Šta se dešava u KVu ovih dana...

SUBOTA 10.04.2010. - rock club 'BOUNTY' (18-19h)

JEDNOSATNA PROJEKCIJA KRATKIH VIDEO RADOVA MLADIH I NEAFIRMISANIH MEĐUNARODNIH UMETNIKA

URBAN JEALOUSY – 1. MEĐUNARODNO PUTUJUĆE TEHERANSKO BIJENALE
SPECIJALNA PROJEKCIJA IZBORA VIDEO RADOVA SA IZLOŽBE

Putujuća izložba „Urban Jealousy“ je započela svoj put u Istanbulu aprila 2008. godine, izložbom u Hafriyat Karakoy galeriji na zamisao umetnika i kustosa Amiralija Hasemija (Iran) i Serhata Koksala (Turska). Posle toga, novembra iste godine, našla se u Berlinu, sa izložbom u NewYorck Bethanien gde je prerasla u višednevnu multimedijalnu umetničku manifestaciju. Poslednju stanicu je imala u aprilu 2009, u Beogradu i Pančevu, izložbom u Magacinu MKM i nedelju dana koncerata, projekcija, predavanja i različitih umetničkih događaja na više lokacija u ova dva grada.

Naslov ovog bijenala nosi igra reči. Jealousie ili žaluzina, francuski izgovor daje englesku reč „jealousy“, u prevodu ljubomora, je zaklon za prozor kroz koji se gleda ali se ne može biti viđen.
Paravan iza kog se posmatra svet ali bez mogućnosti da se aktivno učestvuje u njemu je realnost iranskog umetnika koji ostaje uskraćen mogućnosti komunikacije sa ostatkom sveta – zatvoren iza sopstvene žaluzine, rigidnog etničkog okruženja, u okviru izuzetno krutog političkog sistema. Ideja paravana je temelj ove međunarodne izložbe koji povezuje najrazličitije društvene i individualne situacije koje se mogu prepoznati iza ove metafore.

Za razliku od tipičnog bijenala koje se javlja na svake dve godine, ovo će trajati dve čitave godine sa stalnim aktivnostima posvećenim promovisanju savremene kulturne scene Irana i šire kao i istraživanju načina povezivanja koncepta bijenala sa domaćom sredinom. Putujuće teheransko bijenale je niskobudžetna i skoro bezbudžetna samoorganizovana grupa umetnika koja se oslanja prvenstveno na lokalne entuzijaste koji dobrovoljno pomažu realizaciji manifestacije u mestu gde gostuje.

*************************************************************************************
U Kraljevu je planirana jednosatna projekcija selekcije oko petnaest kratkih filmova, video radova i animacija uglavnom mladih i neafirmisanih međunarodnih umetnika koji na svoj način i iz sopstvenog ugla daju uvid u to kako je biti iza „žaluzine“, a gošća koja će nas uputiti u kompletnu priču o putujućem teheranskom bijenalu je: Isidora Krstić iz Beograda.

**************************************************************************************

Organizatori:
Udruženje „KREATIVNA RADIONICA“ - Kraljevo
ROCK CLUB «BOUNTY» - Kraljevo

Evo malo vise informacija o tome...bice jednosatna projekcija tih filmova a zatim ce biti neka mala projekcijica dodatno...

Aco to ti je ex Kristijan,ulaz je tamo uvek dz :)

2d7cvwl.jpg

2. jun 2010. - Dom Drustvenih - 20h

HARD ROCK SESSION

Odrzava se vec 5. put po redu...ove godine malo kasni sa pocetkom, ali je bitno da se tradicija nastavlja.

Ja znam ko bi trebalo da nastupa, ali posto je termin od 9. pomeren za 2. jun, moracu da prvo proverim da li sve ostaje isto, pa cu vam onda napisati izvodjace. Mogla bih sad da lajem ovde i pljujem ove iz Opstine (jer su kao i uvek morali nesto da uskrate kada su ovakve ili sl. organizacije u pitanju), ali necu...bicu fina...

Dodjite 2.6. posle 20h do DD da se zezamo...

ULAZ BESPLATAN!!!
;)

Kulturni centar Ribnica iz Kraljeva raspisala je konkurs fotografije vezane za ekologiju Kraljeva koji traje do kraja ovog meseca.

Konkurs ima za cilj da probudi svest kod nadležnih funkcionera i ustanova koje su zadužene za (ne)čistoću grada da bi na osnovu prispelih fotografija Kraljevačke "ekologije" uradili nešto po pitanju svojih obaveza.

Za konkurs je potrebno uraditi 1 do maksimalno 4 fotografije, veličine 13x18, na kojoj ćete zabeležiti "ekologiju" našeg grada i na poleđini fotografije napisati svoje ime i prezime i tačnu lokaciju gde je fotografija zabeležena. Fotografiju/e odneti u Kulturni centar Ribnica.

Uključite se u ovaj projekat, svakome od nas će značiti...nadam se :)

Za Ritam Nereda bih isla bilo gde! Na ove cu sa Eni otici ispred da ismejavamo one koji ce dati 500 din. za njihova 2 sata, a nece posetiti mnogo kvalitetnije dogadjaje za dz!
:confused:
Bitno je biti vidjen!

Ako ste protiv tog koncerta/benda, budite protiv, ali ismevati one koji Partibrejkerse slušaju nije na mestu. Ako bude kao što to obično biva u našem gradu i opet niko ne izađe na koncert, možemo biti sigurni da će nas izvođači i ove godine zaobilaziti..

Ako ste protiv tog koncerta/benda, budite protiv, ali ismevati one koji Partibrejkerse slušaju nije na mestu. Ako bude kao što to obično biva u našem gradu i opet niko ne izađe na koncert, možemo biti sigurni da će nas izvođači i ove godine zaobilaziti..

Dragi Nidžo, ne žesti se bez razloga...ovo je zezancija...ako koga znaš, znaš mene i Sašku veoma dobro i ne trči pred rudu...a s' druge strane: žao mi je što omladina i Kraljevčani uopšte, nisu u toj meri zainteresovani i za neke manje komercijalne stvari.
;)

Hihi, relaaaax bre :)
Nisam se uopšte žestio, samo mi je malkice žao što je recimo Leb i Sol svirao u Požegi a u Kraljevo recimo nije ni privirio.. A da Cane i njegov bend znaju da naprave dobro zezanje, znaju. A i vozi mi se bre bajs ali ne mogu da stignem, treba mi neki manje zahtevan hobi :P

Pa bi mi sad bile krive ako nam niko više ne dođe...baš me zanima gde si ti i tebi slični na ostalim događajima kojih ima po gradu, a pri tom ne mislim na kafanske događaje? Hobi sam ti predložila da nađeš da ne bi izmišljao nečeg čega nema :D mogu da ti predložim hobi kojim se i ja bavim, a znam da i sam voliš to.

Kukičanje? Obožavam :P
Ma atendovao bih ja eventove (pravim se englez) nego nemam kad ni sa devojčicom da vidim se :(
Sutra odoh u Čačak bajsom da spojim hobi i obaveze.

I ne bi vas krivio niko, vi se čak i trudite da organizujete nešto i da nekoga dovedete. Eto Saška će napraviti gitarijadu u našem lepom gradu, planira to još od 2008. godine :P

Back