Da li stavljate mlaku hranu u frižider ?

Objasnjavati se sa vama je poput objasnjavati razliku izmedju teorije i prakse al-u .
Samo da vam kazem , da ne postoji farmer u srbiji koji će pomuzeno mleko drzati da se ohladi napolju pa ga onda staviti u laktofriz .
To na profi farmama gde ima uvek mnogo posla, pa stave odmah da se ne zaboravi.
Na koliko stepeni se “ubijaju” bakterije iliti sprecava pojava (eventualno), ako zbog toga to rade?

A posto al nema sposobnost apstraktnog rezonovanja , "on" će reći : posto se bakterije najvise razvijaju od 60 do 4 stepena , ostavita hranu da se polako ohladi na sobnu temperaturu pa je onda stavite u frižider .
I u tome vidis da on nema sposobnost rezonovanja .
.....
Ne , čekaću da se razvije što vise bakterija prilikom sobnog postepenog hladjenja pa ću onda hranu staviti u frizider samo da konzerviram bakterije do sledećeg podgrejavanja , i ću vruću hranu od 60 stepeni odmah staviti u frižider da se brzo ohladi i time prekine vreme za razmnožavanje bakterija ? !

A posto al nema sposobnost apstraktnog rezonovanja , "on" će reći : posto se bakterije najvise razvijaju od 60 do 4 stepena , ostavita hranu da se polako ohladi na sobnu temperaturu pa je onda stavite u frižider .
I u tome vidis da on nema sposobnost rezonovanja .
.....
Ne , čekaću da se razvije što vise bakterija prilikom sobnog postepenog hladjenja pa ću onda hranu staviti u frizider samo da konzerviram bakterije do sledećeg podgrejavanja , i ću vruću hranu od 60 stepeni odmah staviti u frižider da se brzo ohladi i time prekine vreme za razmnožavanje bakterija ? !

Ma jok :mrgreen:
Tako vrelo odmah zamrzni, odma u friz.
Ionako je sve potrosna roba :kafa:

Kazem da hranu kad ima nekih 60 stepeni treba odmah staviti u frižider da se što pre ohladi a nikako čekati satima da spadne na sobnu temperaturu pa onda u frižider .
TIme nista nisi dobio .
Pa frizider je potrosna roba , da ga čuvam ?, pogotovo u garanciji maksimalna eksploatacija .Tako i mleko , odmah se hladi zbog bakterija .
Uvek mi je drago kad pročitam da neko ne mora da čuva svoju tehniku jer ako se pokvari može kupiti novu bez problema. Ozbiljno ovo pišem, ne šalim se. Na žalost ja moram da strogo vodim računa jer ako se pokvari bilo šta više ga nikad neću kupiti.

Uvek mi je drago kad pročitam da neko ne mora da čuva svoju tehniku jer ako se pokvari može kupiti novu bez problema. Ozbiljno ovo pišem, ne šalim se. Na žalost ja moram da strogo vodim računa jer ako se pokvari bilo šta više ga nikad neću kupiti.
Ti si u pravu , ko moze da sebi priušti vrh frizidere .
Ni polovan ne mogu da ga kupim.
(To su oni sto imaju izolaciju 10 cm, i vise , specijalni odeljak za zamrzivač sa tač računarom kolko meseci sme da stoji odredjena hrana u tom odeljku , plus ogroman "dvokrilni " frizider , ugradjena cediljka za sokove , ledomat , šank za pića itd itd .
Svemirski brod .)
O ovome sto mi obični pričamo , imam jednu ubačenu metalnu stalno hladnu "dasku" - pleh , u zamrzivaču i tu prvo stavim poklopljen sud jedno petnestak minuta pa onda u ovaj naš sirotinjski frižider .
Neće se tu nista pokvariti od tehnike .

Back