Šta preporučuje Bokana za Narodno pozorište: "Isticao se govorom mržnje"

znaci beskicmenjak nas naziva gubavcima, i trrazi gradjanski rat cak! zasto on nije na robiji? zato sto drzavu vodi aljek siftar aka alec vuchi, zvalonja lopovski koji misli da ce ovako da skloni pokradeno, ili da ce da istrebi sve nas svedoke ovog zla i bezumlja

Pa upravo o tome i pričam, on se ponaša kao klasičan režimski džukac koga Vučić po potrebi pušta na medije da laje na neistomišljenike i eto on kao režimski javni džukac i poltron može da ljude naziva svakakvim imenima i da im lepi razne epitete, može da na televiziji sa državnom frekvencijom poziva na nasilje, građanski rat, da promoviše nasilje,netoleranciju, da proziva i vređa ljude na nacionalnoj osnovi i ne samo da neće snositi posledice zbog toga već će biti i nagrađen (verovatno nekim unosnim poslom, nekim mestom u nekom upravnom odboru ili nekom funkcijom).

I to je ono što ova vlast poručuje, ukoliko ste sa nama možete sve i sve vam je dozvoljeno i bićete nagrađeni a ukoliko niste ono bićete prozivani, nazivani gubavcima, ustašama, stranim plaćenicima, fašistima i sličnim epitetima, nećete dobijati platu, nećete moći ništa da radite, nećete imati od čega da živite i gledaćemo da vam otežamo život na svaki mogući način pa vi gledajte šta vam se više isplati (Klasična polarizacija i podela društva) i nažalost to tako funkcioniše i to je jedan od mehanizama na kojima ova vlast opstaje.

Pa upravo o tome i pričam, on se ponaša kao klasičan režimski džukac koga Vučić po potrebi pušta na medije da laje na neistomišljenike i eto on kao režimski javni džukac i poltron može da ljude naziva svakakvim imenima i da im lepi razne epitete, može da na televiziji sa državnom frekvencijom poziva na nasilje, građanski rat, da promoviše nasilje,netoleranciju, da proziva i vređa ljude na nacionalnoj osnovi i ne samo da neće snositi posledice zbog toga
Вређање политичких противника је саставни део политичке борбе у буржоаској либералној демократији.

Ево, ви овде вређате Бокана, називате га ратним злочинцем и осуђиваним криминалцом, иако је све то неистина, јер он није ни ратни злочинац нити осуђивани криминалац, јер је правноснажно ослобођен свих оптужби.Актуелног председника и његове сараднике називате најгорим погрдним именима, па вам ни он не остаје дужан.

Шта очекујете, да само ви смете да вређате, а да друга страна ћути?

Poslednja izmena:
Заиста је невероватно да неки људи очекују да им држава исплаћује плату, а док они раде на рушењу државе.

Ne oni ne rade ne rušenju države, to je samo mantra i laž ovog režima, već upravo surptno, oni samo hoće da država i institucije rade svoj posao jer mi trenutno nemamo ni državu ni institucije ni kulturu ni sport ni pravosuđe ni ništa jer nam je sve okupirano i prisvojeno i podređeno ličnim interesima od strane ove kamarile na vlasti i njima bliskih grupica i pojedinaca i SNS nije Srbija i Vučić nije Srbija i rušenje kriminalnog i korumpiranog režima koji radi samo za sopstvene lične interese nije rušenje države već upravo suprotno, borba za tu državu i njen opstanak.

Ne oni ne rade ne rušenju države, to je samo mantra i laž ovog režima, već upravo surptno, oni samo hoće da država i institucije rade svoj posao jer mi trenutno nemamo ni državu ni institucije ni kulturu ni sport ni pravosuđe ni ništa jer nam je sve okupirano i prisvojeno i podređeno ličnim interesima od strane ove kamarile na vlasti i njima bliskih grupica i pojedinaca i SNS nije Srbija i Vučić nije Srbija i rušenje kriminalnog i korumpiranog režima koji radi samo za sopstvene lične interese nije rušenje države već upravo suprotno, borba za tu državu i njen opstanak.
Дакле, очекујеш да режим исплаћује плате онима који не раде свој посао, већ се ангажују на рушењу тог истог режима?Па где то има?

A sto su kao ovi na slici losi glumci , meni Katicka bila top glumica do povratka u Srbiju , sad ne znam,nisam video nista od nje...a Ninkovicka je bas raznovrsna glumica, doduse i Katicka je bila kad je bila mlada, kazem sad nisam video nista od nje,treba da gledam neku serijsku produkciju kazu tamo igra...da naletim na serije , a to je obicno na TV , a ja ne gledam TV....

