Sta se to sa Srbima desava ?

I voliš da deliš lekcije i pametuješ:aha:
To što nisam živeo drugde ne znači da nemam informacija kako je tamo,bilo preko ljudi koji su tamo živeli,žive,bilo pročitanog.Tako da.Džaba ti poso:bye:

Jedno su informacije drugo je nešto proći na svojoj koži...i jako je glupo nešto zasnivati na rekla-kazala...
Ne volim da delim lekcije...samo ne shvatam takve ljude...
:bye::bye:

Postavljač teme je u pravu, očigledno. Goxy, ne možeš da tražiš uzrok sunovrata isključivo u devedesetim. Izgubljeno vreme, izgubljen ekonomski napredak (a gde postoji ekonomsko blagostanje, nacionalističkim tripovima nema mesta), poginuli u besmislenim ratovima, hiperinflacija, beda i sirotinja-to da, ali onaj pravi uzrok je u mentalitetu.
U onoj poznatoj rečenici o svakom Srbinu "fudbalskom treneru" i "da komšiji crkne krava" se krije mnogo tužnih istina, a uzroke tome treba tražiti i unutra i spolja. Naš narod je izrazito sujetan, izrazito nenaklonjen uspehu, obožava da živi u mitovima, bajkama i zabludama, ne poseduje sposobnost prilagođavanja promenama, ne uči na greškama...ali, kako reče kolumnista jednog našeg stručnog časopisa (na forumu tog časopisa, pa neću da postavljam link): naš užasni narod nije kriv što je užasan. Ratovi jedan za drugim, okupacije ove i one, omalovažavanja, poniženja, velika izgibenija, učinili su naš narod rigidnim, zatvorenim za promene, sklonom korupciji, podvalama i prevarama. Nekad nismo bili takvi, bili smo poznati po gostoprimstvu, časti, poštenju, a vidite kakvi smo sad. Situacija je vrlo teška, a rešenje nije na vidiku.

da
moji nisu odrasli u Srbiji, ali su Srbi i kada smo ovde došli zbog rata trebalo nam je dosta da se prilagodimo

ja i dan danas ne mogu da se načudim osobinama Srba iz Srbije, moje vaspitanje je totalno drukčije (ne kažem da je sjajno) ali da, ljudi su vrlo nekulturni, lenji i nevaspitani ovde. to je moje viđenje do sad...

Naravno, ali taj pad morala se uglavnom ogleda u porastu nasilje raznih vrsta.A ne u ogovaranjima, u smicalicama....Ako je negde bilo krvavo to je onda Bosna...pa su ljudi drugačiji, a Srbija nije primirisala ratu i priča o tim famoznim devedesetima non-stop.Druge zemlje Balkana nisu imale devedesete?
Ovde je takav mentalitet vekovima....a na kraju krajeva....kičma je ovom narodu lomljena toliko puta, tako da je apsurno očekivati da je ima uopšte...Mnogo je mekan i blag.Ovde je normalno da ti neko opsuje majku, dete, ubije tvog psa.Zbog toga bi te u Bosni ili Hrvatskoj neko ubio.Ovo je narod koji nikoga ne voli...ali ajde što nikoga ne voli nego što ne voli i ne poštuje sebe.Hrvati imaju jasan stav.."Mi mrzimo Srbe, ali volimo sebe."Ovde toga nema.Ovde reči uopšte nemaju nikakvo značenje.Svađamo se u jednom trenutku, a u drugom pijemo piće jedni sa drugima...ne znam....mi smo imali dosta problema da se adaptiramo....i mogu reći da nismo baš najbolje uspeli.
E sad ne znam kako je na drugim forumima, ali ovaj se slabo kontroliše...tako da i to doprinosi stanju kakvo jeste.Budala imaš svuda...
Dolaze deca koja iz zezanje provociraju, bez ikakvih loših namera....samo ubijaju dosadu.

