Šta se dešava sa ruskom vojskom u Ukrajini?

Ukrajinske informacije su sve vreme rata daleko verodnostojnije...Postenije izvestaaju toliko da to ne moze ni da se poredi....
od pocetka sam pratio obe strane, i apsolutno se ne slazem. Posle mi se smucičo da pratim Ukrajinsku propagandu, vidi se ta engleska skola propagande. A znas kako se kaze ko jednom slaze, vise mu se ne veruje. A oni ne da lazu, posebno Ukrajknsko ministarstvo odbrane.
I pri tom ako pratis u Ukrajinske medije tacno vidis zlobu i mrznju u izvestavanju, sto je neprofesionalno.
A najvise sam pratio nautralne izvore, i nisam prime primetio da su Rusi ista pogresno rekli, sve otvoreno, a i koga da lazu? Kome da sire propagandu?
Znaju da rat ne mogu izgubiti, izvestavaju kako jeste, boli ih uvo sta bilo ko drugi misli.
Ukrajinci sa druve strane imaju mnogo razloga da lazu i sire agendu.

Рекао неки немачки Генерал,каже-У директној Конфронтацији са Русијом,ми би капитулирали за Месец дана-.
Поштено..
Pa ko misli da ce Rusi sa bilo kim drugim voditi rat kao u Ukrajini, se grdno vara, Ukrajinu gledaju kao svoje, Ukrjainske civile kao svoj narod, i kao trece, treba to sve obnoviti posle, izgraditi nanovo.
U konfrontaciji sa nilo kim drugim sve bi bilo mnogo surovije

od pocetka sam pratio obe strane, i apsolutno se ne slazem. Posle mi se smucičo da pratim Ukrajinsku propagandu, vidi se ta engleska skola propagande. A znas kako se kaze ko jednom slaze, vise mu se ne veruje. A oni ne da lazu, posebno Ukrajknsko ministarstvo odbrane.
I pri tom ako pratis u Ukrajinske medije tacno vidis zlobu i mrznju u izvestavanju, sto je neprofesionalno.
A najvise sam pratio nautralne izvore, i nisam prime primetio da su Rusi ista pogresno rekli, sve otvoreno, a i koga da lazu? Kome da sire propagandu?
Znaju da rat ne mogu izgubiti, izvestavaju kako jeste, boli ih uvo sta bilo ko drugi misli.
Najveca organizovana banda medij je kod nas, mnogo su objektivniji i bbc i snn i dw da ne nabrajam dalje...Zamisli uporediti uopste ove nase lazove sa njima... A sto se tice ruskih i ukrajnskih, rusi i mi smo iz iste skole, sluzba sve tu drzi, dok kod ukrajnaca itekako ima onih koji su van ikakve kontrole bez problema...Ukrajinci mnogo realnije izvestavaju o ratu koji se desava u njihovom dvoristu, od Rusa koji imaju za cilj da informacijam lazu svoje stanovnistvo na hiljadama kilometara daleko od rata....Jednostavno si subjektivan i to nikada neces shvatiti...Kao sto nama subjektivnost krivi Ukrajince za to sto nas ne vole, potpuno prenabregavajuci cinjencu da smo ih od pocetka rata odredili kao naciste i navojali da budu pokoreni....Mi kod sebe to ne primecujemo vec samo lazni licemerni stav drzavne vrhuske kako eto podrzavamo celovitost Ukrajine...Kakvo licemerje...

Ruski zulum u Ukrajini se vise snositi ne moze.Vrijeme je da krene NATO i obere ljesnike.
Koj ce racku Ukrajina Natou? Imaju plodnu zemlju?Taman posla,da padnu cene na Zapadu,ionako imaju viska. Rude svega ima i u Australiji,Kanadi,Usa... ideja je bila da tamo posalju Albance,Hrvate,Bugare,Rumunu ali ni oni se ne pecaju.
Bio bi to rat tezak,mozda bi pobedili ali mozda i izgubili,videl ste Kinu,S.Koreju,Indiju,Brazil .
To je problem sa ratom ,neizvesno ko bi pobedio.

Koj ce racku Ukrajina Natou? Imaju plodnu zemlju?Taman posla,da padnu cene na Zapadu,ionako imaju viska. Rude svega ima i u Australiji,Kanadi,Usa... ideja je bila da tamo posalju Albance,Hrvate,Bugare,Rumunu ali ni oni se ne pecaju.
Bio bi to rat tezak,mozda bi pobedili ali mozda i izgubili,videl ste Kinu,S.Koreju,Indiju,Brazil .
Jes vala i to sto kazes
Koj' ce racku Ukrajina Natou.
Jes da je trebala prije par godina ali sada ne treba.

