ili ne.. inače ukus, sve isto. Oblik je za kataloge i sve to kako izlgleda, al ukus je važan...

Doduše, ja i za Saher u Beču tvrdim da moje žene prave bolju saher od Sahera :lol:
Takva ne postoji. Preporučila bih krempite u Augusztu, ali ne u Pešti nego u Budimu. Ovi na peštanskoj strani su me kao kupca zauvek izgubili.:evil:
A za Beč i Sacher se slažem. Moja torta je bolja.:manikir:
ne gresis,fora je u kupusu
Moguće, ovim ovde nisam oduševljena.

Salate su im očajne, ili one klasične kisele turšije i sl. (jedu ih preko cele godine) ili pune majoneza, ili im zelena salata pliva u slatkoj vodi.

Takva ne postoji. Preporučila bih krempite u Augusztu, ali ne u Pešti nego u Budimu. Ovi na peštanskoj strani su me kao kupca zauvek izgubili.:evil:
A za Beč i Sacher se slažem. Moja torta je bolja.:manikir:

Moguće, ovim ovde nisam oduševljena.

Onda nije taj naziv poslastičarnice......al i bumbari tamo čekaju red...na cetralnom je trgu na Vaciju, iza spomenika....ne bih je mašio da idem ponovo, s tim da tamo ne bih sedeo..sedeo možda, al jeo ne... da budem precizan.. ( : mesto je super, al sve ostalo...msm, komevito prodajete :lol:

Onda nije taj naziv poslastičarnice......al i bumbari tamo čekaju red...na cetralnom je trgu na Vaciju, iza spomenika....ne bih je mašio da idem ponovo, s tim da tamo ne bih sedeo..

Znala sam na koju misliš, samo se zezam.:lol:

gerbeaud-cafe1.jpg

Back