Шта сте брљали као возачи почетници?

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.987
https://nova.rs/vesti/hronika/umest...sa-devojkom-sleteo-u-savu-ispod-mosta-na-adi/

"Umesto u rikverc, ubacio je u prvu“: Momak sa devojkom sleteo u Savu ispod mosta na Adi FOTO

"Jutros, oko pola 4, automobil je sleteo u reku, mi smo tu bili i pecali. Srećom, momak je otvorio prozore, pa su i on i devojka isplivali, a automobil je potonuo", ovako očevici opisuju nesvakidašnji slučaj sletanja u reku. Ribari s kojima smo razgovarali kažu da su i momak i devojka mlađi i da je nezgodi prethodilo - neiskustvo vozača.

„Umesto u rikverc, ubacio je u prvu i sleteo u reku, a tek je položio“, kaže očevidac događaja.

Na licu mesta vidi se automobil, krov i dalje viri, jer tu reka nije duboka – nije dublja od metar i po."

Шта сте брљали као возачи почетници?
Можда имате братанце,братанице,сестриће,сестричине,можда сте ујак,стриц,тетка,можда имате ви децу или усвојену децу ~ хоћете ли их упутити на који начин да возе?

Pre 35-40 godina zena sa detetom u kolima podletela pod voz ispod spustene rampe u Bataji. To je bilo jos u staroj SFRJ, pre nego sto su Krajisnici okupirali to sremacko selo. Zena se zaletela kolima da predje preko pruznog prelaza iako je rampa pocela da se spusta ali nije uspela da prodje jer joj je rampa pala preko haube, nastala panika iako je voz nije mogao zakaciti te priskoce neki momci koji su bili tu na okretnici busa 702 (ja sam vec sedeo u busu i gledao to kroz prozor). Podignu oni rampu da izvuce kola ispod nje, no nesrecnica umesto u rikverc ubaci u prvu i opali zestoki gas te poleti napred i paaafff, brzi voz za Suboticu odnese zuti warburg 200m dalje. Nisu preziveli. A ja i danas imam sliku i zvuk metalnog struganja (verovatno od kocenja tog voza) u glavi.

Inace na toj rampi je ne znam koliko ljudi izgubilo zivote, zeleznica je cak pre 0-tak godina okacila video na youtubeu sa kamera na toj rampi kako lome tu rampu, zaobialze polubranike, kamionopm ili autobusom prolaze kroz spustenu rampu itd. Ludilo.

Било је мало теже да се паркирам - да погодим колико треба ући, кад треба исправљати...

Нисам могао да побркам прву и рикверц пошто су били на сасвим другим странама.
А још на курсу вожње сам научио да се код убацивања у рикверц чује посебан звук.

Ja sam položio u SFRJ
Tada nije bilo muvanja
PS: Imam B, C i E kategorije
C i E dobio u JNA
Tačnje, imao sam
Sada samo B jer je lekarski bio mnogo skuplji.

A ako želim mogu opet dobiti C i E
Vozi FAP-a , TAM-110 i 111 (djubre sklono prevrtanju na planinskim terenima)
ZIL-ov radar, i na kraju PRAGU - Odlćna za razvijanje mišiča - volan jedva okrećeš

Poslednja izmena:
Ja sam položio u SFRJ
Tada nije bilo muvanja
PS: Imam B, C i E kategorije
C i E dobio u JNA
Tačnje, imao sam
Sada samo B jer je lekarski bio mnogo skuplji.

A ako želim mogu opet dobiti C i E
Vozi FAP-a , TAM-110 i 111 (djubre sklono prevrtanju na planinskim terenima)
ZIL-ov radar, i na kraju PRAGU - Odlćna za razvijanje mišiča - volan jedva okrećeš
bilo je muvanja i tad. manje, ali je bilo
ne znam zašto pričaš za TAM (110 i 150)vojne kamione da su sranje
za zastavina vizila prva i rikverc na suprotnim stranama ako je starije vozilo rikverc davao karakterističan zvuki kad upadne u brzinu još i ako je korpa pri kraju čuje se ono rrrrrrrtruk još i malo cimne
pravio brljotine naravno kao početnik
najveći blam posle dva tri meseca od polaganja sretoh i povezoh instruktora koji me učio,u priči de si kako si iz dvosmerne uđem u jednosmernu klepi me po potiljku ja ga čudno pogledah tako li sam te učio рече тек na kraju ulice videh znakove sreća niko nije ulazio u ulicu iz pravca smera

Najgluplje je sto sam sa 45 usao na ono kruzno ukljucenje na autoput , pa sam nabio putnike na jednu stranu , bila mnogo ostra krivina za 45 ....nije se auto podigao ali mu falilo jedno 10 20 kg...ili 30kg na moju stranu..

Drugo na listi je sto sam za malo zgazio policajca na obuci , prelazi pa se vraca, ja mu ostavio 2m da ga zaobidjem, ali on naglo ubrzao ne gledajuci...instruktor beo kao krec...

Back