Da li stavljate mlaku hranu u frižider ?

Kazem da hranu kad ima nekih 60 stepeni treba odmah staviti u frižider da se što pre ohladi a nikako čekati satima da spadne na sobnu temperaturu pa onda u frižider .
TIme nista nisi dobio .
Pa frizider je potrosna roba , da ga čuvam ?, pogotovo u garanciji maksimalna eksploatacija .Tako i mleko , odmah se hladi zbog bakterija .
To mu je svrha, ne vidim zasto bi izbegavali da vruce stavljate u frizider...
Moze se staviti vruce i u friz ako ti je bas brzak, pa ga vadis posle 2h, nece zamrznuti....

Frizider i zamrzivac nisu kao komore za brzo smrzavanje, tako da nije bas super kvalitet zamrznuti , ali jeste ohladiti na 4C..

Iako nije preporucljivo podici poklopac, to donosi dodatno ubrzanje hladjenja...

Ne znam zasto ne bi stavljali vruce u frizider, jer frizider je sasvim prirodna i neosetljiva masina....
Ja sam ekstremista po pitanju frizidera, znaci ima i one koji su na granici da su ispravni , nista to meni ne smeta...tacno mu znas caku..

Nijedan se nece pokvariti zato sto radi....nijedan...ali se mogu pokvariti kad korisnik pocne da zamislja ili razmislja...tu nema leka, sta covek moze da smisli to nijedna masina ne moze da prezivi..

npr blokira fijoku pa da ne bi slomio ostavi frizider otvoren...nece mu biti nista, ali ima da radi u rezimu pregrevam motor hladim motor...
Moze tako da radi 5 godina...nije to nista sokantno..

Svaki frizider zvukovima pokazuje da li dobro radi ili ne...i to je dovoljno..

Pazi , nisam znao za šargarepu .
Za vegetu sam čuo da se od nje jela brže kvare .
Nije tacno ni jedno ni drugo...

osim ako nisu vec naceta vegeta po ispravnosti , a to sto sargarepa ima malo secera, ima...
To je ono sto vi primecujete...ali nece nijedno jelo da kisni ako se cak i vruce stavi u ispravan frizider, a ima frizidera koji leti ne rade bas ispravno....uhvati ih nekad raskorak..

Tacno da i ja imam problem sa nekim jelima ako ih tri cetiri puta zagrejavam hladim podgrevam...
Ali cudno ili ne, prvi korak, eliminacija svih muva...
Drugi korak, spustanje temperature kuhinje na 18C ili idealno je 10C , ali mozetei nesto izmedju..

E onda nema zime...onda imate luft da ne mora da trcite nego moze i pola sata kasnije u frizider, i sve polagano , i nece kisniti ni posle par dana..
Jedna muva menja sve, EKV....

Back