Bojkovicka je valjda sad u penziji , a ekoloski i opoziciono je aktivna...

Mimu isto nisam odavno video , pretpostavljam isto muljavi po serijama,

Haha auuu jbt , ovo ladno on, inače video je stvarno jeziv, ovde lik izgleda kao parodija na samog sebe, fazon Kale Gospodar Vremena meets Vojislav Šešelj, ono sad se još i kultivisao u odnosu na tad , mislim ovde kad pogledaš tu fizionomiju, još tako bez zuba (ono što se kaže ima retko lepe zube, doduše više retke nego lepe), taj način govora, tu gestikulaciju i uopšte celokupnu pojavu ono lik deluje više kao neka parodija, kao onaj neki pravi stereotipni četnik i kao neki negativac iz Bulajićevih filmova pa puta 10.
Inače ono što je najneverovatnije u celoj priči je da piše da je rođen u Beogradu, odrastao u Beogradu, išao u 11. gimnaziju, itd a brate lik priča kao da je taze došao tamo negde iz Hercegovine ili ne znam iz Like, Banije, Knina ili tako negde i kao da nikad nije ni prošao pored Beograda (ono priča fazon isto ko Vuk ili Šešelj, vrlo sličnim akcentom) i kao završio je režiju na FDU, mislim ok možda i jeste ali mislim jel izgleda on ovde nekom kao neki intelektualac i akademik (i to još ni manje ni više nego sa FDU-a), mislim brate ako tako izgleda i priča jedan lik sa FDU-u i akademik ja ću onda da pojedem ovaj laptop.

Што се толика дрека диже око Бокановог учешћа у рату, као да је он једини био у рату?.Има маса ликова у Хрватској и БиХ који се диче учешћем у рату, заузимају разне функције и нико их не прозива због ратне прошлости, још мање их назива ратним злочинцима.

Неко може да буде осуђен на вишегодишњу робију, али када одслужи казну он може равноправно са свима осталима да живи и ради и нико не сме да га вређа тако што ће га називати злочинцем и криминалцом.

Занима ме да ли су "ветерани" што помажу пленумаше такође ратни злочинци, или је то она фора, ако неко 2025 године подржава Вучића, онда ретроактивно постаје ратни злочинац?

A sto su kao ovi na slici losi glumci
Нису лоши глумци, али нису никада били уз српски народ у ослободилачком рату 90-тих.Лепо смо их пазили, омогућили им лагодан живот, а њима су милији опет Хрвати и Муслимани, а Србија им само ваља да овде узимају паре.

Нису лоши глумци, али нису никада били уз српски народ у ослободилачком рату 90-тих.Лепо смо их пазили, омогућили им лагодан живот, а њима су милији опет Хрвати и Муслимани, а Србија им само ваља да овде узимају паре.
Pa osim Bojkovicke koja je ne bas pametno sto je ostala, ostali su imali rezervne varijante, a to je i bolje...
Srbija je destruktivna prema svom narodu , to se zamisli ponovilo i kad pustis srpskii um da se igra...znaci pustis srbe da sami izaberu kako ce da se razvija srpska drzava na netu , u igricama i uvek izaberu sami Srbi , model boli nas tuki ko se kako snadje....to je srpski nacin tumacenja naroda i patriotizma..

Treba preziveti , a u Srbiji nek je brani onaj ko mora...tako ti je kod svih Srba pristup. posle dodju i samo pokupe nove pozicije...
A invalid dobije prst da ga stavi tamo gde ide termometar kod bebe..

Очекујем да ће Бокан више учинити да Народно позориште буде прави српски национални театар, а не неко квазијугословенско казалиште.Хрватски театар је у Загребу, муслимански у Сарајеву, а у Београду треба да буде српски.Одавно нема Југославије, и треба што више национално освешћених интелектуалаца, попут Бокана, да буде на разним функцијама у култури.

Pa osim Bojkovicke koja je ne bas pametno sto je ostala, ostali su imali rezervne varijante, a to je i bolje...
Srbija je destruktivna prema svom narodu , to se zamisli ponovilo i kad pustis srpskii um da se igra...znaci pustis srbe da sami izaberu kako ce da se razvija srpska drzava na netu , u igricama i uvek izaberu sami Srbi , model boli nas tuki ko se kako snadje....to je srpski nacin tumacenja naroda i patriotizma..