Tema me ne intersuje posebno, jer je to rupa bez dna vrlo nezdrava... iznositi mishljenje o ovakvim stvarima

Ali moram da kazem, da sam se od srca nasmejala prochitanom tekstu, onako od srca cinichno i frustrirano i samo mogu da odmahnem glavom i kazem...ima li josh karata za Mars

Da li je za stanje ikakve nacije dobar izbor ,,Mrzim ljubicaste, a volim sebe ?''oh to tako lechi od frustracija...ili bi za pochetak bolje bilo razmisliti i dovoljno samo manje malo mrziti sebe i jedni druge i manje malo iznositi sopstveni prljav vesh pred auditorijum koji u tome uziva , jer su tudje prljave gace veshto sakrivene u vekovima izradjene forme laznog predstavljanja za javnost...ako je laz i veshto ponashanje dovoljno da se chitava okolina zaseni, da su negde ljudi super i ekstra...onda zbogom pameti naivchine, drpajmo se medjusobno, kad za bolje i nismo

Smekerski duh, fore, finte i fazoni...je samo shou za javnost...kultura je rekla zbogom davno svuda...sve drugo je prazna pricha...

a umirem od smeha...samo na primer da bi te neko ubio u zemlji koja je rodonachelnik rechenice ,,majku ti j...'', ,,je bo majku" itd, shto ti dodje uzrechica kao taphsanje po ramenu...ej, smehh, SMEEEEEEEEHHH !!! :D

I daa...na ovaj forum dolaze svi ,,od svuda"....a za neke druge forume, tamo negde ne bih bila sigurna da imash mogucnost i registracije...shto je izgleda lepo da se mirna jednolichna voda samohvalisanja odrzi forever

Poslednja izmena:
Ја ћу да ти кажем зашто Хрвати мрзе Србе,а и још неки од народа.Зато јер се Срби к****.А такве људе нитко не воли.Јел би се ти дружио-ла са особом која се к****,ја боме не би.Такви што даље од мене.То је једноставно иритирајуће.

Poslednja izmena:
Има,ал остављам те да мислиш своје.Наиме јасно ми је да си љубитељ генерализације.Међутим управо је то окидач.Ти сигурно обожаваш такве особе и радо си у њиховом друштву.

Tema me ne intersuje posebno, jer je to rupa bez dna vrlo nezdrava... iznositi mishljenje o ovakvim stvarima

Ali moram da kazem, da sam se od srca nasmejala prochitanom tekstu, onako od srca cinichno i frustrirano i samo mogu da odmahnem glavom i kazem...ima li josh karata za Mars

Da li je za stanje ikakve nacije dobar izbor ,,Mrzim ljubicaste, a volim sebe ?''oh to tako lechi od frustracija...ili bi za pochetak bolje bilo razmisliti i dovoljno samo manje malo mrziti sebe i jedni druge i manje malo iznositi sopstveni prljav vesh pred auditorijum koji u tome uziva , jer su tudje prljave gace veshto sakrivene u vekovima izradjene forme laznog predstavljanja za javnost...ako je laz i veshto ponashanje dovoljno da se chitava okolina zaseni, da su negde ljudi super i ekstra...onda zbogom pameti naivchine, drpajmo se medjusobno, kad za bolje i nismo

Smekerski duh, fore, finte i fazoni...je samo shou za javnost...kultura je rekla zbogom davno svuda...sve drugo je prazna pricha...

a umirem od smeha...samo na primer da bi te neko ubio u zemlji koja je rodonachelnik rechenice ,,majku ti j...'', ,,je bo majku" itd, shto ti dodje uzrechica kao taphsanje po ramenu...ej, smehh, SMEEEEEEEEHHH !!! :D

I daa...na ovaj forum dolaze svi ,,od svuda"....a za neke druge forume, tamo negde ne bih bila sigurna da imash mogucnost i registracije...shto je izgleda lepo da se mirna jednolichna voda samohvalisanja odrzi forever

Eh...još da si pročitala text...a tek ukapirala....

Back