šta pomislite kada vidite dobru osobu?

6A6ojxb6

Početnik
Poruka
9
Zašto ljudi odmah primete da sam 'miran', i 'dobar'.

Nekako, kao da mi je to na licu napisano a da ni ne znam, i ljudi me odmah identifikuju kao da sam 'miran', dobar, ne pravim nevolje.
Ali sa time, isto tako ide i ono, nekako osuđivanje i ponizavanje, kao da nisam deo nečega, nzm ni ja.

Npr. ne volim da psujem, jer sam tako naučen od detinjstva, i sada kad sam odrasliji, jedostavno ne vidim smisao u psovanju, jer psovanje, pokazuje da osoba nema samokontrole.
Nije problem psovka tu i tamo, problem je ono što traze onakvo psovanje seljačko, da bi se smatrao da 'si kao svi'.
Kada je psovanje, zamena za bilo kakvu vrstu smislene konverzacije, kada time pokazuju da nemaju samokontrolu.

I još slušaju istu muziku, taj turbofolk. Koji čak nije ni muzika ako ćemo realno. Nego samo neko naricanje.
Ajd, ovaj neki trep i rep, je bolji kolko tolko za uši, ali opet ne volim stihove i morali kroz takvu muziku, gde se govori da ako nisi bogat, onda si ništa, znači, jako su isključivi, elitistični u tom pogledu, a to se moze postici samo kriminalom, i svako ko nije kriminalac, je niko i ništa.
Ne slusam čak ni pop strani, jer to je ista stvar oko morala.. tako da nije, to jer mrzim ove odavde...

Šta mogu da učinim da me ljudi više prihvate ?

Jer ne volim kada tako kazu, jer to meni, nosi negativne konotacije.
Ono tipa, 'ovaj je miran, on nikad se ne bi usudio da uradi to i to..'

A ustvari to nema veze sa hrabrošću što sam ja 'miran', čak imam više hrabrosti da učinim što oni ne bi mogli.

Ono što oni čine, da bi se dokazivali, ja ne vidim potrebu da bi se dokazivao.

Jedostavno, sam zadovoljan, zahvalan, ispunjen.
Verovatno što oni nikad i neće biti ionako, iako mi prebacuju da sam ja loša osoba.

e vidiš. upravo to.
kao da sam neka niža vrsta, kao da sam dete, koje zeli da bude nevino od svega i bude dobar.

da li to znači, da vi ustvari dobrotu nečiju, povezujete sa nevinošću i detinjarijom, i da li to znači, da ako je neko dobar, ustvari on nema dovoljno iskustva u zivotu ?

Da li to znači da trebam da postanem loš, da ne bih bio 'neiskusan' i 'nevin'.
Čak ni ne razumem to značenje.
Jedostavno, svako ima svoj stav i to je to.

Neko na to gleda, kao da sam dete.
Da li to znači, da kada 'odrastem', onda ću biti kriminalac i ubica ?
Pošto vidim, da je to ono na šta pokazujete svi.
Da svi putevi i vode ka ubijanju, silovanju, vređanju.
Zato što je to ono što rade ljudi kada napokon odrastu, jer ako ne odrastu, nego su i dalje dobri, onda su i dalje deca, jelte ?

Pričate kako zelite da vas muz/zena ne vara. Super. Onda treba imati iskrenost u vezi. Ali takav stav imati u vezi, je detinjast, jer to sve vuče na isto ono , 'nevinost'. Ono kada ti neko kaze "ajde da se zabavljamo u klubu, sa zenama". A ti kazes "necu jer sam ozenjen, i veran svojoj zeni"
I onda isto će da kazu, "pa nisi u zatvor"
Znači, skroz izvrćete.
I posle trazite neku vernost u brakovima.

Eto, vam primer, zašto je ruzno sto tako radite.
Taboo je biti dobar, taboo je biti loš.
Svi ste vi i licemeri samim time, očigledno je.

e vidiš. upravo to.
kao da sam neka niža vrsta, kao da sam dete, koje zeli da bude nevino od svega i bude dobar.

da li to znači, da vi ustvari dobrotu nečiju, povezujete sa nevinošću i detinjarijom, i da li to znači, da ako je neko dobar, ustvari on nema dovoljno iskustva u zivotu ?

