I SAMOSTALNA/PRODAJNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
UMETNICE ALEKSANDRE ENI DURAKOVIĆ
SUBOTA, 10. DECEMBAR 2011. GODINE - 19 ČASOVA
GALERIJA KULTURNOG CENTRA "EVERGREEN" KRALJEVO
TEMA: PORTRET
Prva samostalna izložba mlade umetnice Aleksandre Eni Duraković, pod nazivom "DAJTE MI SVETLA, DAJTE MI MRAKA", održaće se u subotu 10. decembra u 19 časova, u galeriji novootvorenog Kulturnog centra "Evergreen" u Kraljevu.
Aleksandra Eni Duraković je rođena 31.12.1990. godine u Kraljevu. Završila je srednju Umetničku školu u Kraljevu, smer tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.
Fotografijom se bavi od kad zna za sebe, a portret je tema kojoj je najviše posvećena. Članica je Foto kino kluba Kraljevo i redovno izlaže radove u saradnji sa svojim matičnim klubom, kao i sa mnogobrojnim omladinskim organizacijama i Udruženjima građana u Kraljevu i okolini.
Pored fotografije se bavi slikanjem, crtanjem i izradom unikatnog nakita. Polaznica je raznih kurseva i radionica vezanih za fotografiju, film, žurnalistiku, a takođe je bila i volonter mnogobrojnih aktivnosti koje su za cilj imale širenje pozitivnog razmišljanja, edukovanje građana i građanki na razne aktuelne lokalne i svetske teme...
Dobitnica je nagrade konkursa „Ne protiv moje volje! Ne trgovini ljudima!“ u novembru 2010. godine, koja je imala za cilj podizanje svesti ljudi, posebno mladih, o ekspanziji ovog problema u svetu, ali i kod nas.
DOĐITE DA SVOJIM PRISUSTVOM PODRŽITE OVU MLADU AUTORKU.