Najveca organizovana banda medij je kod nas, mnogo su objektivniji i bbc i snn i dw da ne nabrajam dalje..

BBC i CNN? Daj molim te, nemojmo se šaliti, pa to su dve najveće propagaande masine u istoriji medija. Npr u Britaniji imas neutralne medije, koji su narginalizovani, a koji govore istinu, i kojima narod veruje, i imas omrazeni BBC, od kojeg se narodu povraca.
Pa eto BBC, CNN i Ukrajina? Sta kazu?
Ruska agresija nicim izazvana bla bla, i vrte isti narativ, Ukrajinci jadni begresni... a znamo da nije tako, i da he i zapad debelo zasluzan za konflikt, al tebi je to neostrasceno?
Kad ces cuti o Izraelu i Palestini istinu u tim medijima? Samo jednistrana propaganda.
.Zamisli uporediti uopste ove nase lazove sa njima... A sto se tice ruskih i ukrajnskih, rusi i mi smo iz iste skole, sluzba sve tu drzi, dok kod ukrajnaca itekako ima onih koji su van ikakve kontrole bez problema...Ukrajinci mnogo realnije izvestavaju o ratu koji se desava u njihovom dvoristu, od Rusa koji imaju za cilj da informacijam lazu svoje stanovnistvo na hiljadama kilometara daleko od rata....
ovo nije vredno komentara, tvrdis stvari kao da unas informacije iz orve ruke a nemas, jasno drzis stranu Ukrajine .. . a i valjda su Ukrajjnci i Rusi nalo vise ista skola, nego mi sa Rusima, ili Ukrajicima...bili ista srzava vazda, isti narod, mentalitet itd i i inda sam ja ostrascen, a ti neutralan, ovo nema veze sa zdravim razumom sto si napisao, bez uvrde
Jednostavno si subjektivan i to nikada neces shvatiti...
A ti jesi uh uh, kao sto rekoh uglavnom pratim neutralne izvore
Kao sto nama subjektivnost krivi Ukrajince za to sto nas ne vole, potpuno prenabregavajuci cinjencu da smo ih od pocetka rata odredili kao naciste i navojali da budu pokoreni....Mi kod sebe to ne primecujemo vec samo lazni licemerni stav drzavne vrhuske kako eto podrzavamo celovitost Ukrajine...Kakvo licemerje...
Ko prica sad o ljubavi? 😅 ti mene trolujes, priznaj... o koji smo ti mi, ti si zi ja sam ja , oni su oni

Jes vala i to sto kazes
Koj' ce racku Ukrajina Natou.
Jes da je trebala prije par godina ali sada ne treba.
Sve se promenilo za 180 stepeni u svetu za samo par godina. Tramp,Evropa nastampala evre i gurnula u Ukrajinu,kao u bunar,inflacija ,liberali se raspali,nemiri,problemi sa imigracijom,Izrael,Sirija gde da zapusis rupu kad svuda curi,nema jeftine energije.. Tako da ,zalim Ukrajino imamo svi svojih problema. Nagodi se,nekako.

Sve se promenilo za 180 stepeni u svetu za samo par godina. Tramp,Evropa nastampala evre i gurnula u Ukrajinu,kao u bunar,inflacija ,liberali se raspali,nemiri,problemi sa imigracijom,Izrael,Sirija gde da zapusis rupu kad svuda curi,nema jeftine energije.. Tako da ,zalim Ukrajino imamo svi svojih problema. Nagodi se,nekako.
Sve to na necijoj vodenici dobar usur daje.

USA bas i nema vise ruda, zato i traze alternative gde mogu da besplatno da eksplatišu, posebno retke rude, i rude potrebne za vojno idustrijski kompleks,
A Rusi i Kinezi im nece prodavati sigurno nesto sto moze da ima vojnu primenu, iako Rusi jesu ranije, i to ni manje ni vise Uranijum i Plutonijum, koji mimo civilne upotrebe se koriste za nuklearne bombe Al cini mi se da je to bilo u doba Jeljcina, mozda gresim, davno sam to procitao i ne znam koliko je tacno.

