Šta se može uraditi u borbi protiv autokratije?

Možemo da uzvratimo .Treba da zapamtimo da mi imamo moć.
Autokrate ne žerle protivljenje,zato protestujte.
Žele da zaboravimo daleko važnije od toga što imamo moć mi imamo jedni druge.
Zasto kada slome demokratiju,kada slome sistem,socijalnog osiguranja kada srežu subvencije,za hranu i zdravstvo, obavezno gradite i održavajte
veze sa komšijama, potrudite se da jedni drugima pomažete.
I ne zaboravite da govorite o stanju u zemlji, ne dozvolite da propaganda pobedi jer autokrate stalno lažu.Lagaće vas toliko često da vam počne ličiti na istinu.

Mi jednom kažemo šta je stvarno stanje. A kada nas niko ne podrži mi onda prestanemo.Moramo da nastavimo da govorimo istinu ne samo da im se suprostavimo već da sebe podsetimo kako imamo pravo na istimu.

Moramo verovati da sloboda okupljanja nije samo puki odlazak na proteste,
To je mogućnost da budemo prijatelji sa ljudima koji su drugačiji od nas.I moramo prestati da verujemo da smo u problemu i borbi sami.

Za autokratu je najveći uspeh ako uspe da nas osami jedne od drugih.Zato nas ubedjuju da vi i ja nemamo zajednički cilj što je naoko logično jer sa nama
nepoznatim ljudima nemamo poznanstvo i iskustva.Kada se držimo svoje istine , kada zaista verujemo u sebe i svoj narod , kada verujemo u demokratiju kao nešto što mora da donese rezultate tada pčočinjemo da uzvraćamo udarac.

I tada oni gube Jer jedino mogu pobediti ako smo mi apatični ili u strahu da delamo.

Ništa, autokratija svuda pobeđuje, to je model 21. veka
https://www.021.rs/story/Info/Regio...odsto-populacije-zivi-u-takvim-sistemima.html
Trenutno čak 71 odsto svetske populacije živi pod autokratskim režimima. U odnosu na podatke od pre jedne decenije, kada je 48 odsto svetske populacije živelo u nedemokratskim uslovima, ovo je ozbiljan porast globalnih nesloboda, naglašava jedan od kreatora istraživanja, profesor Stafan Lindberg.

Аутократију ће Госн. Александар Кавчић ће примерено среди да она више неће постоји.
Сад,можда вИ ЊЕМУ НЕ ВЕРУЈЕТЕ јер он звучи онако млако,питомо..Није тако РЕЧИТ,ГЛАСАН..као ови наши Удбаши у претходним Периодима,али Госн. Кавчић се доказао својим ДЕЛИМА:

https://www.youtube.com/watch?v=7tV-5zduH-M

Možemo da uzvratimo .Treba da zapamtimo da mi imamo moć.
Autokrate ne žerle protivljenje,zato protestujte.
Žele da zaboravimo daleko važnije od toga što imamo moć mi imamo jedni druge.
Zasto kada slome demokratiju,kada slome sistem,socijalnog osiguranja kada srežu subvencije,za hranu i zdravstvo, obavezno gradite i održavajte
veze sa komšijama, potrudite se da jedni drugima pomažete.
I ne zaboravite da govorite o stanju u zemlji, ne dozvolite da propaganda pobedi jer autokrate stalno lažu.Lagaće vas toliko često da vam počne ličiti na istinu.

Mi jednom kažemo šta je stvarno stanje. A kada nas niko ne podrži mi onda prestanemo.Moramo da nastavimo da govorimo istinu ne samo da im se suprostavimo već da sebe podsetimo kako imamo pravo na istimu.

Moramo verovati da sloboda okupljanja nije samo puki odlazak na proteste,
To je mogućnost da budemo prijatelji sa ljudima koji su drugačiji od nas.I moramo prestati da verujemo da smo u problemu i borbi sami.

