sta sa vezom od 3 godine?!

Princezo svaka cast recima objasnjenja, potpuno se slazem sa tobom. Nije meni potrebno da me neko izdrzava, radim vec 7 godina, pokrivam sve svoje troskove i jos placam sve racune u kuci (parlamentarna podela). Zahvaljujuci svemu tome mislim da imam malo realniju sliku od njega o zivotu, mozda gresim. Kada imas vec svoj stan (sto je u ovom gradu za mlade ljude postala misleona imenica) mislim da nisu potrebne neke velike pare da bi se odrzao u zivotu, da ne pricam o onome koliko bi se ja sama vise verovatno trudila kada bi znala da to i meni i njemu poboljsava zivot svaki dan. Taj trip on ce nas da obezbedi neka me obidje, to sto ima stan je sasvim dovljno, dalje zaista verujem u nas dvoje da mozemo da stvorimo ostalo.
Iskreno mislim da negde posle 25. pored posla na kome svako od nas izgubi po 8-9 sati, spavanje 6-7, ostane jako mali deo dana za nas licno gde treba da se uklope prijatelji, partner, familija, tisina,...po celoj toj racunici kako covek da odrzi vezu na nivou zabavljanja?
Uostalom zar nije najlepsi osecaj na svetu kad te u kancu smore sve stvari, i glava hoce da ti eksplodira pomislis na toplo bice koje imas i pored kojeg ce se zavrsiti taj dan...i to je to, to je moj mir i ono sto cini da guram svaki dan.

Mada opet mozda su se parametri veza promenili, mozda to vise nema veze sa toplinom, mirom, neznostima, fantasticnim sexom...mozda su samo ostale kirije, kola i pice u kaficu...?

ne bih volela da je tako, jer ako jeste odo ja u sumrak sama na rolerima i svojim crtezima.

malibuda:
Uostalom zar nije najlepsi osecaj na svetu kad te u kancu smore sve stvari, i glava hoce da ti eksplodira pomislis na toplo bice koje imas i pored kojeg ce se zavrsiti taj dan...i to je to, to je moj mir i ono sto cini da guram svaki dan.

Jeste najlepsi osecaj!
Moram da dodam "bice pored koga ce se zavrsiti stari i poceti novi dan!"
I to je to... Mir, definitivno neponovljiv osecaj, i snaga da se gura od 7,30-15,30 sa svim problemima koje nosi posao, i jos sat i po bezvazdusnog prostora dok ga ne vidim...

Samo snazno i u skladu sa razumom - ovaj put (ipak mora da postoji ravnoteza izmedju srca i razuma)! Moras da znas da u zivotu niko nece brinuti o tebi (za tebe) sem tebe same (zvuci hladno za Vodoliju ali sad mi je proradila Saturnska strana). :wink:

znam ja da svi mi treba prvo sami o sebi da brinemo pa tek onda druge da uvlacimo u pricu. ja sam definitivno onaj tip koji ako vec moram da se smaram sa necim onda cu to radije da radim sama nego sa nekim ko mi ne odgovara.

ne plasim se samoca, volim je na svoj nacin jer verujem da me vraca sebi i nekim stvarima koje ponekad zaboravim.

sad sam trenutno u fazi kada mi prija da se ispricam sa nekim novim ljudima, vratim se nekim lepim knjigama, prosetam se na 25. maju predvece i ne opterecujem se mnogo. Sa deckom se cujem povremeno, onako opusteno da vidim kako je sta radi, jel polaze neke ispite, mozda cemo se i videti za koji dan.

U medjuvremenu otvorila mi se mogucnost da od septembra iznajmim stan sa drugaricom i eto mozda je to pocetak nove ere za mene.