Nefte im ponestaje imaju za jos oko 2 veka na osnovu trenutne ekplatacije i zaliha, sa gasom jos losije stoje i ovim templm potrosice rezerve za oko 82 godine.

Sto se tice rata, ne milim da bi bio tezak, alo bi bio bi katastrofalan, stradali bi piuni, Rusi bi bacili nuklearku na tipa Varsavu ili Berlin, Amerikanci tipa na Iran, onda bi se selo za pregovarački sto. Karikiram, al bi se pucalo po saveznicima, ne direktno, direktno bi znacilo kraj sveta. Civilne zrtve bi bile katastrofalne svakako.
Ne mislim da bi konvencionalni rat dugo trajao, Nato nema oruzja za dug rat protiv Kine i Rusije, morali bi vrlo brzo niklearno.

Poslednja izmena:
Više od 300K Rusa kreće na Pokrovsk koji se herojski brani godinu dana.
Брани се тек пар месеци.

Прошле године су се Руси примакли Покровску - и са јужне стране само продужили на запад.
Ове године су направили изненадан пробој североисточно од града.

Скоро су тек почели операцију заузимања самог Покровска, чији западни крај Руси држе.
Борбе се воде и унутар Мирнограда, источне "половине".

Руси не јуришају махнито и безглаво. Руси униште снабдевање противничкој страни.

Зато су руски губици мањи од свих процена, а украјински већи од свега што нам падне на памет. Сети се да су прошле или претпрошле године разне локалне власти по Украјини тражиле да им се дозволи проширење гробаља. Погоди зашто?
Код Руса се ништа ни слично не дешава.

Poslednja izmena:
:lol:

Duh Kijeva BRE!
:rotf:
da ili kad Rusi lansiraju 60 dronova, a Ukrajinci obore 112 dronova i 10 raketa, pri tom narod snimao udare dronova sa ulice ik staniva, al ne smeta im da sire propagandu, i jos ministarstvo odbrane zbanicno objavi taj podatak. Mislim se jad lazes, bar lazi da te ne uhvate. A ironija u isto vreme Zele preklinje zapad da mu da PVO.
Onda Rusi lansiraju 700 dronova skoro, brdo raketa ukljucujuci i hipersonicne (neoborive). Cela Ukrajina u plamenu, NASA sateliti sve objavljuju sa slikama i termalnim snimcima, gde se vide gde je gorelo. Ne oni oborili apsolutnu vecinu dronova, 5 cak hipersonicnih raketa, i nesto onih koje nisu bile ni ispaljene, pimesali avio krstarece raketa, sa onima ispaljenim sa brodova. Al bitno da su oborili, nekim nepostojecim pvo sistemima.

Onda, Rusi uniste one cuvene americke Patriote po prvo put, svi Ukrajinski mediji, Rusi lazu, Patriot je nemoguce unistiti, sad kad su svi unisteni, prestali da vrte tu pricu 😃😅

Onda oborili oni hipersonicnu Kinzal raketu, slika se Zelenski pored rakete, samo malo zanoravio da je on 1.70 cm a da raketa ima 3m, ovako ispade da Zelenskimima 5 mezata visine.

Kao sto rekoh Rusi ne aji ni intes ni potrebu bilo sta da lazu i mazu, foraji svoje i ne obaziru se. Ukrajinci vise ne znaju ni gde udaraju ni sta lupetaju, menjaju pricu i narativ iz dana u dan.
Prvo dajte nam oruzje, o da mi smo za mir, pa onda ovo onda ono

Ocekuje se kraj rata,znas koliko bih rizikovao da sam tamo. Ovde sada rade samo zaludjenici,mislim da i profi vojska kalkulise. Nije Fort Noks ali je dobro utvrdjen,zemunice,rovovi put za odstupnicu jos postoji.Ako ga potabanaju Rusi pobice svoje civile,proruse jer su proukrajinci otisli ranije.
Ta prica o civilima je budalastina,samo pogledaj kako izlgedaju ta mesta,nema tamo vise civila.

Рекао неки немачки Генерал,каже-У директној Конфронтацији са Русијом,ми би капитулирали за Месец дана-.
Поштено..
Nemacki general porucuje raji,sipajte milijarde u vojsku da se i mi malo omastimo.
......

Kako bi kapituliraji za mesec dana kada npr.isti ti Rusi osvajaju Pokrovsk sigurno vec 2+godine.

od pocetka sam pratio obe strane, i apsolutno se ne slazem. Posle mi se smucičo da pratim Ukrajinsku propagandu, vidi se ta engleska skola propagande.
Propagandni rat je jednako važan kao i rat na bojnom polju. Nekad čak i važniji, a pritom košta manje.