Da li to znači da trebam da postanem loš, da ne bih bio 'neiskusan' i 'nevin'.
Čak ni ne razumem to značenje.
Jedostavno, svako ima svoj stav i to je to.

Neko na to gleda, kao da sam dete.
Da li to znači, da kada 'odrastem', onda ću biti kriminalac i ubica ?
Pošto vidim, da je to ono na šta pokazujete svi.
Da svi putevi i vode ka ubijanju, silovanju, vređanju.
Zato što je to ono što rade ljudi kada napokon odrastu, jer ako ne odrastu, nego su i dalje dobri, onda su i dalje deca, jelte ?

Pričate kako zelite da vas muz/zena ne vara. Super. Onda treba imati iskrenost u vezi. Ali takav stav imati u vezi, je detinjast, jer to sve vuče na isto ono , 'nevinost'. Ono kada ti neko kaze "ajde da se zabavljamo u klubu, sa zenama". A ti kazes "necu jer sam ozenjen, i veran svojoj zeni"
I onda isto će da kazu, "pa nisi u zatvor"
Znači, skroz izrćete.
I posle trazite neku vernost u brakovima.

Eto, vam primer, zašto je ruzno sto tako radite.
Taboo je biti dobar, taboo je biti loš.
Svi ste vi i licemeri samim time, očigledno je.

Nije dobro biti iskvaren al moras znati sta znaci iskvaren. Bas kad pominjes zene, nisi iskvaren ako ganjas zene ali da stime nikome ne pravis probleme.
Odyebi moral i sud drustva, familije.........jer da smo svi slusali sta okolina misli i kaze, jos bismo ziveli u pecinama. Zakon i moral to si ti .......drzi se samo one devize "ne cini drugom sto ne bi sebi" i bices najsretniji covek na svetu.

Nekako, kao da mi je to na licu napisano a da ni ne znam, i ljudi me odmah identifikuju kao da sam 'miran', dobar, ne pravim nevolje.
Ali sa time, isto tako ide i ono, nekako osuđivanje i ponizavanje, kao da nisam deo nečega, nzm ni ja.

Npr. ne volim da psujem, jer sam tako naučen od detinjstva, i sada kad sam odrasliji, jedostavno ne vidim smisao u psovanju, jer psovanje, pokazuje da osoba nema samokontrole.
Nije problem psovka tu i tamo, problem je ono što traze onakvo psovanje seljačko, da bi se smatrao da 'si kao svi'.
Kada je psovanje, zamena za bilo kakvu vrstu smislene konverzacije, kada time pokazuju da nemaju samokontrolu.

I još slušaju istu muziku, taj turbofolk. Koji čak nije ni muzika ako ćemo realno. Nego samo neko naricanje.
Ajd, ovaj neki trep i rep, je bolji kolko tolko za uši, ali opet ne volim stihove i morali kroz takvu muziku, gde se govori da ako nisi bogat, onda si ništa, znači, jako su isključivi, elitistični u tom pogledu, a to se moze postici samo kriminalom, i svako ko nije kriminalac, je niko i ništa.
Ne slusam čak ni pop strani, jer to je ista stvar oko morala.. tako da nije, to jer mrzim ove odavde...

A ustvari to nema veze sa hrabrošću što sam ja 'miran', čak imam više hrabrosti da učinim što oni ne bi mogli.

Verovatno što oni nikad i neće biti ionako, iako mi prebacuju da sam ja loša osoba.
budi svoj i budi dobra osoba

Иста прича је али мораш да схватиш да добар значи добар

Зли, можда боље умереније, лоши људи за добре људе мисле дс су инфериорни. И ти с етако осећаш

Сви би да су опаки и опасни. А ништа боље него кад добар на доброг налети

Просто, ако нећеш да будеш "добар", немој бити, али то је готово немогуће

Back