Za autokratu je najveći uspeh ako uspe da nas osami jedne od drugih.Zato nas ubedjuju da vi i ja nemamo zajednički cilj što je naoko logično jer sa nama
nepoznatim ljudima nemamo poznanstvo i iskustva.Kada se držimo svoje istine , kada zaista verujemo u sebe i svoj narod , kada verujemo u demokratiju kao nešto što mora da donese rezultate tada pčočinjemo da uzvraćamo udarac.

I tada oni gube Jer jedino mogu pobediti ako smo mi apatični ili u strahu da delamo.
Tesko da u USA gde autokratija vlada vec 60 i vise godina da moze nesto da se promeni...

Аутократе ..као и сви криминалци ..успешно се удружују

На рачун глобалне популације састанче ..праве оне ове групе...савезе

Стварају привид благостања и обиља... Воде ратове даби показали 'како може да буде '..само ако их се не слуша.

Темељ аутократија је војска .

Наоружана група ..која уз данашњу 'продуктивност' масовнога и поједничнога елиминисања

како свих народа тако и таргетирано појединки/јединаца улива подпуно разумљив страх

Војска одавно више не служи за заштиту заједнице од природних непријатеља ни одбране од других група људи

већ 'пастирски' 'чува' 'сопствени народ'

Угаони камени темењци су медији религија законодавство...

Уредници ,поглавари ,врховни суд ..који 'појашњују' зашто та пирамида 'моћи' је корисна и за оне на 'нижим спратовима'

'Нижим спратовима' се 'указује' како је једининачин опстанка и прогреса креирање 'неких испод' јер 'нема довољно за све'

Техника..технологија..економија мећутимјасно показују подпуно супротно

Свега има стварно довољно ..када би сва средства уложена у благостање војске медија вере судства ...била усмерена на ...

здравство школство ....

Зато и аутократе широм света таргетирају као основну опасност науку здравство школство

и нуде привилегије медијима религији судовима.

како изаћи из 'врзинога кола'

Па онако како се и ушло.

Користити медије религију судове..и војску ....за развлашћивање аутократакоје 'милосрдно и милостиво

'дају' подобнима...

јер аутократе не би имале шта коме 'дати'..да нису прво узели и ускратили

Аутократе су у историји света само стварале рат и разлике

Poslednja izmena od moderatora:
Mogu da se blokiraju raskrnice sa 30 ljudi i da se tako nervira narod, koji će posle za inat da glasa za autokratu, a nije imao to u planu.
Mogao bi da se blokira i forum, pa ce cak i forumasi botovi da glasaju za autokratu jer ih je plenum ostavio bez hleba :D

Има још једно решење.

Пронађете оне које/ји би да финасирају Ваше погледе на форум и творите НОВИ форум

Зар то није оно шта саветујете да 5 000 000 у Србији уради ?

Mogu da se blokiraju raskrnice sa 30 ljudi i da se tako nervira narod, koji će posle za inat da glasa za autokratu, a nije imao to u planu.
Може да се и за 30 Евра,паковање Брашна и 2 литра Зејтина купује капиларни Глас, па кад на МИТО освојиш Изборе и поставиш ГМАЗА за Руководећег...онда мош затвараш Реке у Цеви,трујеш животну Околину до миле Воље док Кум Никола Петровић своја улагана Средства не поврати 1500 ПУТА НА светској Берзи Струје.

Tom narodu kome je dobro u ovakvom sistemu ne treba postavljati ovakva pitanja. Nikada neću razumeti vas razmažene Beograđane koji ne umete da ubacite u rikverc i/ili idete paralelnom ulicom koja nije blokirana..

Narod se ne nervira. Taj vaš iznervirani narod niko nikad nije video da se buni protiv blokada.
Doduše, vi svašta računate u narod... Naročito one nabildovane, ošišane, istetovirane... :D

САД су типичан пример аутократије.Један човек је и шеф државе и председник владе, именује и смењује министре(секретаре) без учешћа парламента, Конгрес не може изгласати неповерење влади(администрацији) .Уз то, председник има право вета на сваки закон, а имајући у виду да је Конгрес увек подељен између 2 партије и да никада једна партија нема 2/3 већину, председнички вето је практично блокирање закона.Такође, председник именује судије.

Back