Treba preziveti , a u Srbiji nek je brani onaj ko mora...tako ti je kod svih Srba pristup. posle dodju i samo pokupe nove pozicije...
A invalid dobije prst da ga stavi tamo gde ide termometar kod bebe..
Ствар је врло проста, сви ти који су имали резервне домовине, не би имали прођу у српским филмовима и серијама.Могли би да глуме у Загребу и Сарајеву, а тамо би прошли као боси по трњу, јер се тамо зна ко је газда и ко има приоритет.То би било тако да се водила иоле озбиљнија културна политика у Србији , а ми смо препустили област културе другосрбијанским лобијима.

Ja imam cudne kriterijume i neki cudan nos, Tako da cesto mi ne gode osobe koje su drugima prihvatljive, i ne bih da se pogresno shvati ali uvek na kraju ispadne da nanjusim dobro, nije ono sta prizeljkujes to se i desi , ali ne...
Dakle Bokan , kao omiljeni srpski princip ponasanja, malo seruckas i skupljas poene kod priglupih ljudi koji ne primecuju sustinu , ii na kraju naplati to , oderi ili zaebi...

Takvi tipovi su mi neprihvatljivi za neko trosenje vremena....ili bilo sta sto uzmu pod svoju ruku , bilo koji biznis..;

Чињеница је да се Југославија распала, и то не јуче, него пре 3 и по деценије.Свако је пошао својим путем, свако гради своју засебну националну културу, језик, државу итд.

То у Србији никако да се прихвати, и већина наших глумаца, режисера, филмских и драмских уметника, Србију доживљава као неку четврту Југославију, а не као засебну српску националну државу.

И Срби треба да граде своју посебну нациоанлну културу, и национални театар, а не да се још батргају у неком квазијугословенству.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...odno-pozoriste-Isticao-se-govorom-mrznje.html

Nebrojene su negativne reakcije povodom izbora Dragoslava Bokana za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta.

Udruženje pozorišnih kritičara traži od Vlade Srbije odgovor na pitanje čime se Bokan nametnuo za to mesto, a SRCE kaže da je vlasti bitniji ćaćilend od kulture

Od kako je pre dva dana potvrđena vest da je Vlada Srbije imenovala Dragoslava Bokana, ličnost krimogene prošlosti i ratnog komandanta za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta, ne prestaju izuzetno ogorčeni brojni komentari pojedinaca i organizacija.

Udruženje pozorišnih kritičara i teatrologa pita šta preporučuje Dragoslava Bokana za funkciju predsednika i zašto je smena članova UO Narodnog pozorišta Beograd načinjana nakon nesumnjivo uspešnog dosadašnjeg rada, zaslužnog za nekoliko uspešnih sezona sve tri umetničke jedinice pozorišta.

"Kojim referencama u oblasti pozorišne umetnosti su se kao dobro rešenje nametnule osobe koje sada čine Upravni odbor nacionalnog pozorišta?", kažu iz udruženja.

Udruženje navodi da će odluka Vlade ostati obeležena sumnjom da je "motiv donosilaca odluke o imenovanju novih članova sadržan u ideji primene represije na oblast kulture i savremenog stvaralaštva, a pre svega pozorišne umetnosti", i ističe da će "zbog svega navedenog javnost ostati u uverenju da je odluka Vlade izraz proizvoljnog odnosa vlasti prema kulturi i politizacije njenog izuzetno važnog segmenta – teatarskog stvaralaštva".

Pogledajte prilog 1745781

јел могуће да овај удбашки прасац буде на челу народног позоришта ?

ово није својатање државе од удбашког система јел де...
po nekima u kazalištu ako se bokan ne poshere i popljuva po srpskoj zastavi ne može biti predsjednik upravnog odbora

Ствар је врло проста, сви ти који су имали резервне домовине, не би имали прођу у српским филмовима и серијама.Могли би да глуме у Загребу и Сарајеву, а тамо би прошли као боси по трњу, јер се тамо зна ко је газда и ко има приоритет.То би било тако да се водила иоле озбиљнија културна политика у Србији , а ми смо препустили област културе другосрбијанским лобијима.
Molim te ,ti si ozbiljan covek, nisi za ove forumske barabe, izbegavaj prvo srbijansko drugo srbijansko i peto srbijansko etiketiranje..
Zbunjuje kakva god da je definicija i suvisno je za ozbiljne sagovornike, sto ja obicno nisam na krsti , zbog same krste...
Tacno je sto si napisao , od osnovnog a to je grand,jer to je primarni razlog potonuca , ne siromastvo kulture, nego ogroman novac .....koji je izvucen i bio zamajac za totalno transformaciju omladine i cele kulture, mislim kultura kao sav kreativ na umetnickom, ne kultura kao bonton...

