The_Night_Hawk
Cloud surfer
- Poruka
- 74.713
Много сам читао.Pogledajte prilog 1623730
Bajke i knjige za decu mnogima od nas ostaju u sećanju. Sa njima smo odrastali, polazili u školu, razgovarali i kao tinejdžeri voleli knjige iz edicije "Plava ptica"...
Tako se od "Snežane i sedam patuljaka", preko "Mačka u čizmama", ruskih, nemačkih, norveških bajki, preko Bukovskog i MirJam stizalo do slavnih književnika-klasika svetske književnosti.
Ali, Dostojevskog i Tolstoja mnogi su zavoleli tek kasnije, kada su odrasli. Te lektire su bile "teške".
Sećam se da su mi roditelji kupovali mnogo slikovnica, ali sam najviše volela "Mačka u čizmama". Sa šest godina sam postala "drug član "jedne biblioteke. U mojoj kući su se redovno kupovali "Politikin Zabavnik" i "Mikijev zabavnik".
Sećam se edicije za decu u kojoj su se našle ruske, nemačke, norveške i bajke drugih zemalja.
Zatim sam, kao tinejdžerka čitala "Decu sa koldovora Zoo", neke knjige Bukovskog, MirJam.. Od klasika i dan danas volim Zolu i Tolstoja.
Šta ste čitali kao deca? Da li ste čitali bajke, stripove, "Mikijev zabavnik" i "Mikijev almanah"?
Vratimo se, za trenutak, u neka lepa, stara vremena, i podsetimo se nekih knjiga za decu.
Foto: Vulkani rs
Преозбиљно чак за мој узраст понекад.
Волео сам као дете много едицију "Ластавица"...
после су дошли руски и француски класици...
Треба много времена да се сетим...
превише је тога било.