Nijedna strana se toga ne bi odrekla, jer bi to bio loš taktički potez. U ratu nema iskrenosti.

Obe strane vode propagandni rat, obe strane lažu, i preko društvenih mreža i preko medija koje mogu da kontrolišu, i na sve zamislive načine.

Naravno, onaj ko simpatiše Ruse reći će da Ukrajinci više lažu, a onaj ko više simpatiše Ukrajince reći će da Rusi više lažu.

A istina je da obe strane lažu, jer je to deo ratovanja.

Ti ozbiljno tvrdiš da Rusija ne laže i da nema potrebe za propagandom?
Zemlja koja je počela rat pod lažnim izgovorima "denacifikacije", tvrdila da će Kijev pasti za tri dana i da ne bombardira civile.. i ti sad mrtav hladan pišeš "nisam primetio da su Rusi išta pogrešno rekli".

Ruska propaganda je najindustrijaliziranija na svijetu, od RT-a i Sputnika do bot-farmi i trollova na društvenim mrežama. Toliko su "otvoreni" da im je pola interneta zabranjeno u vlastitoj zemlji, a ljudima koji javno kažu da je rat rat prijeti zatvor. To ti je ta iskrenost?

A što se Ukrajinaca tiče, da, oni imaju propagandu, ali razlika je što njihovu propagandu provjeravaju međunarodni mediji, OSINT zajednica i satelitske snimke. Rusku propagandu demantira vlastita realnost na bojištu i satelitski snimci koje ne možeš photoshoppirati.

Ovo tvoje "Rusi ne lažu jer nemaju kome" je stvarno biser, pa kome lažu? Svojoj domaćoj publici, kojoj ispiru mozak 24/7 da bi prikrili masovne gubitke i opravdali agresiju. A ti si najbolji dokaz da im ta propaganda uspijeva, jer je ponavljaš kao eho.

Poslednja izmena:
Ti ozbiljno tvrdiš da Rusija ne laže i da nema potrebe za propagandom?
Zemlja koja je počela rat pod lažnim izgovorima "denacifikacije",
i demilitarizacije. I
sta je tu lazno?
Ukrajina od 2014. sistematski unistava sve rusko u Ukrajini, mada ne moze se tumaciti bukvalno sve sto procitas, a 2014. je zapad brujao o porastu nacizma u Ukrajini, te pomilovanju i proglasavanju za nacionalne heroje sledbenike Stepana Bandere, al nebitno
da ne sirimo pricu,
mora se malo citati izmedju redova.
Ukrajina je od kad je Nato prekrstio dogovore da se nece siriti na istok sluzila kao tampon zona, 2014. obojena revolucija, i puf, Rusi su rekli dosta je bilo. Iako su od 2007. upozoravali, mislim sa i ima govor Putina iz 2007. gde je jos onda rekao dodjete li u Ukrajinu imacete rat u Ukrajini.
I to da je Nato iza svega, vise ni Amerikanci ne kriju, nartivi i propaganda iz doba Bajdena vise ne pije vode, Amerika ima vecih problema od Ukrajine, a to je Kina i Indopacifik.
Mogu potraziti video, gde visoki zvanicnik Bele kuce, ruski izslanik pri UN-u i bivsi Britanski ministar odbrane imaju raspravu na nekoj Saudijskoj televiziji. Britanac ko je histericna decojcica zatucan Ukr propagandom i Rusofobijom, nije vredan pomena, al Amerikanac i Rus, su racionalno iznosili stavove. I tako vrti Britansc narativ i Amerikanac mu u facu odbrusi da je Nato itekako isprovocirao napad Rusije na Ukrajinu, ni 5 ni 6. I jos mu je svasta rekao. Ovaj samo sto uplakao nije, ocekivao podrsku dobio hladan tus. Elem, Amerikanac me odusevio, totalno neostrasceno, bez maski, bez narativa, sve kako misli i kako jeste, adult in the room.
Rus hladan ko spricer, al cvrsto iza svojih stavova. Vredi pogledati.
Jos mi se vise dopalo sto je Amrikanac bio veoma transparentan, nije onako americki pricao da puno kaze i me kaze nista.
A i dopalo mi se, sto je iznosio i svoje stavove, npr ne slaze se svim sto njegova administracija radi, jer po njemu je Kina najveci protivnik Amerike, i da treba raditi na tome da se saradjuje sa Rusijom, jer ovakvom anti ruskom ppolitikom, Rusija i Kina se sve vise i vise zblizavaju, a da je cilj Amerike da ih radvoji.
I na kraju je zavrisio sa, da je stari svetski poredak gotov, i da Amerika mora da prihvati da postoje jos 2 velike super sile i da je podela interesnih zona jedino resenje. Jer je normalan čovek, zna na sta bi lico treci svetski rat u nuklearnoj eri. Zelis da pogledas?
tvrdila da će Kijev pasti za tri dana i da ne bombardira civile.. i ti sad mrtav hladan pišeš "nisam primetio da su Rusi išta pogrešno rekli".
Tvrdila je sta? Rusi nikad nista nisu tvrdili.
Nadji mi to od 3 dana? Ajde, da vidim tu izjavu. Non stop je zapad nesto tvrdio, crvene linije itd... Rusi su nikaf nista iznosili nisu, osim da ce SVO trajati dok se ne ostvare ciljevi, a mi ciljevi se nisu znali, teritorije zasigurno nisu bili primarni ciljevi.