Vreme najbolje zna!

pozdrav

Samo napred! Svojim zivotom!
Ima ona izreka "Gde Bog zatori vrata negde otvori prozor!" - ne znam sto sam je se setila ali eto moze da koristi.
Ako postoji sudbina/Bog/priroda oni ce te usmeriti kroz zivot onako kako mora da bude. Ako oni ne postoje - sama ces ga krojiti!
BTW Ne daj se, generacijo! :wink: 8)

I ja imam problem sa dugom vezom i vracanjem iz vojske, samo sto bi ovaj moj odmah da se zeni, a ja bih prvo da zavrsim fax(IV godina).
Ja imam 22, on 21 i ne znam da li sam spremna na udaju. A da zivimo sami nevencano- nema sanse jer:
1. decko je jedinac sa velikom kucom pa bi iznajmljivanje stana bio smak sveta
2. moji mi verovatno ne bi davali lovu za fax, a odakle da placamo i kiriju i hranu i sve ostalo

Od vas mi treba savet kako da smirim loptu, jer ja ga volim i ne zelim da raskidamo, samo da malo sacekamo.
I znacila bi mi vasa misljenja sto pre! On se vratio iz vojske prosle nedelje, a ja se u sredu vracam iz inostranstva i pretpostavljam kakav me razgovor ceka....

IvanaZ:
I ja imam problem sa dugom vezom i vracanjem iz vojske, samo sto bi ovaj moj odmah da se zeni, a ja bih prvo da zavrsim fax(IV godina).
Ja imam 22, on 21 i ne znam da li sam spremna na udaju. A da zivimo sami nevencano- nema sanse jer:
2. moji mi verovatno ne bi davali lovu za fax, a odakle da placamo i kiriju i hranu i sve ostalo

Od vas mi treba savet kako da smirim loptu, jer ja ga volim i ne zelim da raskidamo, samo da malo sacekamo.
I znacila bi mi vasa misljenja sto pre! On se vratio iz vojske prosle nedelje, a ja se u sredu vracam iz inostranstva i pretpostavljam kakav me razgovor ceka....

NE NE NE NE... i opet NE! Draga devojko, nemoj se udavati, molim te! Ovo nikako ne kazem iz razloga sto gajim prezir prema soc.terminu `institucija braka` ili `celiji ljudskog drusta`, vec ste isuvise mladi da bi ste se spojili papirima ili na bilo koji drugi nacin. Znam da se tvoja/deckova baka/skoro svaka baka vencala s osamnaes` leta...da su krenuli od nule..pa eto...napravili kucu-mozda i vikendicu u rodnom selu...pa sta im fali...Ali vremena se IPAK menjaju. I znam da se danas ljudi razvode ocas posla-no harm done, samo smo se shaleli...ali to nije poenta, ne?

Na kraju, mozda je malo surovo ali (avaj!) i ne tako daleko od gole istine- mozda se tvoj decko tamo u vojsci malo vise zazeleo fizickog aspekta vase ( ne sumnjam) ljubavi. Nije to neobichno u njegovim neznim godinama...

Mnogi nesrecni zivoti bili bi manje nesrecni da se (u vojsci) citaju knjige o planiranju porodice.

IvanaZ:

Otkaci ga!

Cim te tako pritiska, tu fali sigurnost u vezu: ili nije siguran u sebe (prema tebi) ili oseca da mu vise nisi... ili kombinacija. Kakogod okrenes... e ye8i ga ode misao - spava mi se... sorry.

A da, vraca mi se paznja!

Pazi dobro sad: svaka ozbiljna stvar, tj. brak - zapocet na takav nacin - ima pre ili kasnije da procuri i onda je samo pitanje dana kada ce se pukotine prosiriti toliko da od zida sa pukotinama postane pukotina sa tragovima zida!

Nemamo samo podatak o njegovoj skolici.

