moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
E, to je njihova var. podvarka...jeo sam to...kako praviš? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Šta su ti ti kinezi?Mene od svežeg kupusa boli 100mak...oduvek tako, kao kamenje da sam jeo...od salate uobičajene ne, a najviše ga volem kuvanog ipak ili u kinezima..
Никако да направим чешки купус, онај упржени, карамелизовани. То ми је нешто најбоље, јела и у Б-Пешти и у Прагу.

)))E, to je njihova var. podvarka...jeo sam to...kako praviš?![]()

Crveni mi jasno kako se pravi...kuva se u sirćetu..ne znam da li i beli tako ide...
Jeo, ukusno.
Не кува се него се пржи уз додатак шећера и сирћета. Исто као и карамелизовани лук.
Dodam malo, ali se ne oseti.Dominira slano.Možda da dodaš zericu šećera?
Moja majka i sestre jedu sa šećerom, to je neka mađarska varijanta (ili slovačka, ne znam) koju je moja baba rodom iz Srbobrana oduvek pravila.
Neslađena salata se u njihovoj kući počela praviti kad su se moji venčali - pa za zeta neslatka, a posle i za mene.
Uprkos tome što sam odrasla na slađenoj salati, ne volim ni da je vidim)))
Ok..vredi probati
Не кува се него се пржи уз додатак шећера и сирћета. Исто као и карамелизовани лук.
U moje flekice ne ide sirće.
Пусти сад флекице. Ово је засебно.
И иде мрва сирћета.

To je isto, jedem ga ja i bez flekica.![]()
al nije ni vazno...lako je i brzo se sprema, ja ne stavim secer, a on se lepo uprzi, dodas

Onda samo u količinama grešim.
Salate su im očajne, ili one klasične kisele turšije i sl. (jedu ih preko cele godine) ili pune majoneza, ili im zelena salata pliva u slatkoj vodi.Мађарска кухиња је пребогата укусима, само бих јој пребацио да превише трпају шећер, чак и у салате.
Остало је ОК, док ме слаткиши никада нису занимали било да су мађарски, турски(тек Турадија што тура шећер то је двапут горе од ужаса, ко и они амерички идиоти), српски, немеЦки...
Takva ne postoji. Preporučila bih krempite u Augusztu, ali ne u Pešti nego u Budimu. Ovi na peštanskoj strani su me kao kupca zauvek izgubili.U Esterjhaziju u Pešti, kao ebeno čuvena poslastičarnica, naručili smo 8 vrsta kolača...da probamo, toliko je na glasu...tu smo, hajde jedite usta gladna ( :
Svi ti kolači su isti, bukvalno, isti ukus, razlika je samo u tome da l je glilijaš, od koga vam otpadnu zubi ili ne.. inače ukus, sve isto. Oblik je za kataloge i sve to kako izlgleda, al ukus je važan...
Doduše, ja i za Saher u Beču tvrdim da moje žene prave bolju saher od Sahera![]()

Moguće, ovim ovde nisam oduševljena.ne gresis,fora je u kupusu
Salate su im očajne, ili one klasične kisele turšije i sl. (jedu ih preko cele godine) ili pune majoneza, ili im zelena salata pliva u slatkoj vodi.
Takva ne postoji. Preporučila bih krempite u Augusztu, ali ne u Pešti nego u Budimu. Ovi na peštanskoj strani su me kao kupca zauvek izgubili.![]()
A za Beč i Sacher se slažem. Moja torta je bolja.
Moguće, ovim ovde nisam oduševljena.

Onda nije taj naziv poslastičarnice......al i bumbari tamo čekaju red...na cetralnom je trgu na Vaciju, iza spomenika....ne bih je mašio da idem ponovo, s tim da tamo ne bih sedeo..