Šta preporučiti nekome ko tek uči da sprema hranu

Licno sam krenula od paste...da ne bude prekuvana, da se dobro ocedi i da se sos poveze...pa polako...
I sendvici su fini za pocetak...oni premazani puterom pa zapeceni u tiganju...
Nakon toga glasam za lazanje...i za neki hlebic, da ruke osete testo...ili mozda bolje mafini dodju za pocetak, mera na solju i odvojeni suvi i vlazni sastojci...pa kada uspe desetak jela krenuce i samopouzdanje...
Licno sa mesom najteze radim a sa testom najlakse...valjda sta je babi milo to joj se i snilo...meso me i dalje plasi a kuvam godinama!

Ценићу те кад будеш рекла: "Пробаћу ..!" ;)

Да не причам да јаје мора бити добро термички обрађено, салмонела је опасна живуљка !!!
Ja stvarno mislim da sam postao imun na salmonelu...
Znaci toliko puta sam fasovao stomacne tegobe u stud menzi da verujem da sam imun na salmonelu...
I sad kad pojedem ma skoro smrdljiva jaja, moze da se desi kratkotrajni ekspres ....i nista vise....
Mislim da isto vazi i za pilece meso...

Medjutim, kazem da ne znam, mozda moze da bude opasno , meningitis, ko zna koliko sam stradao..

Ono sto znam je i iz vojske, da nagladno mozes ozbiljnije kvarnu hranu da prezivis...

ono sto je smrt ahila za mene je lubenica...to smatram najgorim trovanjem od svih mogucih trovanja...

Mozda je dobro ovde reci o tim najcescim trovanjima , salmonela , trihinela, i ne znam sta ima u vocu , lubenica i slicne...
Salmonela te moze strefiti u Srbiji kako okrenes..svuda ima jaja i piletina je cesta....

Back