Šta ste danas junk pojeli?

"Količina masti u mesu zavisi od uhranjenosti životinje, pola, vrste i regije. U proseku, teletina sadrži do 3% masti, divljač i živinsko belo meso do 4%,
konjsko meso do 5%, crveno meso živine, junetina i prasetina do 10%, govedina do 20%, svinjetina i preko 20% masti. "

http://nadijeti.wordpress.com/2011/10/27/meso-dijetalna-ishrana/
ma ova dive bre nas lozi,lepo sam rekla
ja progutah onaj giros,strasno,sad sam ko zacementirana.u tortilju su mi stavili i pomfrit.valjda u zivotu nisam jela hleb i krompir.ne znam sto mi nisu ubacili i malo pirinca i testenine:roll:

ne lozim majke mi..
to mi je reklo nekoliko dr vaskularaca..
masnoca sa jagnjetine je najgora za krvne sudove..
oni rekli meni, a vi nemojte da mi vreujete ako necete..
ne kazem da nikad ne treba da se jede, nego kometarisemo zasto nesto nije zdravo..
u svakom slucaju jagnjece ili bilo koje drugo cisto meso nije junk ako nije pohovano..
mleveno jeste junk, ne zato sto je to skart meso..uopste ne mora da bude..mozete sami da sameljete najkvalitetniji komad mesa..
nego zato sto se u mleveno za pljeske, banjalucke i dr cevape dodaje jako velika kolicina masti i loja..od prilike dodaje se 30% masnoca na odredjenu kolicinu mesa..
jedino tako je slasno..
al onda zna se - sto je njam, bude najcesce i junk..

Pa i ne mislim zbog kalorija da je junk nego zbog zaprške, tone ulja und mlevenog mesa. Mada ove nisu mnogo masne.

sarme ne moraju uopste da imaju zaprsku..
mleveno meso je dobro jer moze da bude samo mlevena posna junetina..
problem je kad se u sarme doda slaninica i neko suvo meso..

ja sam se skinula sa sladoleda..nemam ga vec dva dana u frizideru..
danas junk - kokice :roll:

zavisi ko kako zaprzava i ja bezim od zaprske ali realno ako se mast stavi umesto zejtina nema tu nista lose..malo aleve i tek malo brasna..meni vise smeta kad puno luka stave u nju ili sargarepe pa bude sladunjavo..to na selu zna da pliva u ulju ali najaca koju sam jeo je bez praseceg mesa samo junetina..i zapece se u rerni sa rebarcima bude suva ko dimljena

Poslednja izmena:
...onu novu Milka jaffu sa malinama..ceeeluuuuuuu....:dash:
...bem ti ja nisam normalna kad u kuci ima nesto slatko ne mogu da se iskontrolisem pa to ti je,
nisam karakter nikakav u zadnjih nedelju dana..:rumenko:
...nesmem na onu temu da privirim....

ubij me ako znam, mislim da je bio samo luk, verovatno i prinac, ali ta scena dok svi jedemo a ona ugleda kesu uz jedno :"jao, ja sam zaboravila da stavim meso u ovo" me proganja godinama :lol:
al pojeli smo ih uredno, mislim ne mozes komsinici da kazes da su joj sarme cudne za vreme rucka

Buahahah nešto mi to neverovatno pa morala je da ih umotava bar 15 minuta :o
Počinjem da verujem da moje telo traži slatkiše. Dok sam samo njih jela em sam imala više energije, em sam imala manje kila, em mi je pritisak bio manji. Malo celulita tu i tamo, doduše. Kako se prebacih na "zdraviju hranu" muku mučim sa težinom. A možda su samo godine :aha:

A tek ona priča o vodi. Je l neko od vas stvarno pije dve litre vode na dan? I zimi?
Kad se ubaci tu i supa i jogurt i mleko i voće i čajevi, valjda svi popijemo toliko, ali same vodurine, pa ne znam da li popijem jednu prosečnu šolju. A kad vežbam npr ne mogu da se iscedim nikako :aha:

Back