I ne bombarduju civile, mogu li te zvati "medijski javni servis Ukrajine" ? ako se ne ljutis.
Civili na zalost stradaju u svakom ratu, ako nista kao kolateralna steta, ali Rusi iskljucivo gadjaju vojne ciljeve. Vise civila strada u Palestini za mesec dana, nego sto je u Ukrajini za ceo rat. A intenzizet rata se ne moze porediti. Da, bila je vest da je 4 civila poginulo nakon ruskog rsketnog napada, ne bas tako davno, ok na skoro hiljadu ispaljennh dronova i raketa, 4 civila, ne opravdavam, al nemoj molim te biti supalj. Da su gadjali civile, zrtve bi se merile u desetinama hiljada.
I pri tom, se vise pise i prica, kako Ukrajici nisu cvecke i kako osipaju po civilnim ciljevima. Eto salju dronove po Belgorodu, gde su tu vojni ciljevi? Stradaju iskljucivo civili, pijaca je vojni cilj?
Rusi su ozbiljna vojska, i strogo se drze zenevske konvencije, inace bi rat odavno bio gotov.
Ruska propaganda je najindustrijaliziranija na svijetu, od RT-a i Sputnika do bot-farmi i trollova na društvenim mrežama. Toliko su "otvoreni" da im je pola interneta zabranjeno u vlastitoj zemlji, a ljudima koji javno kažu da je rat rat prijeti zatvor. To ti je ta iskrenost?
ti bio u Rusiji pa znas.
A što se Ukrajinaca tiče, da, oni imaju propagandu, ali razlika je što njihovu propagandu provjeravaju međunarodni mediji, OSINT zajednica i satelitske snimke. Rusku propagandu demantira vlastita realnost na bojištu i satelitski snimci koje ne možeš photoshoppirati.
Ovo prvo nije argument ni dokaz bilo cega, a za ovo drugo primeri? Mislim to satelitski snimci i realnost na bojistu?
Sta si hteo da kazes? Posto bas ja tu vidim ukrajinske anomalije.
Ovo tvoje "Rusi ne lažu jer nemaju kome" je stvarno biser, pa kome lažu? Svojoj domaćoj publici, kojoj ispiru mozak 24/7 da bi prikrili masovne gubitke i opravdali agresiju. A ti si najbolji dokaz da im ta propaganda uspijeva, jer je ponavljaš kao eho.
Pusti ti mene kraju, nisam ja bitan.
Koje gubitke?
Ok, Hrvat si vrtis narativ koji se ocekuje, ali koliko realno naivan moras biti da ovako nesto odvalis? Ajde pitam ja tebe? Razmisljas li ponekad sta pises?
Naravno da Rusi imaju gubitke, ali su minimalni, pa sama Putinova politika rata ne nailazi cesto na odobrenje ruske Dume, oni su za suroviji rat, rusenje svih mostova na Dnjepru, sto bi odseklu Ukranu na dva dela, i unistilo logistiku, pa da su to uradili na pocetku rata, nista zapandog naoruzanja ne bi stiglo na istok, pa su u Dumi kivni su sto se rat tegli itd.
Al Putin je rekao da se cuvaju zivoti vojnika, da se ide polako. I to je klasican rat iscrpljenja, koji Ukrajina ne moze dobiti, u najgorem scenariju onaj rat do poslednjeg Ukrajinca.

