Šta se događa u Nepalu; izveštaj iz prve ruke

Vuksi, zanimljivo je ovo.
Trebalo bi otvoriti temu u kojoj se uspoređuju filozofi koje uzgaja Zagreb, VS. filozofa koji predstavljaju Beograd.
Koji od ta dva fakulteta je veći rasadnik petokolonaštva.
Osobno se nadam da je to FFZG.
Daleko od toga da Srbima ne želim uništenje, ali mi je nekako za nijansu slađe uništenje Hrvata.

...

EDIT

Nego, kada malo bolje razmislim, jednako bi me veselilo jedno i drugo.
Trebalo bi viditi koliko je tih palikuća razvozalo za Glovo u Hrvatskoj :think:

20250911_200101.jpg

Nepal dobio prelaznu vladu i novu premijerku​

Beta-AFPdanas 22:14
Sušila Karki, premijerka u prelaznoj vladi Nepala
Foto: AP Photo / Sujan Gurung

Bivša predsednica Vrhovnog suda Nepala, Sušila Karki (73), postala je danas premijerka u prelaznoj vladi zaduženoj da obezbedi prelazni period do izbora zakazanih za mart 2026. godine posle smrtonosnih nereda ove nedelje.

Prva žena na toj funkciji u Nepalu, bivša najviša sudija u zemlji, večeras je položila zakletvu pred predsednikom Ramčandrom Paudelom.

Čim je Sušila Karki stupila na dužnost, šef države je, na njenu preporuku, naložio raspuštanje parlamenta i odredio datum parlamentarnih izbora za 5. mart 2026. godine.

Raspuštanje parlamenta bilo je u prvom planu zahteva mladih demonstranata koji su predvodili proteste.

U nemirima u Nepalu poginulo je više od 50 osoba, među kojima 21 demonstrant i tri policajca.

Desetine hiljada demonstranata izašlo je početkom nedelje na ulice glavnog grada zbog odluke vlasti da blokiraju većinu platformi društvenih medija, uključujući Fejsbuk, X i Jutjub, pod izgovorom da se te kompanije nisu registrovale u Nepalu i podvrgle državnom nadzoru.

Vojska je povratila kontrolu nad glavnim gradom. Naoružani vojnici, u pratnji oklopnih vozila i tenkova, nastavili su danas da patroliraju pustim ulicama Katmandua.

Nepal je dupe jer imaju problema ali ne verujem da se Nepalci raduju tragedijama kao jedan deo Srba što se raduje,verujući da će to pomoći njihovim favoritima da se dokopaju vlasti.
VIdis u pravu si.
Jedan deo Srba se raduje tragediji.... raduje se Vucicu i podrzava SNS koji je prodao i razorio Srbiju gore od bilo kog pozara, zemljotresa, epidemije ili cunamija. Zajedno.

VIdis u pravu si.
Jedan deo Srba se raduje tragediji.... raduje se Vucicu i podrzava SNS koji je prodao i razorio Srbiju gore od bilo kog pozara, zemljotresa, epidemije ili cunamija. Zajedno.
Svako ima pravo na svoje utiske.Standardna priča opozicije uvek i svuda jeste da je vlast odnosnu zemlju dovela od ivice propasti.
Kad sam napisao da se jedan broj Srba raduje tragedijama verujući da su tragedija prečica za osvajanje vlasti,mislio sam na one koje se raduju tragedijama kao što su Ribnikar,Dubona,Nadstrešenica.Ne verujem ni da u čemrnom Nepalu postoje takvi monstrumi sem pojedinaca.

Nepal je dupe jer imaju problema ali ne verujem da se Nepalci raduju tragedijama kao jedan deo Srba što se raduje,verujući da će to pomoći njihovim favoritima da se dokopaju vlasti.
zavlacis, ali reci, ko je onda izvrsio diverziju na nadstresnici:
  1. onaj ko bi da se dokopa vlasti, ko zna ko, i ko zna kad
  2. rezim koji vec zavodi diktaturu u rudarskoj koloniji
i o kojim favoritima pricas, studenti, mladi jos nemaju listu. a u nepalu izbori zakazani za mart, sta treba, opet da se biraju lopingeri koji zemlju zavise u crno?

Kad sam napisao da se jedan broj Srba raduje tragedijama verujući da su tragedija prečica za osvajanje vlasti
bolest mentalna, ali opet imamo refleksiju, jer ko treba da ponese odgovornost ako ne onaj na vlasti? ali ne, vi birate da kazete da se radi o diverziji, brnabic, pa izvolite recite, ko je izvrsio diverziju, MI ili VI? mi kazemo onaj koji je radio nadstresnicu, ko se penjao na nju, a to ste VI, samo ste vi mogli da izvrsite diverziju, i zato aljek rece da samo ona NIJE RADJENA, da sakrije diverziju

zavlacis, ali reci, ko je onda izvrsio diverziju na nadstresnici:
  1. onaj ko bi da se dokopa vlasti, ko zna ko, i ko zna kad
  2. rezim koji vec zavodi diktaturu u rudarskoj koloniji
i o kojim favoritima pricas, studenti, mladi jos nemaju listu. a u nepalu izbori zakazani za mart, sta treba, opet da se biraju lopingeri koji zemlju zavise u crno?
"Diverziju" je izvršila korozija.Isto kao na jednoj zgradi u Floridi kad je ubijeno 98 ljudi.

The building collapse you're likely asking about is the Champlain Towers South collapse in Surfside, Florida, on June 24, 2021, which killed 98 people. While the exact cause is complex and still under investigation by the National Institute of Standards and Technology (NIST), preliminary findings suggest the failure likely began in the pool deck's slab-column connection due to long-term degradation of the concrete and corrosion of reinforcing steel. The 98 people refers to the number of deaths resulting from the event.

bolest mentalna, ali opet imamo refleksiju, jer ko treba da ponese odgovornost ako ne onaj na vlasti? ali ne, vi birate da kazete da se radi o diverziji, brnabic, pa izvolite recite, ko je izvrsio diverziju, MI ili VI? mi kazemo onaj koji je bradio nadstresnicu, ko se penjao na nju, a to ste VI, samo ste vi mogli da iuzvrsite diverziju, i zato aljek rece da samo ona NIJE RADJENA
To treba da pitaš Brnabićevu.

....isto kao sto bi jos juce raspisao izbore da moze da pobedi......
kupuje vreme, misli do kraja 2026
Odgovornost je nepoznat pojam za naprednjake
sabotirana istraga jtok, da se ne otkrije ne samo 115 miliona ko je ukrao, nego visestruko vise
https://srbin.info/udarna-grupa-za-...anja-panika-u-vrhu-vlasti/?lang=lat#gsc.tab=0
Подсетимо, директор полиције Драган Васиљевић је 4. септембра писмено обавестио Тужилаштво за организовани криминал да повлачи сагласност за 17 припадника полиције, чланова Ударне групе уз образложење да је наводно усвојена нова систематизација радних места.

Адвокат Нинић о расформирању Ударне групе ЈТОК-а и ...

https://srbin.info/advokat-ninic-o-rasformiranju-udarne-grupe-jtok-a-i-istrazi-za-nadstresnicu/

Back