Sta sam ja?

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Evo jedne malo zanimljive teme,da se pohvalim sinoc sam postao nesto nemam pojma sta :zstidljivko:
Rodjeni brat dobio sina,ja bratanca ... sta ja njemu padam? Stric,ujak,teca? Neki kazu ujka neko stric ne znaju ni oni a ja jos gore od njih pa ako neko zna tacan odgovor neka napise.Hvala

Uticaj engleskog jezika je prevelik.
U engleskom je uncle i za ujaka i za strica.
a ti si postao stric.

Čestitam :klap: :cvet:
i ne samo engleskog
u vecini evropskih jezika postoji jedna rec koja oznacava ujaka, strica, tecu i jedna koja oznacava ujnu, strinu, tetku
toliko detaljno razlikovanje tih uloga u nasem jeziku pokazuje koliko se veliki znacaj pridaje rodbinskim odnosima u nasem narodu

Evo jedne malo zanimljive teme,da se pohvalim sinoc sam postao nesto nemam pojma sta :zstidljivko:
Rodjeni brat dobio sina,ja bratanca ... sta ja njemu padam? Stric,ujak,teca? Neki kazu ujka neko stric ne znaju ni oni a ja jos gore od njih pa ako neko zna tacan odgovor neka napise.Hvala

Ako si Hrvat, onda mu padaš ujka.
A, ako nisi, padaš mu pašenog !

Svasta...
Bratovljevoj deci si stric a sestrinoj ujak.
Zene su i bratovljevoj i sestrinoj deci tetke.

Cestitam na bebironu u porodici :)

Stric,naravno,ili što bi kod nas rekli čiča. :)
On je tebi sinovac ili bratanac ili bratić.
Čestitamo,striče! :)

Za tačan odgovor potrebne su dodatne informacije !
Npr., PRECIZNO napiši gde si sve bio i šta si radio pre 9 meseci, a i snajka isto, pa da ti damo TAČAN odgovor ! :)

Za tačan odgovor potrebne su dodatne informacije !
Npr., PRECIZNO napiši gde si sve bio i šta si radio pre 9 meseci, a i snajka isto, pa da ti damo TAČAN odgovor ! :)

I da priloze taze pratecu dokumentaciju, fotografije, izvode iz maticne knjige rodjenih, uverenja o drzavljanstvu, fotokopije licnih karata, uverenja da nisu osudjivani i da se protv njih ne vodi krivicni postupak, izjave o mesecnim prihodima, uverenja o posedovanju nekretnina, lekarska uverenja... Smatram da ce DNK analiza biti neophodna...

Back