Svi Rusi koji su ranjeni su materijalno obezbedjeni, porodice i deca stradalih isto, nema sta da se krije, zako je donet jos na pocetku svo. I tu je sve transparentno. A sta TVOJI rade? Nece leseve da uzmu od Rusa da ne bi placali ostetu. Zalosno. Na kraju su morali po pritiskom zapada. Isto razmene zarobljenila i poginulih, sa li si pratio? Ukrajknci daju dvocifrene brojeve za hiljade, to bar mozes proveriti sam, mozda malo karikiram, al je odnos nesrazmeran.

Sa druge strane, stradaju Ukrajinci,
kao prvo su zrtvovani milion puta u suludim akcijama, ekskurzija u Kursk, propala kontra ofanziva ili vazda umesto da se povuku i zauzmu bolje polozaje, naredjenje brani, zrtvovani, primer Matiupolj, Pokrovsk, Bahmut, Casov Jar. Brani do poslednjeg, a tako se rat ne vodi, to je samozovlje Zelenskog koji se krije u bunkeru,
Sa druge strane od pocetka rata Rusi bombarduju, bombarduju, bombarduju, svaki dan, gde god je koncentrisana vojska, regrutni centri, vojne baze, poligoni za obuku, aerodromi, šume gde se vojska krije, gledao sam snimke, bukvalno lepa velika suma 4 , 5 bombi Fab 500, nista od sume ne osta, i tako sve vise i vise... nekad su rokali 500 dronova za mesec dana, sad svako drugo vece. Samo u julu ove godine je 4600 Geran dronova baceno na Ukrajinu.
Onda pre ulaska u bilo koje mesto, priprema, granatiranje iz svega i svacega, pa dronijada, Fab bombe itd pa zamisli onaj termobaricni Tos 1a sistem, pa to obrise sve zivo u krugu od kilometar, dva.
Opet, ne nasladjujem se zao mi je, grozan rat, brat ma brata. Al pricamo kako jeste.
I onda ko ima masovne gubitke? Ajd ukljuci klikere, Rusi su poslali 200 000 ljudi u Ukrajinu, imali monilizaciju jos 300 000, onda dobrovoljci i broj se popeo na oko 600 000 ljudi..od kojih je dobar deo u Rusiji, nisu ni videli fronta..ceo rat su Ukrajinci imali brojcanu prednost, imali bezbroj mobilizacija, pa i nasilne gde su tukli ljude o bez obuke slali na front, ti bas imaju moral? glineni golubovi, pa razmatrali cak i klince od 18 da monblisu iz ocaja.
I gde smo sad? Rusi imaju nadmoc u ljudstvu, i to veliku, Ukrajinci kubure sa ljudima, ne mogu front da pokriju, nemaju rotacije, vec jedni te isti krepavaju. Rusi sire front, juce su presli granicu i otvorili novi front u Harkovskoj oblasti.
I ko tu ima masovne gubitke? Cisto logicki?
Ukrajinci su do sad brat bratu minimum 2,5 miliona mobilisali, plus placenici, a nemaju ljude .A Rusi, koji su monibilisali oko 600 000 imaju jos jeidnica koje nisu od 2023 ni aktivirane, pominje se od 125 do 350 000. sa ruske strane granice. I imaju brojcanu nadmoc u Ukrajini.
Al da, ja sirim propagandu, a ti mister Ukrajina si prosvecen i objektivan.
Gledam juce AI snimke u Ukrajinskoj ptopagandi na YT, sžarhivske snimke, bajke o ovome onome, da nije li trebalo da Rusi ostanu bez oruzja za dva meseca, po objektivnom zapadu? Kako to sad taj isti zapad kaze kako Rusija vise naoruzanja proizvede za 3 meseca, nego kolektivni Nato za godinu dana?

Dakle ako Rusi ceo rat imaju vojnu nadmoć, pogotovo artiljerija, bombe, sad i dronovi... bajke o kolosalnim ruskim gubicima, ni onda kad se nije znalo ovo sto zna, a to je da Ukrajinci nemaju vise ljudi, je prosta matematika 2 i 2 = 4.
I pri tom Putina mozes da volia ili ne volis, al on je KGBovac, taj je svim bojama premazan, taj ne bi ni poveo rat da ga nije kao sahovsku partiju isplanirao

Poslednja izmena:

Back