Šta raditi sa ljudima koji su zli prema vama?

Ma ona je namerno pravila ljude bednim, koliko se secam, njena praksa prema tim ljudima je bila diskutabilna,,,
Imaš na internetu, i to brat bratu jedno deset godina unazad, sve o njoj. Imaš svedočenje sestara iz njenog reda, i medicinskih radnika, o tome kako se igle nikad nisu sterilisale i kako su se ljudi ostavljali da umru u najgorim mukama obzirom da "što više budu patili na ovome, biće im bolje na drugom svetu". "Sestra" Tereza je, po svim svedočanstvima, bila religiozni fanatik, i osim vere ništa je drugo nije zanimalo. Njen je jedini cilj je bio da u Katoličku veru privede što više ljude pre nego umru, i na osnovu tih cifara je bila poštovana u Vatikanu. Naravno, niko nije postavljao pitanja dalje. Tek su kasnije sestre iz njenog sopstvenog reda progovorile da ju je bolestan čovek zanimao samo dok se ne bi pokrstio, a nakon toga ga je ostavljala da umre maltene ko pseto, ako mora.
Smešno mi je, i zaista nisam očekivala, da danas više iko nju pominje kao nekakvu sveticu, obzirom da je već godinama jasno o čemu se u stvari radilo.

Apropo teme, obzirom da je sve ovo o "sestri" Terezi bio off, zle ljude ostavljam za sobom, bili mi pre toga najbolji prijatelji ili i najbliži rod. Ne samo zle, već i otrovne.

Mnogi ne mogu da oproste zbog lične taštine...
Eventualno jer ne poznaju ili negiraju moć te sposobnosti?

Lično nemam u svesti baš mnogo situacija da se neko zlonamerno odnosio prema meni, hvala Bogu, a i ono što mi izbija iz duboko uspavane memorije više ne vidim kao nešto bitno. Oprostila sam i potpuno zanemarila jer sa ove distance je tako mizerno.
Mada, kad razmišljam o pojedinačnim primerima, ne mogu da se bar malo ne zapitam šta je to tim osobama tad značilo.

Back