Skola- srednja elektro
A sto se pritiskanja tice- nije da on to hoce po svaku cenu sad il nikad. Mislim vec smo razgovarali sta i kako i pre nego sto je otisao u vojsku i njegovo misljenje je bilo isto.Ja mislila proci ce ga ta misao u vojsci al ne lezi vraze!
A da se uzeleo... i nije. Vidjali smo se otprilike svaki drugi- treci dan, a kad kazem vidjali, mislim on je dolazio kuci i tako to- u svakom slucaju nismo se gledali. A i isli smo na more za vreme redovnog i meni se bas dopalo to ustajanje zajedno, dorucak...
To me i plasi! Moja glava kaze- cekaj, a srce da ne cekam ni sekunde. A on me podrzava da zavrsim fax i da mi on placa i da idem jos tu jednu godinicu, ali da zivimo zajedno.
Meni se sve cini da ako se udam da ce onda pozeleti odmah i dete- a u braku je teze objasniti zasto neces dete bas sad(bar ja tako mislim)
I sve je to jedna velika zaye8ancija sa mojom glavom i prosto ne znam sta cu.
A vi mi dajte neki pametan predlog

Ponovo: otkaci ga. Makar simuliraj situaciju. Makar u mislima. Ili napravi za i protiv spisak...

Mozda ti je srce uljuljkano materijalnom sigurnoscu koju ti nudi, a glava trazi da sama to obezbedis (uzgred i malo ti je godinica za dete - ako hoces karijeru).

IvanaZ:
A da ja ipak sacekam tu sredu i mozda koji dan, nedelju kasnije i vidim sta ce biti pa da vam se onda javim sa ili bez problema? :roll:

Dakle ...galebovi, talasi i zalasci sunca, zajednicki dorucak i skoljke - to je LETOVANJE. To NIJE isto sto i brak...
Igrati se sa super slatkom bebom iz komsiluka koja tako divno mirise i ima drazesne bebi stvari na sebi...NIJE isto sto i biti majka doticnog malisana...koja ga vaspitava, pa ako hoces...i kupuje sve te slatke stvari...

Ali ti to vec znas...( zar ne?)
Cega se bojis ako kazes da ne zelis da sada zivis sa njim? Da ce te ostaviti? Naci novu kandidatkinju za zivotnu saputnicu, a ti ces posle da grizes za dupence?

Sve navedeno znam.
Ne bojim se da ce me ostaviti, ali mislim da veza nece biti ista ako mu kazem da necu sad da se udam za njega. I samo zbog toga se bacam u bedak sto ne znam kako ce on to da shvati. Da znam kakva bi reakcija mogla da bude, ne bih vas ni pitala za savet kako da zaobidjem to "odbijanje"! Jer ja nikako ne zelim da raskinem sa njim!

Zanima me kako bi vi muski reagovali da ste na mestu mog decka (koji jadan jos ne zna sta ga ceka)?
Zezancije na foru da bi vam laknulo jer ste ustvari hteli da me otkacite, ostavite za neki drugi put, sad mi treba ozbiljan odgovor.
A devojke bi mogle da mi kazu da li su se nekad nasle u sl situaciji i sta su uradile

Iskreno?Ako ne mozes otvoreno razgovarati sa njim i objasniti mu situaciju takvu kakva jeste,zasto onda uopste gubis vreme?Skupi petlju pa o tome popricaj sa njim,jer jedino to mozes uciniti,a da bude pametno.Ne verujem da ces ovde dobiti neki pametan odgovor na to svoje pitanje,veruj mi.

Kad su uvojsci, ili odmah po povratku, većina njih hoće da se ženi... Ne znam zašto, ne kažem svi, ali znam puno primera. Možda se i on uskoro predomisli...
Druga varijanta je da mu uopšte ne govoriš da NEĆEŠ da se udaš... Naravno da hoćeš, pa to samo odugovlači... Ili, reci mu da hoćeš prvo klasičnu veridbu. Prsten, upoznavanje rodbine... Pa, možeš još godinu dana da cooliraš... Do tada će se već sigurno nešto promeniti.

Back