Uz grand je cak i pozoriste islo na pokazi sisu neke mlade glumice, da me ubijes ako to nije bilo u skoro svakoj predstavi.....ja gledam predstavu , dobra je, ali sva publika gleda neke totalno druge stvari, pamti druge stvari i obraca paznju na druge stvari, reakcije u drugim trenucima vremena..

Ovo pitanje sta je pametno a sta posteno je klasicno pitanje i kao borca u ratu , gledas oko sebe, ginu ljudi to je potpuno nevazno , gledas , ako povedes svom snagom, sledi ti metak u ledja od tvog, srbina....jer ima njih 10 koji su tu da sprovedu odluku nekog iz BG...koji povlaci poteze i ima svoje interese i naplatu..
Pa na kraju sve ispadne da je pametnije ako vec ne mozes da udaris u glavu svog zla, da bas i ne cackas mecku...
Ako potegnes silom , ima vise dobrih ljudi da izgine, a ti bogovi rata ce da se vise trude da te osakate i tvoju grupu , tvoje ljude..
Nije teoretisanje nego praksa.....

U miru narod pusti da truli ljudi koegzistiraju blizu vrha i onda su na vrhu kad krene tragicno vreme, i vreme za naplatu i onda uvek , ako potegnes samo ce da te obrisu...najprljavije i najjednostavnije..

Poslednja izmena:
Da uvedem paralelu , pravoslavlje grka i srba..

Mnogi misle dfa su grcke plaze svuda po grckoj nastale sponatno , ali to nije tacno..
Kad nemaju sta da rade, i kad se kupaju , nekad se dogovore , u sezoni , pre sezone, kad im dodje, i onda sve one velike stene sto vidite, to naslazu namerno na odredjenim mestima, a nesto bude i bas kao posao odradjeno , npr mora kad se pravi sprud , to je negde popularno negde nije.....kad su veci talasi a iskreno ja ne racunam to u vece talase, znam mesta gde nije bilo tog spruda od stenja ka otvorenom moru pa posle ga napravili i jeste da su manji talasici i da ne smeta nista cirkulaciji vode i tacno je da su usput i bacili kanalizacionu cev od 1,5km daleko od obale, a selo , nema vise od 2000 stanovnika...ali odradili su te sprudove da smanje malo talasice i da valjda naprave zanimaciju i granicu da plivaci ne idu dalje od toga..mozda i to...

U svakom slucaju , mnogima izgleda da to radi turisticka organizacija , a dobar deo tog uredjenja obale rade i mladici , onako usput...a i stariji ...Ima gde ne mora...neko selo je bas na takvom mestu pa se tu skuplja pesak a ima i sljunka, naizmenicno...
Nasi turisti kad pricaju misle da se samo nasipa sljunak a da ljudi ne rade nista ....jer ko ce da podize stencugu od pola tone....i prebacuje je jednu na drugu, ali nekad to rade i da sacuvaju obalu od erozije talasa...

Jedino sto mi je mnogo zao sto su Grke zaebali Srbi jer Srbi nisu hteli da obnove prugu , onda ni makedonci , i onda su grci videli da malo ljudi dolazi vozovima i svu su prugu u grckoj unistili , tj podigli sine, ne, nisu izgradili tu Platamon na vodi Larisu na vodi , itd...nego su ostavili prostor gde je isla pruga i ostavili zeleznicke stanice...bar tako je bilo pre dve godinee, a i prosle godine...

Очекујем да ће Бокан више учинити да Народно позориште буде прави српски национални театар, а не неко квазијугословенско казалиште.Хрватски театар је у Загребу, муслимански у Сарајеву, а у Београду треба да буде српски.Одавно нема Југославије, и треба што више национално освешћених интелектуалаца, попут Бокана, да буде на разним функцијама у култури.

Napravit će za Narodno pozorište isto što je napravio i za Srbe u Zapadnoj Slavoniji gdje se '' borio'' 1991. Gdje je mamlaz branio Srbe tamo Srba više nema. Jedino što je taj vikend ratnik obranio to su frižideri i televizori. Nestat će Narodno pozorište kao Hirošima' 45.

Back